PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249740
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Mała iskra nadziei na to że znowu zobaczymy Golluma;)
http://lotr.wikia.com/wiki/File:Hobbit_The_Battle_of_the_Five_Armies_-_Cast_Inte rview_-_Comic_Con_2014
myślę że gdyby tak nie było to Andy Serkis nie byłby podpisany jako Gollum tylko drugi reżyser;)

ocenił(a) film na 10
19Sarcia93

Oby to była prawda.

użytkownik usunięty
19Sarcia93

Ave Gollum!

ocenił(a) film na 8
19Sarcia93

No ale pewnie nie w bitwie? :p może jakaś retrospekcja?

Julia_20

Myślę że nie ma co tu już wspominać...raczej coś typu podążania Golluma za kompanią w drodze powrotnej, ale to tylko moje domysły;)

19Sarcia93

http://lotr.wikia.com/wiki/The_Hobbit:_The_Battle_of_the_Five_Armies
a tu mamy go wymienionego w obsadzie, ciekawie wymieniony w obsadzie jest też burmistrz stolicy Shire czyli Michel Delving;) czyli możliwe że poznamy nowe zakątki Shire;)

ocenił(a) film na 6
19Sarcia93

Może Blibo zostanie nagrodzony przez burmistrza stolicy Shire, albo coś w tym stylu. Na pewno będzie to gdzieś pod koniec filmu.

ocenił(a) film na 7
LordWieslaw55

Albo będzie licytował do Bilba? :)

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 8
Thranduil231

To raczej Lobelia była chętna na jego dom xD

ocenił(a) film na 7
Julia_20

No wiem, ale może będzie czytał jakąś umowę czy coś albo będzie mówił KTO DA WIĘCEJ? :D

ocenił(a) film na 8
Thranduil231

Aaa, no możliwe ;] No i będzie musiał też oficjalnie potwierdzić że "pan Baggins rzeczywiście wciąż żyje" :)

ocenił(a) film na 7
Julia_20

Też możliwe :)

19Sarcia93

Bzdura. Nie raz już tak było w obsadzie różnych filmów, że wymieniono jakiegoś aktora a wcale się nie pojawił. Golluma nie będzie, a umieszczenie go w obsadzie to zwykły chwyt by złapac widza.

kamilxxx09

A szkoda bo to jed na z niewielu udanych postaci w hobbice.

lolmiki

Bye.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

A skąd wiesz, że nie będzie? Wystarczy, że się pojawi na choćby 3 sekundy i już w obsadzie go wymienią. A Gollum może iść za pierścieniem.

Belief

Też tak sądzę :)

Belief

Już gdzies było mówione, ze Gollum kończy swoją historię w Hobbicie w Niezywkłej Podróży. Nie wiem czy to powiedziała Phillipa Boynes czy ktoś inny, ale tak było.

kamilxxx09

Kamil zajrzyj do mojego tematu z nowymi zestawami LEGO :) Spodoba Ci się, bo jest tam poruszony wątek Galadrieli i Witch-Kinga :)

Imitation

Spoko. Już widziałem te zestawy. Wiadomo, że dojdzie do zetknięcia Galadirlei z Nekromanta, bo sama Cate Blanchett to stwierdziła. Co do Witchkinga - na pewno będzie, tak jak i inne Nazgule, skoro poruszono ten watek już przy 1 i 2 cześci np. przy Grobowcach.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Wiesz mam to do siebie, że nie zawsze wierzę w takie słowa nawet jak to mówi ktoś z ekipy. I to nawet nie chodzi o to, że nas trolluje, ale zwyczajnie zawsze w końcowym etapie może się coś zmienić.

Belief

Jasne ze może. Ale ja myślę, ze po prostu nie zechca wszystkiego pokazywac, bo sam Jackson mówił, ze woli, jak pewne rzeczy nie sa w 100 % pokazywane, mimo że o nich wiemy. No zobaczymy. Ja jestem neutralny co do tego pomysłu. Uwazam, ze tyle Golluma co w 1 części wystarczy. On powiedział już wszystko. Czekam na inne postaci: Thranduila, Galadrielę, Sarumana, Azoga, Thorina, Beorna oraz Daina.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

No i bilba :)

pemmil

Tez. Ale bardziej czekam np. na Thranduila czy Galadriele.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Dla mnie thranduil i galadriela to dodatki

pemmil

Dla mnie nie.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Ja czekam na Daina, Galadriele, Sarumana i zakończenie nawiązujące do WP.

ocenił(a) film na 4
pemmil

i Elronda :)

ocenił(a) film na 6
Belief

No tak, zapomniałem :)

ocenił(a) film na 4
pemmil

Jak można zapomnieć o Elrondzie :] :p

użytkownik usunięty
19Sarcia93

Na 100% będzie Ian Holm. Jest wymieniony na liście płac.

19Sarcia93

Jeśli pojawi się na kilka sekund to jeszcze ujdzie... Ale jakby go mieli dać na więcej niż "parę sekund" to już kompletnie bez sensu.