Zakładam ten temat dla każdego kto będzie oglądał premierę z Londynu. Aby cały bałagan, który najprawdopodobniej powstanie (mając w pamięci poprzednie premiery i reakcje na forum) zamknąć w jednym miejscu :)
>>Zapraszam do oglądania!<<
Podziękowania dla użytkownika obleh za link, którym zostanie wykorzystany w tym temacie :)
======================================================================
http://hobbitworldpremierelive.uk/
Galadrieli nie bylo ? :( Sarumana to mialo nie byc, a Hugo W. tez nie bylo.
Ogolnie myslalam ze bedzie wiecej aktorow, no i z Wladcy rowniez. Chyba ze cos przeoczylam :)
JEST AUTOGRAF :D ale bardziej zazdroszczę koleżance SELFIE z aktorami:D FARCIARA. mówi że tej sceny już tam nie ma:D
Gratulacje! :) kurczę, trzeba było wcześniej mówić to połowa forum zamówienie by złożyła u twojej koleżanki :) :)
haha. Mam autograf Luke'a i Richarda :) a ona ma selfie z Martinem, mowila ze stykneli sie z glowa i nie może się uspokoić :D DZIEKUJĘ! a w ogóle chce mi to pocztą wysłac, A JAK ZAGINIE?:D haha cała się trzęsę normalnie haha
chyba jakbym miała zdjęcie z Bilbem to też zapanowały by podobne emocje :) a co dopiero ze Smaugiem! Uh, wtedy bym chyba nie spała :P
Jeszcze raz gratulacje :)
Mówiła, że spała ale nie wiem ile, ma mi dzisiaj na skypie powiedzieć :D chce żeby wysłała te autografy więc musi iść za pobraniem i to w takiej sztywnej kopercie żeby się nie pogniotło! Jak tego nie dostanę to nie wiem co zrobię!
Zauważcie w ogóle 'x' co oznacza 'kiss' haha. Koleżanka wysłała zdjęcia, Luke jakby krzyczał na zdjęciu wiec strasznie świrował, a Martin wyglądał tak grzecznie ale się uśmiecha! Mówiła tez, że w sobotę były rozdania nagród teatralnych w Londynie, był też Ian i Andy Serkis i chciała z nim zdjęcie, to on jej wyrwał aparat i zrobił selfie z góry :D . Mówiła, że mega pozytywny gość i nie uciekał od fanów, rozmawiał z nimi, cieszył się itp. Była zawiedziona bo Benedict uciekł i w ogóle jakby nie podpisywał autografów. A Ian jak rozdawał autografy to dorzucał znak, który wymalował w filmie na drzwiach Bilba :)!
też tak myślę! strasznie jej zazdroszczę :D mówiła, że jak przyszła o 18 w sobotę zobaczyć jak się mają sprawy na Leicester Square to koczowało tam już ponad 200 osób! Wpisała się na listę, wróciła do domu się odświeżyć i nocowała tam. A pełno typów z imprez wracała nad ranem albo w nocy i się pytało co oni tam robią i nie rozumieją, czemu mieliby na film tyle czekać skoro premiera dopiero w poniedziałek wieczorem :D! Ale w niedziele już mogła opuścić wartę (bo jak pójdziesz to oni cię skreślą z listy) no i wróciła w poniedziałek o 11 rano :D
Aha.....no właśnie zastanawiałam się na jakiej zasadzie oni tam siedzą :P Czyli jest lista i musisz jakby odsiedzieć swoje, żeby mieć ten czas też żeby wrócić do chaty? Zawsze się zastanawiałam jak oni to robią :P
Z tego co wiem to się wpisują, siedzą i non stop ktoś podchodzi i patrzy czy dalej jest tam twój numer, na drugi dzień babka powiedziała, że mogą iśc i w poniedziałek jak poszła na 11 to szef warner bros dawał im opaski z numerami ale pamiętam że czekała do 15 i ustawiali się potem przy barierkach :)
ale extra, zazdroszcze, ale przygoda :)
