PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 250121
5,7 66 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Dla mnie Hobbit jest zdecydowanie lepszym filmem niż Władcy pierścienia myślę że to kwestia wieku "władcy" to raczej kino dla dzieci,młodzieży a hobbit może podobać się także starszej publiczności zresztą ten film zarobił więcej ....to mówi samo za siebie..

ocenił(a) film na 7
dominik1980

Któryś temat obok już żeśmy ten temat obgadali, więc żeby się nie powtarzać, jedynie apropo
"ten film zarobił więcej ....to mówi samo za siebie.." - skoro argumenty z tej kategorii (choć nigdy nie uważałam ich za adekwatne do czegokolwiek) bierzemy pod uwagę, to 30 nominacji do Oskarów i 17 wygranych statuetek (co bije wszelkie rekordy kina) dla Władcy i dwa wielkie 0 dla Hobbita też "mówią same za siebie".

Co do samego tematu już się nie rozpisuje (chyba że podasz argumentacje gdzie Hobbit jest doroślejszy- "akcja i bijatyka" to nie argumentacja) - PJ robił Hobbita bardziej pod dzieci, Tolkien także nie raz podkreślał tą różnicę w dziecinniejszym Hobbicie i doroślejszym Władcy, niemal wszyscy widzowie są zgodni które jest dla młodszej publiki, nawet kina i telewizja Hobbita puszczają od 7 a Władcę od 12 lat (tu akurat jedno i drugie to dzieci, ale chodzi o przyrównanie).

ocenił(a) film na 7
asa111

Nie mam argumentów po prostu takie miałem osobiste odczucia. Myślę że to w dużej mierze wina Frodo ,który wprawiał mnie w taki klimat "gówniarstwa" ,dzieciak grał główną rolę do tego trochę infantylny się wydawał...

ocenił(a) film na 7
asa111

Ja teraz jestem na etapie "Obcy przymierze" jestem cholernie ciekaw co z tego wyjdzie ponieważ to mój film jeden z najlepszych jakie stworzono..

ocenił(a) film na 7
dominik1980

Apeluję do wszystkich: nie rozmawiajcie z multikonciarzem, który założył ten bzdurny temat, gdyż jego jedynym celem jest zabranie wam czasu i zdobycie poklasku. Szkoda każdej minuty dla żałosnego trolla

ocenił(a) film na 7
niwrok_2015

Bhahahaha