Dla mnie Hobbit jest zdecydowanie lepszym filmem niż Władcy pierścienia myślę że to kwestia wieku "władcy" to raczej kino dla dzieci,młodzieży a hobbit może podobać się także starszej publiczności zresztą ten film zarobił więcej ....to mówi samo za siebie..
Moim zdaniem przeciwnie - Hobbit jest prostą bajką z prostym morałem o rzyjaźni w sam raz dla dzieci i młodzieży natomiast Władca Pierścieni to bardziej dojrzałe widowisko ze złorzonym przesłaniem którego dziecko w pełni nie zrozumie,
Osobiście iubię obie serie ale Hobbit jest dla mnie przede wszystkim filmem rozrywkowym do rozładowania napięcia zaś WP ogłądam dla Przesłania i klimatu :)
Ja zdecydowanie widzę to inaczej morały z władcy są morałami które przekazuje się małym dzieciom a hobbit to akcja i bijatyka...tak w skrócie..
a może jakieś merytoryczne argumenty? bo nic na razie nie dałeś na poparcie swojej tezy :P
Ja wyrarzam swoje zdanie a nie prubuję nikomu udowodnić jakąś rację , mugłbym ci tu wypisać całe wypracowanie tylko po co skoro ty masz własne odczucia których raczej nie zmienisz :)
akcja i bijatyka to typowe kino rozrywkowe , niewymagające muślenia ani dojrzałości , jak gwiezdne wojny , jeśli nie dostrzegasz głębi we władca pierścieni to nie znaczy że jej nie ma :)
Ja najpierw oglądałem Hobbita potem Władcy pierścieni i może dlatego ten pierwszy mi przypadł bardziej do gustu ponieważ oglądając drugą serię tej trylogii czułem się jak bym jadł "odgrzewanego kotleta"
jadłem ostatnio kiełbasę i jajko na twardo i jajko wpadło mi do herbaty i nie wiedziałem co zrobić i zesrałem się w majciochy
Chyba nie czytałeś uważnie że najpierw oglądałem Hobbita potem władcy dopiero tydzień temu bo przez lata uważałem że to bajka dla dzieci więc z nudów i braku innego filmu wziąłem się za te...
ty tak na serio??? nie żeby coś bo o ocenę mi nie chodzi. Ale serio poważne filmu z nutą a właściwie ogromną dawką grozy (patrz Nazgule, Moria, Bitwa o Helmowy Jar, Martwe Bagna, bitwa pod Czarną Bramą) no sorry ale Hobbit to bajka :) nawet w postaci książki. Władca Pierścieni oczywiście też, bo zarówno jest filmem dla starszych widzów jak i młodszych ale na pewno nie jest bajką...
Najbardziej mnie drażniły te dziecinne przesłanki we władcy przyjażń ,miłość, dobro,zło itd takie nauczanie przedszkolaków...co się w życiu liczy...
Anonimowe wersje z 77 i 78 roku oglądałem z 30 lat temu na video raczej wtedy ciebie jeszcze nie było ;-) z wiekiem inaczej postrzegasz filmy...
tak a ja jestem Melina Egipska tancerka. Nie opowiadaj mi tu bajek bo już na tym portalu z 5000 takich wyczytałem
Głupio ci że się podniecałeś bajeczką Władcy pierścieni i myślałeś że to nowość a stare pokolenia oglądały ją kilkadziesiąt lat temu...hehe
Powiedz swojemu chłopakowi żeby cię zabrał na lody bo nudni jesteście oby dwoje...
Pajac jesteś i tyle. Każdy tutaj to wie. Strugaj gały u siebie na rewirach dalej i morda tam.
Ja dzieciaku w twoim wieku nie miałem czasu na pierdy na nudnych forach bo były imprezy po Polsce kupa znajomych i życie na najwyższych obrotach a teraz na starsze lata siedzę czasem tutaj ale co robi ktoś młody w takim miejscu??nie masz znajomych,przyjaciół,nie imprezujesz biedny jesteś dzieciaku...
Nie pamiętam żebym z tobą pisał od jakiegoś czasu ...następny opuszczony biedny dzieciak z kompem który nie ma hobby ani przyjaciół i zaczepia ludzi na forach ..jak się zmienisz może znajdziesz kolegów pozdrawiam.
Oglądałeś kiedyś ten odcinek z kapitana bomby o mariku1234 ? jak nie to obejz :)
O rany , muszę rzyznać drogi Dominiku że rozmowy z tobą przebiegają na najnirzszym poziomie , po co te prowokacje i wyzwiska ? Nie morzna bez agresji wyrarzać własne wrarzenia z filmu i dyskutować co ci sie podobało a co nie ?
delikatnie muwiąc żenada :(
Dziadku, naucz mnie życia. Proszę. Chcę czerpać garściami z twojego bastionu inteligencji.
Siedziałeś 4 h z encyklopedią wyrazów trudnych żeby to napisać,zaprosiłbym cię na wieczór ale nie bawię się małymi przedmiotami.
Dziadku, no weź... Jutro święta, a w święta spełniają się marzenia. Spełnij moje i mnie naucz wszystkiego co wiesz. Przekaż mi esencję swojej wiedzy!
Rozumiem, że widziałeś to, że biorę w dłonie encyklopedię i obliczyłeś, że siedziałem z nią 4 godziny. Jutro pochwalę się w klasie, że mam dziadziusia geniusza.
Jutro chyba na cmentarzu bo święto a swoją drogą popuść legginsy bo krew do mózgu ci nie dopływa...dobra wnuczusiu szkoda tych bzdetów już trzeba poszukać filmu na wieczór..
"zresztą ten film zarobił więcej ....to mówi samo za siebie.."
Pssst, słyszałeś o czymś takim jak INFLACJA?
10. seria Igrzyska śmierci Lions Gate Entertainment 2 958 654 283 4 769 121 193 Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
(864 912 963)
11. seria o Shreku DreamWorks Animation 2 955 807 005 4 738 951 751 Shrek 2
(919 838 758)
12. trylogia Hobbit Warner Bros./Metro-Goldwyn-Mayer 2 932 145 719 3 977 381 906 Hobbit: Niezwykła podróż
(1 017 003 568)
13. trylogia Władca Pierścieni New Line Cinema 2 917 506 956 3 972 502 319 Władca Pierścieni: Powrót Króla
(1 119 263 306)
14. seria Avengers Walt Disney Studios 2 839 864 910 2 1 419 932 455 Avengers (film 2012)
To są liczby BEZ UWZGLĘDNIENIA INFLACJI...I Hobbit ma w nich tylko minimalną przewagę.
Hobbit jest na rynku krócej a uwzględniając infalcje już przegonił Władce....poczytaj trochę...
Hobbit zarobił więcej bo był już wypromowany przez Władca Pierścieni , ci którym podobało się WP bez namysłu szli na Hobbit żeby znowu zobaczyć swoje ulubione postacie...