w sumie nie dziwie sie koczowania haha, jakbym tam mieszkala to mozliwe ze tez bym wraz z tymi wszystkimi maniakami tam siedziala :D
niewiedzialam ze jakas tam lista i organizacja cala jest, dobrze :) Tez mnie to nieraz zastanawialo, szczegolnie przy premierach Harry`ego :p Dzieki za info :)
Szalenstwo, ale czego sie nie robi dla zdjec itp z takimi aktorami ! i na takiej premierze! :D
btw wlasnie na premierze teraz Serkisa nie bylo chyba nie? ciekawe czemu tyle absencji :(
Benedict ma grać w Szekspirowskiej sztuce w teatrze w Londynie wiec z koleżankami się tam wybieramy :D życie jest za krótkie, żeby tyle rzeczy przegapić! A Serkis był na premierze Hobbita :) pamiętam jak się wtrynił pomiędzy Ianem i Orlando i pozował z nimi do zdjęć:D
haha koleżanka która była na premierze nocowała u wspólnej koleżanki która była na premierze ostatniej części Harrego, na premierze Mrocznych cieni z Deppem...jej facebookowe zdjęcia po prostu przyprawiają mnie o zazdrość! A na wakacje na spontana pojechała do USA i 'wpadła' w NY na Jamesa Franco i Bryan Cranston haha tacy ludzie to mnie inspirują i ładują jednak pozytywną energią :) (a z babką która grała Umbridge jest na 'Ty' i nawet pamięta jej imię ta aktorka!)
to myslalam ze Serkisa nie bylo bo go nie widzialam przy tej zbiorowej fotce i zadnego wywiadu z nim tez nie widzialam. Ale moze przegapilam bo nie ogladalam od poczatku.
Moja kolezanka swego czasu pracowala w kinie w Londynie i miala takie premiery pod nosem, tez pisala kogo widziala z bliska itp. Fajnie eh :)
To w tym NY ladny fart haha, zeby tak trafic. :D
Ma szczescie ta twoja kolezanka :))
Piszcie jak będzie na youtubie, bo mi się ciągle zacinało... Albo chociaż ten fragmencik z filmu co był (przegapiłem)...
https://www.warnerbros.co.uk/insider/articles/2014/november/watch-the-world-prem iere-of-the-hobbit-the-battle-of-the-five-armies-live-from-the-green-carpet mozesz sobie odtworzyc :)
A ja mam pytanko: jak obejrzeć ukryte skany z piątej Kroniki?
http://www.theonering.net/torwp/2014/12/01/95295-big-hobbit-movie-spoilers-from- the-five-armies-chronicles-art-and-design-book/
Dzięki!
Jak ktoś chce sam urywek z filmu:
https://www.youtube.com/watch?v=VLdnn5Ph3yw&list=UUyljMu087r8UxnW9PiD7QOQ
"Zielony dywan" zaliczony. Nieźle im to wyszło. Prowadzący zadawał niewiele pytań, ale to i lepiej.
Podobał mi się wywiad z Sir Ian'em... Zaczęłam się zastanawiać kto jest większym fanem Tolkiena, on czy Peter :D. W końcu jak Sir Ian powiedział... Zachował sobie kapelusz Gandalfa, kostur oraz Glamdringa i byłby wielce rad gdyby mógł raz jeszcze przyodziać się w kostium czarodzieja :). Stwierdził też, że przy okazji premiery Powrotu Króla, też mówiono, że to już ostatni film... a teraz 2014 rok i przybył na premierę ostatniego Hobbita... Więc nigdy nie mów nigdy ;). Co prawda Peter nic nie napomknął, ale dało się odczuć (wywnioskować z jego wypowiedzi), że zdaje sobie sprawę z tego, że zamyka powoli ważny etap swojego życia i odniosłam wrażenie, że mimo wszystko nie chce się z tym pogodzić. Cóż mało można było się od Jacksona wywiedzieć, bo sam chyba nie wiedział co ma mówić (człowiek żyjący w biegu ;) ). Jackson przyznał też, że nie widział jeszcze Bitwy Pięciu Armii w całości :) i właśnie zobaczy swoje dzieło po raz pierwszy :).
