PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249719
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Dla mnie Hobbit jest zdecydowanie lepszym filmem niż Władcy pierścienia myślę że to kwestia wieku "władcy" to raczej kino dla dzieci,młodzieży a hobbit może podobać się także starszej publiczności zresztą ten film zarobił więcej ....to mówi samo za siebie..

użytkownik usunięty
dominik1980

Moim zdaniem przeciwnie - Hobbit jest prostą bajką z prostym morałem o rzyjaźni w sam raz dla dzieci i młodzieży natomiast Władca Pierścieni to bardziej dojrzałe widowisko ze złorzonym przesłaniem którego dziecko w pełni nie zrozumie,

Osobiście iubię obie serie ale Hobbit jest dla mnie przede wszystkim filmem rozrywkowym do rozładowania napięcia zaś WP ogłądam dla Przesłania i klimatu :)

ocenił(a) film na 7

Ja zdecydowanie widzę to inaczej morały z władcy są morałami które przekazuje się małym dzieciom a hobbit to akcja i bijatyka...tak w skrócie..

użytkownik usunięty
dominik1980

a może jakieś merytoryczne argumenty? bo nic na razie nie dałeś na poparcie swojej tezy :P

użytkownik usunięty

Ja wyrarzam swoje zdanie a nie prubuję nikomu udowodnić jakąś rację , mugłbym ci tu wypisać całe wypracowanie tylko po co skoro ty masz własne odczucia których raczej nie zmienisz :)

użytkownik usunięty

to nie było do ciebie po drugie ortografia

użytkownik usunięty

nie zwracaj mi uwagi na ortografię , nigdy się jej nie nauczę :)

użytkownik usunięty
dominik1980

akcja i bijatyka to typowe kino rozrywkowe , niewymagające muślenia ani dojrzałości , jak gwiezdne wojny , jeśli nie dostrzegasz głębi we władca pierścieni to nie znaczy że jej nie ma :)

ocenił(a) film na 7

Ja najpierw oglądałem Hobbita potem Władcy pierścieni i może dlatego ten pierwszy mi przypadł bardziej do gustu ponieważ oglądając drugą serię tej trylogii czułem się jak bym jadł "odgrzewanego kotleta"

użytkownik usunięty
dominik1980

jadłem ostatnio kiełbasę i jajko na twardo i jajko wpadło mi do herbaty i nie wiedziałem co zrobić i zesrałem się w majciochy

użytkownik usunięty
dominik1980

jak można czuć odgrzewanego kotleta po czymś co powstało pierwsze? ...

użytkownik usunięty

Hahaha

ocenił(a) film na 7

Chyba nie czytałeś uważnie że najpierw oglądałem Hobbita potem władcy dopiero tydzień temu bo przez lata uważałem że to bajka dla dzieci więc z nudów i braku innego filmu wziąłem się za te...

użytkownik usunięty
dominik1980

ile masz lat? Bo mam przeczucie żeś jest gimnazjalistą

użytkownik usunięty
dominik1980

ty tak na serio??? nie żeby coś bo o ocenę mi nie chodzi. Ale serio poważne filmu z nutą a właściwie ogromną dawką grozy (patrz Nazgule, Moria, Bitwa o Helmowy Jar, Martwe Bagna, bitwa pod Czarną Bramą) no sorry ale Hobbit to bajka :) nawet w postaci książki. Władca Pierścieni oczywiście też, bo zarówno jest filmem dla starszych widzów jak i młodszych ale na pewno nie jest bajką...

ocenił(a) film na 7

Najbardziej mnie drażniły te dziecinne przesłanki we władcy przyjażń ,miłość, dobro,zło itd takie nauczanie przedszkolaków...co się w życiu liczy...

użytkownik usunięty
dominik1980

chyba oglądałeś nieten film... Ewentualnie animowaną wersję

ocenił(a) film na 7

Anonimowe wersje z 77 i 78 roku oglądałem z 30 lat temu na video raczej wtedy ciebie jeszcze nie było ;-) z wiekiem inaczej postrzegasz filmy...

użytkownik usunięty
dominik1980

tak a ja jestem Melina Egipska tancerka. Nie opowiadaj mi tu bajek bo już na tym portalu z 5000 takich wyczytałem

ocenił(a) film na 7

Dziecko ja mam 40 lat a nie 18 jak większość tutaj ludzi

użytkownik usunięty
dominik1980

Ty stara pierdoło... Kuśka ci staje jeszcze?

ocenił(a) film na 7

Głupio ci że się podniecałeś bajeczką Władcy pierścieni i myślałeś że to nowość a stare pokolenia oglądały ją kilkadziesiąt lat temu...hehe

ocenił(a) film na 7

W twojej gębie można to sprawdzić ;-)

użytkownik usunięty
dominik1980

pokazałeś "klassę" przynajmniej wiemy żeś troll i prowokator

ocenił(a) film na 7

Powiedz swojemu chłopakowi żeby cię zabrał na lody bo nudni jesteście oby dwoje...

