PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249740
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Ten film to będzie raczej...katastrofa.
Sam trailer jest kiepski.
Jakieś kozy, sanie i piosenka Pippina (ta akurat była fajna).
Władca Pierścieni jest genialny, a nie to co ten "Hobbit".
Władca to nie jakiś krasnolud w beczce. Nie jakaś "czarna strzała". Nie jakiś Radagast.
Nie jakiś kiczowaty romans. Już nawet nie powiem o tym, że Hobbit jest strasznie przeciągany.
Władca tego nie ma i wszystko w nim jest lepsze (moim zdaniem) od Hobbita (chodzi o filmy). No
może z wyjątkiem muzyki, która jest na równi. Boję się jaki kicz zrobią w trzeciej części. Może okaże
się, że Legolas jest taki lekki i potrafi skakać po chmurach. Nie jestem trollem, a to jest wyłącznie
moja opinia i jej nie zmienię.

ocenił(a) film na 6
lolmiki

Raczej straight by wygrał. I jest trollem,nawet większym niż denis

pemmil

Obraził cię. łuhuhu

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Twój post był lekko dziwny :)

pemmil

Lolmiki miał na mysli tych, z którymi ciagle pisze, którzy czekają na film i generalnie należą do tej "dobrej" strony. Myslę, ze ty też jestes w tej grupie. wiesz o co mi chodzi.

kamilxxx09

Akurat pemmil jest świetnym użytkownikiem!

ocenił(a) film na 6
lolmiki

Mniej wazeliny. Co we mnie jest takiego świetnego?

pemmil

Złego słowa użyłem. Jesteś fajnym użytkownikiem, jednym z wielu.

lolmiki

Sorry, że się wtrącam ale jest coś takiego jak ocena użytkownika ? :P

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Bardziej mi chodziło o te łuhuhu :)

pemmil

:D

kamilxxx09

Kiedy?

ocenił(a) film na 4
pemmil

Więcej tu trolli niż w bajkach. Zwiali z nich czy co? Codziennie pojawiają się nowi. :/

ocenił(a) film na 6
Belief

Na takiego nemo nie trzeba zwracać nawet uwagi. Będzie siedział na swoim temacie jż go zbanują. A lolmiki to nie troll. Po prostu jest denerwujący. To taki typ jak denis( ale się wkurzy za to porównanie :))

ocenił(a) film na 4
pemmil

lolmiki to dzieciak, który nie ma własnego zdania więc po wszystkich powtarza i to jest wkurzające. Chce być taki cool tylko nie tędy droga. A Denis...a Denis się przynajmniej starał zmienić. Ja mówię o tych prawdziwych trollach, złośliwych, przebiegłych i bezczelnych, głupich i podłych. ;/

ocenił(a) film na 4
pemmil

"Na takiego nemo nie trzeba zwracać nawet uwagi. Będzie siedział na swoim temacie jż go zbanują."

Wysypu pierdyliarda jego tematów nie przewidziałeś co? :]

ocenił(a) film na 6
Belief

Już taka sytuacja była z wiedźmą na bosaka. Stworzyła temat do trollowania. Przestali pisać. Zrobiła wiele tematów. Wszyscy ją zignorowali. Skończyło się.

ocenił(a) film na 4
pemmil

Co Ty sentia ją zgłosiła i ją zbanowali.

ocenił(a) film na 6
Belief

Więc trzeba go zgłosić

pemmil

Tak, wkurzył się. Ja przynajmniej nie nękam ludzi wiadomościami i czepiam się jedynie Kamilka.

lolmiki

Jesteś żenujący.

ocenił(a) film na 6
Belief

A tak z ciekawości, co to za obrazek na twoim avatarze?

ocenił(a) film na 4
pemmil

Z Doctora Who :) To Dziesiąty Doctor i Rose - nie żebyś wiedział o co chodzi :P

ocenił(a) film na 6
Belief

Wiem, że jak umiera to powstaje nowy, ale głupszy. Nie ciągnie mnie do tego serialu. Te roboty...ten anioł(jeśli dobrze pamiętam) :D

ocenił(a) film na 4
pemmil

Ja ci dam głupszy - stąpasz po cienkim lodzie, to dla mnie świętość :P. Ale faktycznie po 10 przyszedł głupszy ;/.

ocenił(a) film na 6
Belief

Mi chodziło o to, że każde wcielenie doktora było mniej inteligentne (nie wiem czemu)

ocenił(a) film na 4
pemmil

Ale to nie prawda. A ile Ty ich widziałeś?

