PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249634
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Witam w tym temacie zamieszczam sceny które maja być dodane w edycji rozszerzonej.
-Beorn w Dol Guldur i na Bitwie Pięciu Armii. (rozszerzona),
-Biała Rada kontra Upiory Pierścienia (rozszerzona),
-Saruman kontra Sauron (dodana),
-Bitwa Pięciu Armii:
-Szarża krasnoludzkich jeźdźców (dodana),
-Rydwan krasnoludów kontra wargowie (dodana),
-Thranduil kontra trolle (rozszerzona),
-Elfy wypuszczające salwę strzał w stronę jeźdźców wargów,
-Każdy z krasnoludów z kompanii Thorina zostanie pokazany podczas bitwy,
-Balin prowadzący krasnoludów do bitwy zaraz po udaniu się Thorina na Krucze Wzgórze.
-Pogrzeb Thorina i koronacja Daina
-Do tego możliwe, że w rozszerzonej edycji pojawi się scena wymarszu armii elfów z Mrocznej Puszczy.
I zagadka dlaczego Jackson nie dał pogrzebu Thorina w wersji podstawowej? bo tego zrozumieć nie mogę.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Nie wiem czy zauważyliście, ale w nowym zwiastunie widać jakby ta Krasnoludzka " konnica " atakowała Elfy, a nie Orków, więc zapowiada się na to, że Dain będzie chciał w ten sposób zaatakować Thrandila a Elfia salwa ze strzał będzie skierowana właśnie przeciwko Krasnoludom, a nie Orkom. Prawdopodobnie w końcu Gandalf stanie po środku i rozdzieli walczące strony i w tym momencie przybędą Orkowie.

lelen_lis

Tak. Elfy wypuszczają strzały podobnie jak w dawnym zwiastunie, a krasnoludy pociski ze swoich balist. Ale jest coś jeszcze ciekawszego - wśród armii elfów widać coś w rodzaju.... stojaków. Coś takiego wyższego niż elfy, czego wcześniej nie było. Może to do wystrzału włóczni czy coś.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Myślę, że to trebusze... przynajmniej na nie wyglądają:

http://www.google.pl/search?q=trebusz&newwindow=1&sa=X&biw=1603&bih=939&tbm=isch &tbo=u&source=univ&ved=0CCsQsARqFQoTCOTp34fszscCFeUqcgodbPQMFw

Czyżby zatem Jackson zmienił nieco wygląd Armii Elfow przed wrotami Ereboru? Jesli tak to super:) Być może i inne zmiany nas czekają. Powinni mimo wszystko poprawić filtry w filmie i dać bitwie więcej mroku, zachmurzone mocno niebo czy coś... bo w pełnym słońcu czasem się to trochę dziwnie wszystko prezentuje.

khazad7_2

Mozliwe :) Chociaż nie sadze, żeby trebusze pojawiły się wśród elfów. Zobaczymy :)

ocenił(a) film na 4
khazad7_2

Nie mogę zrozumieć czemu zrobiono bitwę w takiej stylistyce. Nie dość że wszystko komputerowe, to ciągle słońce, pora dnia się nie zmienia, i wszystko się świeci..
O ile klimatycznej by było przy pochmurnym niebie jak to jest opisane w powieści..

lelen_lis

Żaden Gandalf ich nie rozdzieli, po tym jak krasnale zaatakują elfy, sami przerwą walkę między sobą, a to dlatego że wyjdzie armia azoga z podziemi.

xlandia1

Później może wam napisze wszystkie sceny jakie zostały dodane, bo oglądałem w wersji eng która już wyszła.

użytkownik usunięty
Salatar

nie musisz wypisywać bo już każdy widział :P