PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249810
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Epicko nierówny film lekko mówiąc Bitwa która miała być niesamowita była chaotyczna i miałem wrażenie że z filmu było dużo skasowanych scen i film rozciągnięty na maksa a o numerach Legolasa nawet nie wspomnę ...Ode mnie 6 a wielka szkoda miałem nadzieje że chodzisz jednej części dam 10.

wort801

Ej dałem tylko jeden temat ......

wort801

Też myślałem, że wystawię przynajmniej 8, ale się bardzo zawiodłem :/ Może po edycji rozszerzonej będzie naciągane 7 :/

Imitation

Największe rozczarowanie roku przynajmniej dla mnie .....:(

wort801

Dla mnie też :/ Dobrze, że chociaż Interstellar mnie nie zawiódł :)

Imitation

A mnie najnowszy X-men nie zawiódł :)

wort801

tak, x-meni też byli spoko :)

użytkownik usunięty
wort801

Też czekasz na remake?

Chyba że edycja specjalna będzie miała z 30 min dodatkowych może w tedy hobbit będzie miał ręce i nogi.....

Gorzej jak za remake też się weźmie Jackson :P

użytkownik usunięty
Imitation

Nie strasz mnie.

Ale to byłby numer :)

użytkownik usunięty
wort801

Szkoda, że takich aktorów jak Lee, Holm, Weaving, McKellen tu zmarnowano i już nie wrócą. Imitowanie majestatu WP, powtórzone schematy, puszczanie oczek w stronę widza a jednocześnie dziecinność, absurdy, błazenada Hobbita nie szły tu ze sobą w parze, Jackson powinien się zdecydować co chce kręcić... albo Hobbita jako rasowy prequel WP albo ekranizację pierwowzoru.

Widocznie chciał zadowolić wszystkich tylko mu się nie udało ....

ocenił(a) film na 4
wort801

Co jest do wszystkiego jest do niczego.

Anthrax91

Ale co tam zarobią swoje i tyle w temacie ......

użytkownik usunięty
wort801

Z Jacksona taki tolkienowski pasjonata jak...
Gdyby nim zaiste był a wszelkie naciski pochodziły od strony producentów to po prostu by się nie wziął za kręcenie lub pokazałby im wielkiego f**** i zrobił po swojemu.
Niestety fakty są inne.

A co tam on już nawet opinie nie czyta i nie słucha już zarobił swoje i tyle teraz oby kolejnych filmów już nie robił na takim poziomie.

ocenił(a) film na 4
wort801

No niestety, ma się wrażenie że film nie był robiony z pasji tylko dla zarobienia jak największej góry dolarów (co oczywiście się udało). I mimo że zdaję sobie sprawę że kręcenie filmów to nie działalność charytatywna to tego typu akcje są niesmaczne i nie pozostawiają dobrego wrażenia.

Anthrax91

Czuje że edycja specjalna będzie lepsza coś czuje że chcą więcej kasy zarobić na tym ....

ocenił(a) film na 4
wort801

Na pewno jej nie kupie. Nie sądzę nawet żeby obejrzał zwykłą wersję jeszcze raz. Dla mnie Bitwa Pięciu Armii to film na jedno obejrzenie.

Anthrax91

Też nie mam ochoty jeszcze raz oglądać tego filmu ....

ocenił(a) film na 3
Imitation

O nie!!! Boże uchroń nas już od tego grubasa, jego serce zostało zastapione wypchanym portfelem. Nie dla Jacksona i jego wypocin coraz marniejszych o śródziemiu. Ten gość wcdale nie jest pasjonatą Tolkiena, ten film to wypaczenie twórczości mistrza. Jestem tak zły na grubasa, bo mimo, że pierwsza godzina filmu to najlepszy z hobbitów to druga godzina bitwy to najgorsze czym nas Jack$on uraczył ever.

JBridges

:) ładnie napisane nic dodać nie trzeba.

ocenił(a) film na 3
wort801

Niestety nawet EE nie naprawi tego filmu. Sama bitwa po prostu jest koszmarnie zrealizowana.

JBridges

Racja, ale wg mnie pierwsza godzina 3-go hobbita też była bardzo słaba :)

ocenił(a) film na 6
wort801

Przekombinowany. Dluzyzny, wycieli wazne postacie a dodali jakies niepotrzebne.

ste

Jakby zrobili to z głową to dla mnie byłoby ok ale nie odwalać takie numery w filmie ....

ocenił(a) film na 4
wort801

Tytuły dajecie coraz bardziej intrygujące :P

Belief

Belief a Ty kiedy idziesz do kina? :)

ocenił(a) film na 4
Imitation

Wszyscy mnie o to pytają :] w styczniu. Teraz w tej przerwie pójść do kina to masakra.

Belief

Napisz w opisie że idziesz na początku stycznia może w tedy nie będę cie pytali :)

ocenił(a) film na 4
Belief

I nie przeszkadza Ci czytanie tych wszystkich spoilerów?

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

Nie znoszę spoilerów i ich unikam jak mogę, ale od kiedy zorientowałam się, że film nie jest taki jak powinien, zwyczajnie mi to wisi. Poza tym co nagle dowiem się kto umarł? :P

Belief

Nigdy nie wiesz kto co napiszę :)

Belief

Może film tobie się spodoba :)

Belief

Tak wiem postaram się żebym nie był gorszy od innych :)

Belief

No właśnie kiedy obejrzysz :)??

ocenił(a) film na 4
wort801

W styczniu :) Tytuł Ci się udał. :D myślałam, że Ci się spodobał tak bardzo :)

Belief

No niestety nie spodobało mi się ehhh :( mam nadzieje że Warcraft, Star Wars 7 i ekranizacje marvela i Dc będę lepsze niż 3 część hobbita. Bardzo mi się nie podobało .......

ocenił(a) film na 4
wort801

Oby. Ja czekam na SW i Ultrona na razie. A potem się zobaczy :) (no i Thora, ale na tym i tak się będę dobrze bawić jeśli mi tylko Lokiego dużo pokażą :D)

Belief

Warcraft też polecam jak lubisz fantasy poza światem Tolkiena :)

ocenił(a) film na 4
wort801

A ja się zorientuję o co tam chodzi nie znając gier?

Belief

Spokojnie :) tak jest to ekranizacja pierwszej części gry :) np to jak w marvelem nie trzeba czytać komiksów żeby zrozumieć filmy :)

ocenił(a) film na 4
wort801

W takim razie dodaję go do listy :)

I na kolejny film przyjdzie mi czekać ponad rok.

Belief

ok :) miło mi że mogłem ci polecić jakiś nowy film :)

ocenił(a) film na 4
wort801

Powiedz mi dlaczego do Thora jest 2 i pół roku? :((((( Dlaczego? :(

ocenił(a) film na 7
Belief

Bo masz Ant Mana,Civil War i Strange po drodze :)

ocenił(a) film na 4
thorin3

Mam ich gdzieś. To tylko dodatki a ja chcę Lokiego.

ocenił(a) film na 7
Belief

CIVIL WAR TO DODATEK???