PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249740
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Ten film to będzie raczej...katastrofa.
Sam trailer jest kiepski.
Jakieś kozy, sanie i piosenka Pippina (ta akurat była fajna).
Władca Pierścieni jest genialny, a nie to co ten "Hobbit".
Władca to nie jakiś krasnolud w beczce. Nie jakaś "czarna strzała". Nie jakiś Radagast.
Nie jakiś kiczowaty romans. Już nawet nie powiem o tym, że Hobbit jest strasznie przeciągany.
Władca tego nie ma i wszystko w nim jest lepsze (moim zdaniem) od Hobbita (chodzi o filmy). No
może z wyjątkiem muzyki, która jest na równi. Boję się jaki kicz zrobią w trzeciej części. Może okaże
się, że Legolas jest taki lekki i potrafi skakać po chmurach. Nie jestem trollem, a to jest wyłącznie
moja opinia i jej nie zmienię.

ocenił(a) film na 4
xakis

Ja myślę że będzie na poziomie dobry/niezły.

ocenił(a) film na 10
Anthrax91

Ja myślę że ma w sobie duży potęciał i jeśli Jackson go wykorzysta i nie "zlami" to film będzie wymiatał

ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

Jack$on już pokazał że nie potrafi potencjału z Tolkiena wykorzystać. Za dużo dodaje od siebie i to mu wychodzi na złe. Mówione do porzygu, ale powtórzę jeszcze raz: więcej Tolkiena mniej Jac$ona.

ocenił(a) film na 10
Anthrax91

Prawda prawda ale chce tu zastosować przysłowie w innym znaczeniu "nie chwal dnia przed zachodem śłońca"

GandalfTheWhite

Co to jest potęciał?

ocenił(a) film na 10
bartoszcyc8

A uważasz że bitwa dol guldur to nie potęciał?

GandalfTheWhite

Pytam się o słowo "potęciał".

ocenił(a) film na 10
bartoszcyc8

xd sorry

ocenił(a) film na 6
GandalfTheWhite

Nie powinieneś mieć na avatarze gandalfa białego? :)

ocenił(a) film na 10
pemmil

No w sumie

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

A ja myślę, że to będzie najlepsza część a przynajmniej ma taki potencjał.

ocenił(a) film na 4
Belief

Owszem, jest potencjał, pytanie czy zostanie wykorzystany, przekonamy się w grudniu.

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

No właśnie przekonamy się o tym dopiero w grudniu. Dlatego jeżdżenie po filmie, którego jeszcze nie ma....po obejrzeniu teasera (nawet nie trailera) jest słabe.

ocenił(a) film na 4
Belief

Opieram się nie na trailerze, a na ostatnich dokonaniach reżysera.

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

Pisałam o autorce tematu, ale skoro nawiązałeś do siebie, to czy opierałeś się w ten sam sposób przy ocenianiu drugiej części, której jeszcze nie widziałeś, tylko na podstawie części pierwszej? Rozumiesz już czemu to nie najlepszy pomysł?

ocenił(a) film na 4
Belief

"drugiej części, której jeszcze nie widziałeś"

Druga część to Pustowie Smauga na którym byłem w kinie i oglądałem raz na przewijaniu w domu.

"Rozumiesz już czemu to nie najlepszy pomysł?"

Tu nie trzeba nic rozumieć, ale swoją skromną opinię wyraziłem opierając się na Pustkowiu. Mimo wszystko trzymam kciuki że 3 część wyjdzie jak najlepiej. I nic nie poradzę że moja prognoza jest pesymistyczna.

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

Ty mnie nie rozumiesz. Gdyby ktoś oceniał drugą część jeszcze przed seansem tylko na podstawie części pierwszej, zawiódłby się. Bo druga część jest sporo gorsza od pierwszej. Dlatego ocenianie trzeciej części w ten sposób nie jest dobrym pomysłem.