użytkownik usunięty
dominik1980

weź idź się uczyć na sprawdzian na czwartek

użytkownik usunięty
dominik1980

Pajac jesteś i tyle. Każdy tutaj to wie. Strugaj gały u siebie na rewirach dalej i morda tam.

ocenił(a) film na 7

Ja dzieciaku w twoim wieku nie miałem czasu na pierdy na nudnych forach bo były imprezy po Polsce kupa znajomych i życie na najwyższych obrotach a teraz na starsze lata siedzę czasem tutaj ale co robi ktoś młody w takim miejscu??nie masz znajomych,przyjaciół,nie imprezujesz biedny jesteś dzieciaku...

użytkownik usunięty
dominik1980

żałosny jesteś

ocenił(a) film na 7

Nie pamiętam żebym z tobą pisał od jakiegoś czasu ...następny opuszczony biedny dzieciak z kompem który nie ma hobby ani przyjaciół i zaczepia ludzi na forach ..jak się zmienisz może znajdziesz kolegów pozdrawiam.

użytkownik usunięty
dominik1980

Oglądałeś kiedyś ten odcinek z kapitana bomby o mariku1234 ? jak nie to obejz :)

użytkownik usunięty
dominik1980

O rany , muszę rzyznać drogi Dominiku że rozmowy z tobą przebiegają na najnirzszym poziomie , po co te prowokacje i wyzwiska ? Nie morzna bez agresji wyrarzać własne wrarzenia z filmu i dyskutować co ci sie podobało a co nie ?
delikatnie muwiąc żenada :(

ocenił(a) film na 7

4 błędy w 3 zdaniach, naucz się pisać pozdrawiam...

użytkownik usunięty
dominik1980

wiem , zawsze miałem ndst z dyktand :)

użytkownik usunięty
dominik1980

Dziadku, naucz mnie życia. Proszę. Chcę czerpać garściami z twojego bastionu inteligencji.

ocenił(a) film na 7

Siedziałeś 4 h z encyklopedią wyrazów trudnych żeby to napisać,zaprosiłbym cię na wieczór ale nie bawię się małymi przedmiotami.

użytkownik usunięty
dominik1980

Dziadku, no weź... Jutro święta, a w święta spełniają się marzenia. Spełnij moje i mnie naucz wszystkiego co wiesz. Przekaż mi esencję swojej wiedzy!

użytkownik usunięty
dominik1980

Rozumiem, że widziałeś to, że biorę w dłonie encyklopedię i obliczyłeś, że siedziałem z nią 4 godziny. Jutro pochwalę się w klasie, że mam dziadziusia geniusza.

ocenił(a) film na 7

Jutro chyba na cmentarzu bo święto a swoją drogą popuść legginsy bo krew do mózgu ci nie dopływa...dobra wnuczusiu szkoda tych bzdetów już trzeba poszukać filmu na wieczór..

użytkownik usunięty
dominik1980

i co tam żeś dziadku znalazł? śmierć w wenecji?

ocenił(a) film na 4
dominik1980

"zresztą ten film zarobił więcej ....to mówi samo za siebie.."

Pssst, słyszałeś o czymś takim jak INFLACJA?

ocenił(a) film na 7
Anthrax91

https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_najbardziej_dochodowych_film%C3%B3w

ocenił(a) film na 7
Anthrax91

10. seria Igrzyska śmierci Lions Gate Entertainment 2 958 654 283 4 769 121 193 Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
(864 912 963)
11. seria o Shreku DreamWorks Animation 2 955 807 005 4 738 951 751 Shrek 2
(919 838 758)
12. trylogia Hobbit Warner Bros./Metro-Goldwyn-Mayer 2 932 145 719 3 977 381 906 Hobbit: Niezwykła podróż
(1 017 003 568)
13. trylogia Władca Pierścieni New Line Cinema 2 917 506 956 3 972 502 319 Władca Pierścieni: Powrót Króla
(1 119 263 306)
14. seria Avengers Walt Disney Studios 2 839 864 910 2 1 419 932 455 Avengers (film 2012)

ocenił(a) film na 4
dominik1980

To są liczby BEZ UWZGLĘDNIENIA INFLACJI...I Hobbit ma w nich tylko minimalną przewagę.

ocenił(a) film na 7
Anthrax91

Hobbit jest na rynku krócej a uwzględniając infalcje już przegonił Władce....poczytaj trochę...

ocenił(a) film na 4
dominik1980

Po za tym sukces finansowy nie zawsze jest wyznacznikiem jakości filmu.

użytkownik usunięty
dominik1980

no i ??? co z tego ? to nie wyznacznik jakości

ocenił(a) film na 7
Anthrax91

Mój błąd...

użytkownik usunięty
dominik1980

Hobbit zarobił więcej bo był już wypromowany przez Władca Pierścieni , ci którym podobało się WP bez namysłu szli na Hobbit żeby znowu zobaczyć swoje ulubione postacie...

ocenił(a) film na 7

Na pewno tak było...

ocenił(a) film na 4
dominik1980

Nie wiem skąd się takie dziwne myślenie bierze u niektórych osób...