Witam w tym temacie zamieszczam sceny które maja być dodane w edycji rozszerzonej.
-Beorn w Dol Guldur i na Bitwie Pięciu Armii. (rozszerzona),
-Biała Rada kontra Upiory Pierścienia (rozszerzona),
-Saruman kontra Sauron (dodana),
-Bitwa Pięciu Armii:
-Szarża krasnoludzkich jeźdźców (dodana),
-Rydwan krasnoludów kontra wargowie (dodana),
-Thranduil kontra trolle (rozszerzona),
-Elfy wypuszczające salwę strzał w stronę jeźdźców wargów,
-Każdy z krasnoludów z kompanii Thorina zostanie pokazany podczas bitwy,
-Balin prowadzący krasnoludów do bitwy zaraz po udaniu się Thorina na Krucze Wzgórze.
-Pogrzeb Thorina i koronacja Daina
-Do tego możliwe, że w rozszerzonej edycji pojawi się scena wymarszu armii elfów z Mrocznej Puszczy.
I zagadka dlaczego Jackson nie dał pogrzebu Thorina w wersji podstawowej? bo tego zrozumieć nie mogę.
Dzięki. A można wiedzieć skąd masz te informacje? Jest to coś oficjalnego i potwierdzonego czy są to tylko domysły fanów?
"I zagadka dlaczego Jackson nie dał pogrzebu Thorina w wersji podstawowej? bo tego zrozumieć nie mogę."
To proste - dla kasy. Teraz większość będzie bardziej zmotywowana obejrzeć film wersji rozszerzonej. Chodzi o zakup droższego wydania.
Nie jest to oficjalne info. To tylko domysły fanów, które częściowo zostały wyciągnięte dzięki niektórym ujęciom w trailerach i videospotach, treściach zawartych w kronikach etc.
Zatem...nic pewnego.
Pewne jest tylko to, że wersja reżyserska będzie... a nawet nie wiadomo kiedy :)
akurat Beorn był w grudniu potwierdzony przez Phillipe Boyens, takżr on będzie na 100%
Co nie zmienia faktu, że nie jest jasne w jakich okolicznościach zostanie Beorn ukazany, jakie będą z nim sceny etc.
Zatem.... nic tak naprawdę nie wiadomo :)
akurat ma być właśnie w Dol Guldur, to też potwierdziła Boyens. Ma go uratować Radagast z Gandalfem, a Radagast ma pokazać się jako wielki Czarodziej że nim jest, są też zdjęcia z planu, tortury na Beornie. Na twitterze sobie wyszukaj :)
W zasadzie pojawiło się tylko 1 zdjęcie zakrwawionego Beorna w Dol Guldur, co sprawy nie przesądza.
Jest też kilka szkiców koncepcyjnych z kronik.
Czy masz oficjalną informację dotyczącą tego o czym napisałeś, że Radagast z Gandalfem go uratują etc.? Bo ja nie mogłem się tak konkretnej treści doszukać. Jedynie widziałem info, że Boyens poinformowała o dodatkowych scenach z Beornem i nic poza tym.
Nie wiem ostatnio, ale użytkownik Gorkin coś tam wyczytał że to ma być, musiał byś go spytać. On mi to mówił w jakimś temacie, pewnie ma też linki, chyba na pustkowiu, jak znajdę temat to ci tu wklęję i spytasz go :)
No nie wiadomo na 100 % w jakich okolicznościach ale Beorn pojawił się w podstawowej tylko na 2 sekundy więc siłą rzeczy musi coś o nim być
Logika podpowiadałabym, że wersja rozszerzona powinna pojawić się w listopadzie. Ale tak się ostatnio zastanawiałam czy Ci sami ludzie obrabiają sceny do filmów w kinie i do wersji rozszerzonej. Bo jeśli ci sami to wersja reżyserska mogłaby się pojawić kilka miesięcy wcześniej. Poprzednio musieli jednocześnie dodawać nowe sceny do dvd i obrabiać film do kina. Teraz filmu już nie będzie więc i mniej pracy mają :).
:D dobre. A tak poważnie to większość info przynajmniej w części zostało potwierdzone
Tak, a npamiętasz jak się wykłócałęś i pisałeś bzdury na temat wielu scen, które "miały" być a nie były potwierdzone. Rżniesz głupa i tyle.
Wiki to marne źródło :) Czyli tak naprawdę nic nie jest potwierdzone. Same domysły. Niby są pewne sceny w trailerach, których w filmie nie było, albo chodzą różne zdjęcia z planu, ale nikt nie powiedział, że te sceny ostatecznie znajda się w wersji rozszerzonej. Czyli wciąż trzeba czekać.
