Dla mnie Hobbit jest zdecydowanie lepszym filmem niż Władcy pierścienia myślę że to kwestia wieku "władcy" to raczej kino dla dzieci,młodzieży a hobbit może podobać się także starszej publiczności zresztą ten film zarobił więcej ....to mówi samo za siebie..
Któryś temat obok już żeśmy ten temat obgadali, więc żeby się nie powtarzać, jedynie apropo
"ten film zarobił więcej ....to mówi samo za siebie.." - skoro argumenty z tej kategorii (choć nigdy nie uważałam ich za adekwatne do czegokolwiek) bierzemy pod uwagę, to 30 nominacji do Oskarów i 17 wygranych statuetek (co bije wszelkie rekordy kina) dla Władcy i dwa wielkie 0 dla Hobbita też "mówią same za siebie".
Co do samego tematu już się nie rozpisuje (chyba że podasz argumentacje gdzie Hobbit jest doroślejszy- "akcja i bijatyka" to nie argumentacja) - PJ robił Hobbita bardziej pod dzieci, Tolkien także nie raz podkreślał tą różnicę w dziecinniejszym Hobbicie i doroślejszym Władcy, niemal wszyscy widzowie są zgodni które jest dla młodszej publiki, nawet kina i telewizja Hobbita puszczają od 7 a Władcę od 12 lat (tu akurat jedno i drugie to dzieci, ale chodzi o przyrównanie).
Nie mam argumentów po prostu takie miałem osobiste odczucia. Myślę że to w dużej mierze wina Frodo ,który wprawiał mnie w taki klimat "gówniarstwa" ,dzieciak grał główną rolę do tego trochę infantylny się wydawał...
Ja teraz jestem na etapie "Obcy przymierze" jestem cholernie ciekaw co z tego wyjdzie ponieważ to mój film jeden z najlepszych jakie stworzono..
Apeluję do wszystkich: nie rozmawiajcie z multikonciarzem, który założył ten bzdurny temat, gdyż jego jedynym celem jest zabranie wam czasu i zdobycie poklasku. Szkoda każdej minuty dla żałosnego trolla