Jak myślicie,czy po Hobbicie jest szansa na jeszcze jakiś film o Śródziemiu?Jackson na pewno nie
podjąby się tego zadania,ale jakiś inny reżyser,ciekawie byłoby zobaczyć Śródziemie oczami innej
osoby.
Temat wałkowany mnóstwo razy. Póki co, nie ma szans.
Tutaj więcej informacji znajdziesz
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+pi%C4%99ciu+armii-2014-662242/discuss ion/Za%C5%82o%C5%BC%C4%99+si%C4%99%2C+%C5%BCe+PJ+we%C5%BAmie+si%C4%99+po+tym+za+ Silmarillion.,2505225
Ja bym bardzo chciała (choć pewnie żadne z nich o tym nawet nie pomyślało), aby nakręcili taki pomost pomiędzy Hobbitem a Lotrem pokazujący właśnie wydarzenia pomiędzy nimi jak np. tortury Golluma przez Saurona, odszukanie go przez Aragorna, więzienie u elfów w Mrocznej Puszczy i jego późniejsza ucieczka a nawet spotkania Aragorna i Arweny lub jego rozmowy z Elrondem o Arwenie. Byłoby tego trochę, ale to tylko moje ciche marzenie.
Moje też :)
Też chciałabym zobaczyć taki pomost. Mógłby być oparty na historii Aragorna jako wątku przewodnim - od śmierci ojca, ukrycia Estela w Rivendell, spotkania z Arweną, przez dalsze jego dzieje - ważniejsze etapy podróży - coś z jego działalności w Rohanie i Gondorze (młody Denethor - nieufny i domyślający się tożsamości "kolegi" :) itd, a w tym odpowiednie tło historyczne o Sauronie aż do poszukiwania Golluma, zmieściłoby się też coś o hobbitach - m.in. adoptowanie Froda. No i oczywiście Balin w Morii.
Przydałby się ktoś zdolny, kto potrafiłby to zgrabnie powiązać w scenariuszu.
Co ważne - nie ma problemu z prawami autorskimi, bo wszystkie te wydarzenia można znaleźć w WP i dodatkach :)
Właśnie tutaj nie ma problemu z prawami autorskimi. Szkoda, że Jacksonowi nikt takiego pomysłu nie podrzuci :(.
Pomysł, że tematem przewodnim mogłaby być historia Aragorna - świetny! Oczywiście po drodze wplecione i inne wątki. Niestety to tylko marzenia. Chyba nie ma co liczyć na ich realizację. Przypuszczam też, że Viggo by się nie zgodził zagrać.
I co to miałoby być? Jak się nazywać? Wydaje mi się że to słaby materiał na osobny film.
Dokładnie to co ja i Nerwen_AG wyżej opisałyśmy. Jest to moim zdaniem bardzo dobry materiał na osobny film tylko trzeba się wyzbyć uprzedzeń i być bardziej elastycznym. A jak się okazuje z wypowiedzi 1_2_filmweb taki film już powstał.
Naprawdę myślisz, że nazwa to taki problem?
No z tytułem to przesadziłem ;) Myślę że ciężko byłoby wyciągnąć z tego tematu dobry film.
Obejrzałam właśnie to "Polowanie na Golluma". Zerknij sobie. Właśnie o coś takiego mi chodziło tylko oczywiście więcej wątków. Ale film całkiem, całkiem zwłaszcza jak się przyjmie oko na niskobudżetówkę. Wciąż uważam, że jest to materiał na dobry film :).
O Aragornie opowiadają niezależne "Polowanie na Golluma" i "Zrodzony z nadziei".
Bardzo Ci dziękuję. Nie miałam pojęcia o istnieniu takich filmów. Napewno na nie zerknę :).
Nie wiem jakie są te, bo im się nie przyglądałam, ale te które znalazłam w necie są normalne :)
"Zrodzony..." sredniak taki ale "Polowanie..." im wyszlo znakomicie. Przy takim budzecie to po prostu rewelacja.
To nie byłby najlepszy pomysł,chyba że byłby mocno związany z wydarzeniami z książki,np. film opowiadający o przebiegu walk na północy z czasów wojny o pierścień.
http://www.filmweb.pl/videogame/%C5%9Ar%C3%B3dziemie%3A+Cie%C5%84+Mordoru-2014-6 97471
Miałem na myśli film,ale ta gra wygląda bardzo interesująco.Od dłuższego czasu śledzę informacje o niej i myślę,że szykuje się świetna gra z ciekawą fabułą i znakomitym gameplayem.