Ale dobrze że trzymasz kciuki :)

ocenił(a) film na 4
Belief

Pogadamy w grudniu :P

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

Otóż to :]

Belief

Racja, pierwsza część nie miały takich durnych scen (no, może kilka)

xakis

Teraz jak patrzę na tą moją "recenzje" to zrobiło mi się trochę głupio.
Trochę chyba przesadziłem. Hobbit też ma bardzo dobrych aktorów. Martin Freeman bardzo dobrze zagrał Bilba.
Hobbit nie jest wcale taki zły. Po prostu jest gorszy od Władcy Pierścieni.

xakis

Zgadzam się. Pustkowie Smauga to kompletna klapa. Wszystko prócz Smauga i niektórych aktorów prezentuje bardzo niski poziom.

lolmiki

lolmiki czy ty przypadkiem nie oceniałeś hobbita lepiej ???

wort801

To zwykły troll.

kamilxxx09

Ty masz mocno z tym hobbitem..

kamilxxx09

no heeeej :D

wort801

Trochę przesadziłem. Hobbit ma też dobre kostiumy, scenografie, charakteryzacje (szkoda że jest jej tak mało), aktorów, niezła muzykę i dobre efekty specjalne (miejscami bo często zdarzają się tragiczne, masakrycznie wręcz słabe efekty). NP oceniam na 7+/10 a PS na 4+/10.

ocenił(a) film na 6
lolmiki

Dałeś 5+ a nie 4+. Czemu ciągle kłamiesz?

pemmil

On już się zgubił w tych swoich kłamstwach. Niedługo zgubi się w szafie :D

pemmil

A nawet nie wiedziałem, już zmieniam na poprawną ocenę.

ocenił(a) film na 4
wort801

Im dłużej przebywasz na tym forum tym większe wrażenie że Hobbit to słaby film :P (takie mam przynajmniej wrażenie)

Anthrax91

lol dobre :)

ocenił(a) film na 4
wort801

Czyżby Ciebie to też dopadło?

Anthrax91

Z hobbitem jest dziwna sprawa. NP zyskuje u mnie z każdym kolejnym seansem a PS w traci.

ocenił(a) film na 4
lolmiki

Pomijając seanse w kinie:

NP obejrzałem dwa razy z przyjemnością.
PS obejrzałem raz i to na przewijaniu...bo takie sceny typu Legolas na głowach krasnoludów zdzierżyć nie mogłem :(

Anthrax91

Ja obejrzałem NP z 4/5 razy i z każdym film mi się coraz bardziej podobał. A PS obejrzałem 2 razy i tak jak ty, na przewijaniu.

xakis

Ludzie, skończcie trollowac.

kamilxxx09

Twoim zdaniem to troll?

kamilxxx09

On nie trolluje tylko wyraża opinię.

lolmiki

Dobra lecę nie pozabijajcie się na forum :)

lolmiki

Tylko nie popuśc, ok?

kamilxxx09

To ty się spinasz o byle co. Masz obsesję, przykro mi.

lolmiki

A Ty powtarzasz wszystko po innnych. Nie stać cię na cos własnego?

kamilxxx09

A ciebie nie stać na trochę dystansu?

lolmiki

Wobec czego? Wobec twojego trollingu i prowokacji oraz kłamstw? Zapomnij.

kamilxxx09

Ja niby trolluje? Hahahah. To ty jesteś w tej dziedzinie mistrzem. Do tego jesteś najbardziej wkurzającą postacią na całym forum.

lolmiki

Jesli ci się tu nie podoba, mozesz je w każdej chwili opuścić i nie będziesz miał z tym problemu. A trollem byłes, jesteś i będziesz. Podobnie jak kłamcą, który lata jak zwariowany muppet po całym forum i wszystkim chrzani o zakopywaniu toporu wojennego. Dobrze się czujesz? Bo wydaje mi isę, że nie. Rozładuj swoje dojrzewające emocje gdzie indziej.

ocenił(a) film na 6
lolmiki

Gdyby nie był to spam, stworzyłbym taki temat. Kandydatami byłby kamil, ty, denis i straightlines. Ale nie sądzę, żeby kamil wygrał.

pemmil

Wygrałby Dennis ale największym trollem jest Kamill. Tyle ze ma po swojej stronie jeszcze innych, mniejszych trollów/fanatyków.