I tak w ogóle to można było wywnioskować po zakończeniu bo w bitwie nie zgineła a Thranduil ją raczej zaakceptował można to stwierdzić po jego rozmowie z nią gdy płakała nad ciałem Killiego
Nie dobijaj mnie. Nie dość że przeżyje to jej zdradę stanu wybaczą? ;(
A tak by było fajnie, jakby sobie została na wyspie zagubionych...
100% racji Kili był fajny polubiłem tą postać ale cóż on i jego brat zginęli a ona dycha szkoda.
Jak już robisz temat, a masz link do tych informacji, to umieść go w temacie. Bo taki temat z przykładowymi scenami, już był więc albo wyszukałeś to albo zwyczajnie, założyłeś temat bo pomysłu nie miałeś...
Info znalazłem na tej stronie http://pl.lotr.wikia.com/wiki/Hobbit:_Bitwa_Pi%C4%99ciu_Armii więc postanowiłem założyć temat by przedyskutować te info.
Brak źródła. Przypuszczam, że nawet PJ jeszcze dokładnie nie wie które sceny doda.
Z domysłów to słyszałem też, że Alfrida zje troll i tak zakończy się jego kariera.
Źródło lipne, tam edytować sekcje może każdy podobnie jak na wikipedii. Równie dobrze można tam dopisać, że Jeż Sebastian to kochanek ćmy i spędzali razem czas i to dlatego ćma nie pojawiła się w końcówce "bitwy" (w cudzysłowie bo samej bitwy w bitwie malutko) w trzecim hobbicie. To są jedynie domysły osoby trzeciej oparte na tym co chciałoby się zobaczyć w EE.
Ja słyszałem, że w edycji rozszerzonej ma być też śmierć Alfrida. Może wiesz coś o tym???
A może jednak... Poza tym pisało też gdzieś że ostatnia scena z książki, w której Gandalf i Balin przyszli do domu Bilba parę lat później też ma być na końcu tego filmu :)
nie liczył bym na to bo Tolkien nie napisał co się dalej z nim stało więc pewnie i Jackson sobie go odpuścił.
W opisie Alfrida opisane jest że zginął w bitwie pięciu armii, a co myślicie o ty, zakończeniu, będzie czy nie waszym zdaniem?
http://lotr.wikia.com/wiki/Alfrid_Lickspittle jak to przetłumaczysz, to jest gdzieś tam mowa o tym że zginął w tej bitwie.
Aaa to czytałem to :) Ale ja bym sie nie sugerował tą stroną aż tak bardzo. Poczkekajmy na wersję EE. Może tam zostanie wyjaśnione, co się z nim stało.
A co sądzisz o odwiedzinach Gandalfa i Balina parę lat później, będą? Bo ja mam nadzieję że tak :)
Fajnie by było :) jednak takie zakończenie jakie mamy, czyli gdy Gandalf odwiedza starego Bilba jest jak dla mnie idealne, bo pięknie łączy się z Drużyną Pierścienia. Chyba, ze scena z balinem byłaby przed tą ostatnią, ale nie nastawiałbym się tak mocno :)
Słyszałem też że w edycji rozszerzonej ma być też mowa o Thrainie, ojcu Thorina który wystąpił jedynie w edycji rozszerzonej pustkowia Smauga.
Plotki. Nic pewnego. Nie przeczę, ale tak jak mówię - to na razie plotki.
Bardziej pewne sa takie sceny jak:
- pogrzeb
- koronacja Daina
- szarża krasnoludów (jest w nowym zwiastunie trylogii)
- tortury Beorna i wgl więcej tej postaci
- dłuższa podróż powrotna (być może scena z wykopaniem skrzynki trollów)
- więcej o pierścieniach w Dol Guldur (bo wgl wątek pierścieni jest bardziej poruszany w wersjach rozszerzonych Hobbita)
- rydwan i ogólnie wiecej scen samej bitwy
Natomiast według mnie poniższe sceny to jedynie domysły, mogą być, ale nie muszą:
- śmierć Alfrida
- scena z wrzuceniem przez Elronda ostrze morgulu do grobowców (scena ta została nagrana jakby nie było)
- wizja Gandalfa w palantirze o sojuszu Saurona i Smauga (jest o tym w piątej Kronice)
- coś o Thraine
- Balin u Bilba
to sa juz sceny bardzo niepewne.
Zobaczymy za 3 miesiące. Nie wiem jak ty no i wszyscy, ale ja nie mogę się już doczekać :D
No ja również. Wersja cyfrowa już 20 października, także mniej niż 2 miesiace, no a 13 października pokaz w USA, więc może cos wycieknie do internetu ;)
Poza tym licze na jakieś klipy w najbliższym czasie, jak to było w przypadku poprzednich części.
A tak w ogóle to ma być nie tylko walka Thranduila z trollami, Glóin też ma z nimi wtedy walczyć. A ponadto film będzie wtedy trwał 3 godziny. Aż o 35 minut będzie dłuższy :D