PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249734
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Co z tym Smaugiem?

ocenił(a) film na 4

Wbrew obawom, wyglada na to, że Smaugowi się zdechnie na początku filmu:)

http://www.kpopstarz.com/articles/94651/20140608/the-hobbit-battle-of-five-armie s-spoilers-peter-jackson.htm

Głównym bad-assem będzie Sauron.

To Saruman może być głównym wybawcą Gandalfa, a nie Galandriella, jak tu wiele osób spekuluje :)

S_T_P

Od dawna wiadomo, ze Smaug zginie na początku. A Gandalfa uratuje Galadriela. Lee nawet nie brał udziału w zdjeciach do Dol Guldur.

S_T_P

To dobrze.

S_T_P

O widzę, że ktoś tu nie przeczytał lektury obowiązkowej w podstawówce.

ocenił(a) film na 4
mataertest

O widzę że ktoś tutaj nie wie że w filmie (a zwłaszcza tym) sporo jest zmian względem książki. A tak do tematu, to dobrze że smok padnie na początku. Nie ma sensu dłużej ciągnąc jego wątku.

Joecrou

Tak, wiem. Ale nie myślisz, że ocalenie Smauga byłoby zbyt dużym odejściem od książki?

mataertest

No taaak, bo w tych filmach nie ma żadnego poważnego odstępstwa od książki. Nie zdziwiłabym się, gdyby Smaug jednak przeżył. :D

ocenił(a) film na 4
mataertest

Byłoby, ale kto tam ich wie jak bardzo mogą jeszcze zmienić :P Oby nie i raczej się na to nie zanosi ;)

Joecrou

"Hobbit" jest obowiązkowy od niedawna.

ocenił(a) film na 4
mataertest

Mówisz o mnie, czy autorach tych plotek?
Ja tylko przytaczam artykuł. Książkę czytałem, ale za moich czasów jeszcze nie była lekturą szkolną.

S_T_P

Wątpie co do Sarumana nie Saruman nie uratuje Gandalfa ! Gandalfa raczej uratuje Galadriela

użytkownik usunięty
LobeliaSakvil

Nie zgadzam się z Tobą, to raczej Galadriel uratuje Sarumana, kóry pomoże Gandalfowi.

ocenił(a) film na 9
LobeliaSakvil

To wszystko jedynie domysły. Trzeba czekać na wersję oficjalną dot. sprawy Dol Guldur.
Równie dobrze tego wątku może w ogóle w wersji kinowej nie być. I to również jest teoria.

Trochę śmiesznie się czyta to 100% przekonanie co do słuszności wątków które zobaczymy w filmie. Rośnie nam nowe pokolenie wróżbitów a EzoTV zaciera tylko ręce.

:D

khazad7_2

No cóż zobaczymy ale znów wracasz do punktu wyjścia i znów piszesz mi że tak nie będzie itp ja już ci raz Khazad7_2 powiedziałem miej swoje zdanie ale moje zostaw ok

ocenił(a) film na 9
LobeliaSakvil

Ale ja nie mówię, że tak nie będzie :-) Czytaj uważniej, skoro przytaczać chcesz czyjeś słowa.
Mówię po prostu że wszystko co do tej pory wiadomo, to są głównie domysły. Nawet trailer nie ma konkretnej daty swej premiery ;)
Zatem Biała Rada, kwestia Dol Guldur i cały szereg innych scen, które mogą ale wcale nie muszą być w filmie to tematy oparte na domysłach. Nigdy nie było żadnej oficjalnej informacji co do tych kwestii po stronie reżysera czy scenarzystów.

Zatem.... jedynym faktem jest to, że film ukaże się na koniec 2014 roku :-) Pomijam już resztę kwestii dość oczywistych.
Cała zaś reszta to same teorie i nic poza tym :-)

Czekam cierpliwie na fakty :-)

khazad7_2

To sa fakty. Ale co tam: Ty nawet nie wierzysz w to, że w filmie będzie Bitwa 5 Armii.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Fakty to będą jak się wydarzą :) Na razie możemy to nazwać "potwierdzonymi elementami filmu".

Skoro jesteś takim nerdem, to może założysz temat i zbierzesz w punktach to co już wiemy z przybliżonym źródłem (viedeoblog, kronika, onering.net) ?
Jest tu sporo nowych ludzi, nie każdy ma czas i ochotę przelatywać setki wpisów. Wiem, że lubisz takie wyzwania :)

S_T_P

To może nie zaśmiecaj forum, to będzie im się chciało przegladac :)

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

O mnie się nie lękaj, tworze jeden temat na kilka miesięcy. Może warto namierzyć i rozliczyć innych spamerów.

