Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 250991
5,6 48 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Co po Hobbicie?

ocenił(a) film na 5

Jak myślicie,czy po Hobbicie jest szansa na jeszcze jakiś film o Śródziemiu?Jackson na pewno nie
podjąby się tego zadania,ale jakiś inny reżyser,ciekawie byłoby zobaczyć Śródziemie oczami innej
osoby.

ocenił(a) film na 4
SZYM33

Temat wałkowany mnóstwo razy. Póki co, nie ma szans.
Tutaj więcej informacji znajdziesz
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+pi%C4%99ciu+armii-2014-662242/discuss ion/Za%C5%82o%C5%BC%C4%99+si%C4%99%2C+%C5%BCe+PJ+we%C5%BAmie+si%C4%99+po+tym+za+ Silmarillion.,2505225

ocenił(a) film na 7
SZYM33

Myślę że o tym powinniśmy myśleć po edycji rozszerzonej 3 części.

ocenił(a) film na 10
thorin3

i po kilku rozszerzonych wydaniach zbiorczych

SZYM33

Chciałbym osobiście jakiegoś sensownego Spin-Offa, który dojrzałością dorównywałby WP. ;)

ocenił(a) film na 4
SZYM33

Ja bym bardzo chciała (choć pewnie żadne z nich o tym nawet nie pomyślało), aby nakręcili taki pomost pomiędzy Hobbitem a Lotrem pokazujący właśnie wydarzenia pomiędzy nimi jak np. tortury Golluma przez Saurona, odszukanie go przez Aragorna, więzienie u elfów w Mrocznej Puszczy i jego późniejsza ucieczka a nawet spotkania Aragorna i Arweny lub jego rozmowy z Elrondem o Arwenie. Byłoby tego trochę, ale to tylko moje ciche marzenie.

Belief

Moje też :)

Też chciałabym zobaczyć taki pomost. Mógłby być oparty na historii Aragorna jako wątku przewodnim - od śmierci ojca, ukrycia Estela w Rivendell, spotkania z Arweną, przez dalsze jego dzieje - ważniejsze etapy podróży - coś z jego działalności w Rohanie i Gondorze (młody Denethor - nieufny i domyślający się tożsamości "kolegi" :) itd, a w tym odpowiednie tło historyczne o Sauronie aż do poszukiwania Golluma, zmieściłoby się też coś o hobbitach - m.in. adoptowanie Froda. No i oczywiście Balin w Morii.

Przydałby się ktoś zdolny, kto potrafiłby to zgrabnie powiązać w scenariuszu.

Co ważne - nie ma problemu z prawami autorskimi, bo wszystkie te wydarzenia można znaleźć w WP i dodatkach :)

ocenił(a) film na 4
Nerwen_AG

Właśnie tutaj nie ma problemu z prawami autorskimi. Szkoda, że Jacksonowi nikt takiego pomysłu nie podrzuci :(.

Pomysł, że tematem przewodnim mogłaby być historia Aragorna - świetny! Oczywiście po drodze wplecione i inne wątki. Niestety to tylko marzenia. Chyba nie ma co liczyć na ich realizację. Przypuszczam też, że Viggo by się nie zgodził zagrać.

ocenił(a) film na 4
Belief

I co to miałoby być? Jak się nazywać? Wydaje mi się że to słaby materiał na osobny film.

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

Dokładnie to co ja i Nerwen_AG wyżej opisałyśmy. Jest to moim zdaniem bardzo dobry materiał na osobny film tylko trzeba się wyzbyć uprzedzeń i być bardziej elastycznym. A jak się okazuje z wypowiedzi 1_2_filmweb taki film już powstał.

Naprawdę myślisz, że nazwa to taki problem?

ocenił(a) film na 4
Belief

No z tytułem to przesadziłem ;) Myślę że ciężko byłoby wyciągnąć z tego tematu dobry film.

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

Obejrzałam właśnie to "Polowanie na Golluma". Zerknij sobie. Właśnie o coś takiego mi chodziło tylko oczywiście więcej wątków. Ale film całkiem, całkiem zwłaszcza jak się przyjmie oko na niskobudżetówkę. Wciąż uważam, że jest to materiał na dobry film :).

ocenił(a) film na 8
Belief

O Aragornie opowiadają niezależne "Polowanie na Golluma" i "Zrodzony z nadziei".

ocenił(a) film na 4
1_2_filmweb

Bardzo Ci dziękuję. Nie miałam pojęcia o istnieniu takich filmów. Napewno na nie zerknę :).

ocenił(a) film na 10
Belief

rzeczywiścię są ale kurcze nie jestem przyzwyczajony do tych aktorów

ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

Ja też, ale zerknąć nie zawadzi. Tym bardziej, że oba są krótkie :)

ocenił(a) film na 10
Belief

No proszę jest nasze tłumaczenie http://www.youtube.com/watch?v=Izur8hNzNCw

ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

Jest, jest nawet do tego drugiego. :)

ocenił(a) film na 10
Belief

Tak? Te napisy są głupie bo np. ę, ł, ż są jakieś dziwne

ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

Nie wiem jakie są te, bo im się nie przyglądałam, ale te które znalazłam w necie są normalne :)

ocenił(a) film na 10
Belief

To ja też jeszcze poszukam

ocenił(a) film na 8
Belief

"Zrodzonego..." nie widziałem, ale "Polowanie " jest świetne :)

1_2_filmweb

"Zrodzony..." sredniak taki ale "Polowanie..." im wyszlo znakomicie. Przy takim budzecie to po prostu rewelacja.

SZYM33

Chyba że coś swojego wymyślą w tym świecie ???

ocenił(a) film na 5
wort801

To nie byłby najlepszy pomysł,chyba że byłby mocno związany z wydarzeniami z książki,np. film opowiadający o przebiegu walk na północy z czasów wojny o pierścień.

SZYM33

Gra była taka wojna na północy wiec możliwe że może powstać

ocenił(a) film na 8
wort801

Jak jakiś fanfick tylko że w wersji filmowej? O.o Nie przeszłoby...

ocenił(a) film na 6
SZYM33

http://www.filmweb.pl/videogame/%C5%9Ar%C3%B3dziemie%3A+Cie%C5%84+Mordoru-2014-6 97471

ocenił(a) film na 5
LordWieslaw55

Miałem na myśli film,ale ta gra wygląda bardzo interesująco.Od dłuższego czasu śledzę informacje o niej i myślę,że szykuje się świetna gra z ciekawą fabułą i znakomitym gameplayem.

SZYM33

NIC...

SZYM33

Do domu spać