Co jeszcze? Zaskoczenie Ken'a Stotta, że postać Balina jest tak uwielbiana przez rzesze ludzi :)
Luke Evans wspominający Gandalfa tańczącego kankana podczas kręcenia jednej ze scen xD.... Do czego Sir Ian nie chciał się przyznać.
Adam Brown który napomknął o wyprawie na pewien koncert z Ianem. (Śmieszne dialogi zawsze pamiętam :) )
Orlando Bloom wspominający LOTR'a i casting w którym brał udział w wieku 21 lat :) i porównujący tamtego "chłopaczka" z sobą w wieku lat 37 grającego Legolasa :)
E. Lilly wyglądała przepięknie. Świetna kreacja. Z tego co pamiętam mówiła, że również była i jest wielką fanką Tolkiena i rozumie, że dodanie postaci Tauriel było dość kontrowersyjne.
Benedict Cumberbatch określił siebie jako takiego nooba odnośnie gry na tle zielonego ekranu i żałował, że nie było przy nim Andyego Serkis'a którego podziwia za jego pracę. Mimo wszystko miło wspomina to doświadczenie. ( W końcu zagrał najlepszego smoka w historii kina)
I tyle co zapamiętałam... Same głupoty... Za dużo tego było :)
Teraz trzeba będzie omijać forum "Hobbita" szerokim łukiem :) co by się przypadkiem za dużo o nowym filmie nie dowiedzieć.
Dzięki za podzielenie się odczuciami co do premiery i podsumowanie wypowiedzi naszych filmowych bohaterów ;p co do ostatniego zdania zgadzam się w 100% ;)
ja równiez dziekuje, bo przegapilam iles premiery. A i z rozmow nie wszystko wylapalam - ah ten akcent brytyjski i inne;p
Informacji za wiele nie podałam, bo niewiele zapamiętałam. Chyba przez to ogólne wrażenie. Akcent to akurat dla mnie żaden problem, czy to brytyjski, czy nowozelandzki :) (gorzej jak jakiś arab by po angielsku dukał :D). W sumie jakby mi się chciało i miałabym czas, mogłabym przetłumaczyć dla Was całą galę, ale pewnie i tak na dniach pojawi się gdzieś z polskimi napisami ;).
mnie czasem wlasnie brytyjski czasem sprawia klopot a i za nim nie przepadam, wole amerykanski, dlatego z gala Oskarow mam mniejszy problem hah.
Moze pojawi sie faktycznie z pl tlumaczeniem to obejrze :)
>"Co jeszcze? Zaskoczenie Ken'a Stotta, że postać Balina jest tak uwielbiana przez rzesze ludzi :)" -> on był taki kochany jak o tym mówił, i jak opowiadał o fanach, że czekali tyle tutaj i że to wszystko dla nich ;) Bardzo pozytywny człowiek.
tez na mnie mega pozytywne wrazenie wywarl, bardzo mi sie podobala jego reakcja :))
Nie wydaje wam się, że trochę mało tych aktorów było na tej premierze. Może się mylę, ale chyba mieli być wszyscy z wszystkich części ?
Przepraszam ale nie wiem ;( ale chyba jeszcze premiera z 17 grudnia?? z USA? nie wiem jak to miało być.
no wlasnie sporo osob nie bylo i tez mnie zastanawia czemu. W USA jest premiera oficjalna 17tego? i pewnie bedzie relacja? Trzeba bedzie zobaczyc jak praca pozwoli.
Myślę, że będzie relacja na żywo :) przynajmniej przy poprzednich częściach była ;)
Tutaj ;) musisz poczekać ok 12 s. i zaczyna się wejściówka :) a od ok 28s. masz już zielony dywan i aktorów/wywiady :)
http://hobbitworldpremierelive.uk/