S_T_P

Spróbuj.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Kto, ja? Daj spokój. Mam prace, rodzinę i miliard zajęć. Od czasu do czasu sobie zajrzę co tam na planie Hobbita słychać, ale naprawdę szkoda mi życia na wdawanie się w kłótnie, kablowanie każdego do moderatorów, prowadzenie miliarda rozmów jednocześnie i przede wszystkim czytania wszystkich tych śmiesznych postów.

Jako "niedzielny" fan hobbita, który, tworzy wpis raz na ruski rok, życzyłbym sobie aby żaden nawiedzony szczylek nie pisał mi "nie zaśmiecaj forum", bo takie niedorostki, które same mianują się szeryfami są dla mnie po prostu śmieszne.

Kamilu, spożytkuj swoją energię na coś bardziej konstruktywnego, niż film o czarodziejach i elfach.
Fantastyka jest jak piwo - od czasu do czasu pozwala się zrelaksować, ale jak go nadużywa, powinien się zastanowić nad swoim życiem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kamilxxx09

hehe on nawet nie wierzy że Bilbo będzie w ostatniej części bo to w końcu khazad7_2

użytkownik usunięty
LobeliaSakvil

Naprawdę doskonale idzie ci małpowanie wszystkiego od Kamila :)

a dziękuje ale nie miało to tak wyglądać a co miałem napisać niby jak byś nie zauważył Khazad7_2 w nic nie wierzy rozumiem że ma swoje zdanie ok ale ciągle mi pisze tak że choćby moje myślenie nie miało sensu ja jestem pewny na 95% że Gandalfa Uratuje Galadriela
5% to że radagast go uratuje no chyba że uratuje go legolas na sztucznym koniu razem z Tauriel skoro Jackson lubi zmieniać

ocenił(a) film na 10
LobeliaSakvil

Na sztucznym koniu hhahahahahah xD Wiesz nie liczył bym że on będzie ratowac Gandalfa bo to by zwiastowało śmierć czarodzieja w końcu ten łucznik jest ciągle upity i zamiast strzelić w line strzelił by w Gandzia ;(

khazad7_2

Bardzo rozsądne podejście. Jak na razie faktem jest jedynie premiera samego filmu. Co do reszty czyli przede wszystkim trailera to same gdybania. Tutaj nie ma absolutnie żadnych faktów. Faktem będzie jeśli WB, Jackson bądź ktoś ze środowiska Hobbita oficjalnie coś potwierdzi. Od razu widać, że na tle motłochu mamy do czynienia z rozsądnym człowiekiem:) Keep it up :)

khazad7_2

Pytanie. Wiem, że alberta zajmuje się kategoryzacją trailerów. Zaglądasz tam w sprawie trailera Hobbita czy jeszcze w inne miejsce?

ocenił(a) film na 9
poipoito

Nie zaglądam tam. Jak się trailer pokaże to z pewnością zaraz na facebooku lub theonering.net ukaże się informacja. Zatem inne źródła nie są mi potrzebne.

khazad7_2

eh niech ci będzie ale ja i tak jestem pewien że Galadriela uwolni Gandalfa a jak znów chcesz mi napisać to samo to ja kończę w tej chwili rozmowę grzecznie pozdrawiam i dziękuje :) ty lepiej też mi już nie pisz jak to samo masz mi napisać

khazad7_2

Biała Rada będzie. To potwierdzone

kamilxxx09

dokładnie i koniec tematu ja już z khazadem nie rozmawiam bo on potrafi wmówić że to tylko teorie . A ja w to wierzę już z nim nie piszę bo wszystko potrafi mi wmówić żebym myślał tak jak on :) a ja wierzę że Galadriela uratuje Gandalfa może nie że wyciągnie go z klatki ale na pewno Biała Rada w Dol Guldur będzie

kamilxxx09

Reżyser w żadnym miejscu nie potwierdził ani konkretnych scen ani daty wydania trailera więc skończ pisać te brednie prowokatorze.
Nie ma żadnej podstawy by pisać takie bzdury jak ty.

jackendino

Potwierdził straightlines, tak jak ja potwierdzam teraz, ze niedługo zbanują ci kolejne multikonto.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Dobra kamil nie ma co, jak dla mnie możesz pisać sobie o czym chcesz, to twoja interpretacja. Nie zgadza się z nią - OK, można to napisać ale nie takimi słowami. czas odpuścić / ewentualnie do moderatorów. Ja wystosowałam jeden komentarz i uważam, że na nim powinna rozmowa się zakończyć i tyle ;)

jackendino

strakchliremers Jackson potwierdził to w kwietniu potem w maju tak jak ja potwierdzam że jesteś multikontem i jutro cię zbanują

użytkownik usunięty