ocenił(a) film na 6
Belief

Szczerze? Zero. Oglądałem film opisujący całą serię, wszystkich doktorów i tym podobne. I tam coś o tym było. I o wrogach doktora.

ocenił(a) film na 4
pemmil

pemmil przestań mnie trollować :]

ocenił(a) film na 6
Belief

Przepraszam, nie będę się już wypowiadał o doktorze who. A czy interesujesz się sherlockiem? Bo zauważyłem, że jak ktoś lubi doktora who to często lubi też sherlocka.

ocenił(a) film na 4
pemmil

Sherlock jest Moffata a ja go nienawidzę :/. Zniszczył mi Doctora po tym jak przejął go po RTD! Ale słyszałam, że Sherlock jest niezły. Mam go na liście do obejrzenia, ale mnie jakoś nie ciągnie.

ocenił(a) film na 6
Belief

Jeszcze sherlocka nie widziałaś?

ocenił(a) film na 4
calays

Nie.

ocenił(a) film na 6
Belief

To spróbuj ;) skoro tak lubisz grę aktorską Martina jako Bilbo, to z pewnością będziesz równie zachwycona tym co on robi w roli Watsona ;)

ocenił(a) film na 4
lolmiki

Skończ już bo naprawdę jesteś wnerwiającym dzieckiem. Jak cie gonili do szafy to przynajmniej ograniczałeś tutaj swoją obecność.

pemmil

Ja przynajmniej na ten film czekam i gdy znajde jakiś news, dzielę się z nim innymi. O takim lolmikim tego powiedziec nie moge. Siedzi tu z nudów, by pospamowac.

kamilxxx09

Ja również czekam na film, mimo słabej (Zaznacza: DLA MNIEEE!) drugiej części.

lolmiki

Ale co mnie to?

pemmil

Nieco wyżej Kamil już wyzywa autora tematu od trolli. Sam widzisz.

lolmiki

Nie byle kogo, mój drogi. Nie byle kogo. Widze po temacie, kto jest trollem a kto nie.

kamilxxx09

To zalecam wizytę u okulisty bo źle widzisz.

lolmiki

Łoo ale mi pojechałes... nie no naprawde. Riposta jak suchar Karola z Familiady.

kamilxxx09

To ty też mi pojedź (I nie wracaj!).

lolmiki

Dziecko... Daj już sobie spokój.

kamilxxx09

http://demotywatory.pl/4118088

ocenił(a) film na 6
xakis

Jak dla mnie to ta piosenka pippina nie pasowała do zwiastuna. Nie podobały mi się też kozy i powozy, ale dopiero po obejrzeniu filmu stwierdzę jak to wyszło.

pemmil

Ja chyba też. Może film będzie lepszy o pierwszej i drugiej.

ocenił(a) film na 6
xakis

Czy ja wiem? Najbardziej w lotr lubię DP a narazie w hobbicie NP. Ale ocenię po premierze.

ocenił(a) film na 5
pemmil

Ogólnie strona muzyczna w Hobbicie prezentuje się gorzej niż ta z Lotra. Nie wiem z czego to wynika, ale chyba jasne, że team pana Petra nie nagrał nic lepszego co pasowałoby bardziej do trailera trzeciej części. Dlatego zdecydowano się na odgrzewanie kotleta, czyli Pippin ze swoją starą, dobrą pieśnią. Utwór epicki, ale liczyłem na większe zaangażowanie w tworzenie oprawy muzycznej, a trailer na swoją nową, dobrą muzykę zasługiwał ( podobnie jak trailer NP z pieśnią krasnoludów. Po jego wyjściu każdy gadał tylko o tym momencie i o tej niezwykle klimatycznej pieśni). Powozy również mi się nie spodobały, a w szczególności urywek z Bardem jadący na jednym. Nie lubię prorokować, ale myślę że sceny z tymi wózkami będą właśnie tymi, na które będzie narzekać większość ludzi.

Oby trzecia część była podobna pod względem klimatu do NP, a nie kontynuowała schematu pana Petera: im dalej, tym gorzej.

Pallado

Bo muzyka nagrywana jest dopiero jesienią.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

To dobrze bo już się bałem ,że w trzeciej części możemy zobaczyć niewiele motywów muzycznych wartych zapamiętania. Mimo wszystko nadal myślę, że odgrzewanie kotleta z poprzedniej trylogii było słabym posunięciem. Przez cały czas trwania zwiastuna przed oczyma miałem scenę próby odbicia Osgiliath i Denethora, łapczywie pożerającego swoje drugie śniadanie.