Epicko nierówny film lekko mówiąc Bitwa która miała być niesamowita była chaotyczna i miałem wrażenie że z filmu było dużo skasowanych scen i film rozciągnięty na maksa a o numerach Legolasa nawet nie wspomnę ...Ode mnie 6 a wielka szkoda miałem nadzieje że chodzisz jednej części dam 10.
Też myślałem, że wystawię przynajmniej 8, ale się bardzo zawiodłem :/ Może po edycji rozszerzonej będzie naciągane 7 :/
Chyba że edycja specjalna będzie miała z 30 min dodatkowych może w tedy hobbit będzie miał ręce i nogi.....
Szkoda, że takich aktorów jak Lee, Holm, Weaving, McKellen tu zmarnowano i już nie wrócą. Imitowanie majestatu WP, powtórzone schematy, puszczanie oczek w stronę widza a jednocześnie dziecinność, absurdy, błazenada Hobbita nie szły tu ze sobą w parze, Jackson powinien się zdecydować co chce kręcić... albo Hobbita jako rasowy prequel WP albo ekranizację pierwowzoru.
Z Jacksona taki tolkienowski pasjonata jak...
Gdyby nim zaiste był a wszelkie naciski pochodziły od strony producentów to po prostu by się nie wziął za kręcenie lub pokazałby im wielkiego f**** i zrobił po swojemu.
Niestety fakty są inne.
A co tam on już nawet opinie nie czyta i nie słucha już zarobił swoje i tyle teraz oby kolejnych filmów już nie robił na takim poziomie.
No niestety, ma się wrażenie że film nie był robiony z pasji tylko dla zarobienia jak największej góry dolarów (co oczywiście się udało). I mimo że zdaję sobie sprawę że kręcenie filmów to nie działalność charytatywna to tego typu akcje są niesmaczne i nie pozostawiają dobrego wrażenia.
Na pewno jej nie kupie. Nie sądzę nawet żeby obejrzał zwykłą wersję jeszcze raz. Dla mnie Bitwa Pięciu Armii to film na jedno obejrzenie.
O nie!!! Boże uchroń nas już od tego grubasa, jego serce zostało zastapione wypchanym portfelem. Nie dla Jacksona i jego wypocin coraz marniejszych o śródziemiu. Ten gość wcdale nie jest pasjonatą Tolkiena, ten film to wypaczenie twórczości mistrza. Jestem tak zły na grubasa, bo mimo, że pierwsza godzina filmu to najlepszy z hobbitów to druga godzina bitwy to najgorsze czym nas Jack$on uraczył ever.
Niestety nawet EE nie naprawi tego filmu. Sama bitwa po prostu jest koszmarnie zrealizowana.
Wszyscy mnie o to pytają :] w styczniu. Teraz w tej przerwie pójść do kina to masakra.
Nie znoszę spoilerów i ich unikam jak mogę, ale od kiedy zorientowałam się, że film nie jest taki jak powinien, zwyczajnie mi to wisi. Poza tym co nagle dowiem się kto umarł? :P
No niestety nie spodobało mi się ehhh :( mam nadzieje że Warcraft, Star Wars 7 i ekranizacje marvela i Dc będę lepsze niż 3 część hobbita. Bardzo mi się nie podobało .......
Oby. Ja czekam na SW i Ultrona na razie. A potem się zobaczy :) (no i Thora, ale na tym i tak się będę dobrze bawić jeśli mi tylko Lokiego dużo pokażą :D)
Spokojnie :) tak jest to ekranizacja pierwszej części gry :) np to jak w marvelem nie trzeba czytać komiksów żeby zrozumieć filmy :)
W takim razie dodaję go do listy :)
I na kolejny film przyjdzie mi czekać ponad rok.