Gdybyście mogli wybrać, to gdzie w Śródziemiu chcelibyście zamieszkać? Rivendell, Shire, Erebor czy może Gondor albo Esgaroth?
Albo Rivendell ze względu na niezwykły spokój i aura, jakie tam panują.
Lub w Shire, kocham naturę, przyjazną atmosferę, lasy, pola. Coś pięknego.
Ja tam wolałabym wędrować po całym Śródziemiu ^^ Za dużo fajnych miejscówek, a ja jestem za bardzo ciekawa, żeby na czterech literach usiedzieć.
Niełatwo wybrać jedno miejsce, więc najchętniej podróżowałabym między Gondorem (chyba nikt jeszcze go nie wymienił, aż dziwne), Shire i Rivendell. ^^
Gondor jest o wiele bardziej majestatycznym i nie tak kolorowym miejscem jak na przykład Shire, może to dlatego.
ja??? jest tylko jedno miejsce w Śródziemiu gdzie bym chciał zamieszkać właściwie 2. Ja chciałbym zamieszkać w Lothlorien kocham piękną Lady Galadrielę, chciałbym od niej dostać pukiel włosów :)
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Mieszkanie+w+%C5%9Ar%C3%B3dziemiu+-+zalety+i+wady+%3A%29,2539475
a tu matysek150 założył ciekawy temat o wadach i zaletach pozdrawiam
Pukiel włosów :D Temat faktycznie ciekawy, a niektóre zalety i wady są takie prawdziwe :D również pozdrawiam
Tak sobie myślę, że całkiem niezłym miejscem byłby też dom Beorna. Położony wśród pięknych krajobrazów, bez upierdliwych sąsiadów i bezpieczny, bo wszystkie szemrane typy Śródziemia trzymają się z dala. Tylko nie wiem, co Beorn by powiedział na moje towarzystwo ;)
Trzeba by było w odpowiednim momencie mu się przedstawić, to by się nie wściekł. Dom ma faktycznie niezły, chyba jednak nieprzystosowany do gości. Ale z drobnymi zmianami... :)