PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249705
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

jak kogoś interesuje bądz chce kupić edycje kinowe dwóch pierwszych części Hobbita to w empiku są o 30% taniej

Hobbit Niezwykła Podróż stara cena wynosi 39 złotych 99 groszy - 30%

Hobbit Pustkowie Smauga 44 złote 99 groszy - 30%

internetowo też jest taniej

pierwsza część kosztuje 37 złotych 49 groszy

druga część kosztuje 38 złotych 99 groszy

Informacja dla tych którzy chcieliby nabyć wersje kinowe.

użytkownik usunięty
Ryloth

akurat jest jeden admin który ma tu wszystkie uprawnienia. Wizarrd. Ale problem w tym że on nic nie robi, jedyne co zrobił to kółka na tym filmwebie. Oro zgłasza do niego zresztą jak każdy moderator, do niego zgłaszają skargi, i zgłoszenia, ale o ostatecznej weryfikacji tych zgłoszeń decyduje Wizarrd nie moderacja.

ocenił(a) film na 3

Mocno liczyłem, że napiszesz "Ryloth... nie, oni mają racje". No ale się przeliczyłem, nie należy człowiekowi odbierać nadziei :(

użytkownik usunięty
LukeuszLFC

znaczy o was że macie rację? przecież nie powiedziałem że nie macie, ale to akurat fakt jeśli chodzi o wizarrda, to jest główny admin całego fw.

użytkownik usunięty
LukeuszLFC

chociaż Ryloth też trochę racji ma, prawda jest taka że admini i moderatorzy chyba zaczeli to wszystko chrzanić, od wakacji 2014, wtedy też tu byłem, był tu wtedy najgorszy syf. Od tego czasu nie robią nic. Ja tak to widzę. Admini i moderatorzy mogli by kogoś sobie przyjąć na moderatora, choćby sentię, Belief, Calays, ciebie. Może wtedy byłby tu porządek...

ocenił(a) film na 3

Nie mam zamiaru taplać się w bagnie, czas nie pozwala i wiele innych. Nie dla mnie.

użytkownik usunięty
LukeuszLFC

Bo jak by zatrudnić nowych to musieliby sprzątać te bagno. Więc masz rację, przynajmniej zdrowszy jesteś, ale ogólnie dałem przykład. Ale jak widać admini po prostu przestali dbać o filmweb. W końcu będzie tak że na tą stronę już nikt wchodzić nie będzie. Jak zobaczyłem ile ostatnio użytkowników pyta się o usunięcie konta, a ile jest tematów, całkiem nowych od usuniętych już kont to tylko sobie pomyślałem. "Filmweb delete"

ocenił(a) film na 8

Chodziło mi o moderatorów. Oni głębiej w tym siedzą i znają sprawy dokładniej niż admini, ale i tak muszą to wszystko wysyłać gdzieś dalej i czeka to kupę czasu, aż ktoś zareaguje, o ile w ogóle.

Co do Oro zgadzam się, rzeczywiście coś próbuje ogarnąć i można mu bezproblemowo zgłaszać posty.

użytkownik usunięty
Ryloth

Nie czytałeś o jego n alterkontach, spamowaniu na blogach i obrażaniu w prywatnych wiadomościach?

użytkownik usunięty

w prywatnych wiadomościach obrażałem kiedyś, na jakim blogu spamowałem? spycialca? ok jeszcze sentii, ale ona przynajmniej zauważyła że się trochę ogarnąłem. Jak nie wierzysz zobacz na jej blogu.

ocenił(a) film na 8

Maniakowy nie obraża, a w każdym razie ja tego nigdy nie widziałem. Blogów nie czytam ;p

Co do spamowania się zgodzę, ale bez przesady, żeby za to bana dawać. Ostrzeżenie, blokadę kilkudniową, coś w tym rodzaju.

Nie czytałem o jego alterkontach. Widziałem je ;p Na fb mam w znajomych jego trzy konta chyba.

użytkownik usunięty
Ryloth

heh na facebooku mas jedno tych dwóch nie przyjąłeś ale to rozumiem i umiem się z tobą dogadać :)

ocenił(a) film na 8

Mam Natashę Romanoff x 2 oraz konto z avatarem Zgredka ;p

Ja rozumiem twoją pasję, którą są filmy i która też jest moją pasją i dlatego umiem się z tobą dogadać. Cóż, niektóre twoje posty (a prawdę mówiąc - większość) pod względem gramatycznym wołają o pomstę do nieba. Ale ja się z tego nie nabijam, mogę jedynie ci powiedzieć, żebyś nad tym popracował. Ogranicz ten spam i powinno być ok.

użytkownik usunięty
Ryloth

aha :p

no wiem że moje posty pod tym względem są śmietniskiem, z pisaniem faktycznie mam problem. Ze spamem faktycznie przegiąłem, chciałem coś wnieść do forów no ale mi to nie wyszło. Chyba będzie lepiej jeśli zostawię to innym.

ocenił(a) film na 8

TY możesz do forum coś wnieść, jeśli popracujesz nad stylistyką, nie będziesz zakładał spamowych tematów i nauczysz się dobrze argumentować swoje zdanie. Powinieneś też poćwiczyć nad asertywnością.

khazad7_2

Matko... nie wiedziałem, że ponad pół roku po premierze, na kilka miesięcy przed wersją EE, będą tu jeszcze takie cyrki. A najlepsze jest to, że mnie nie dotyczą :P Niech się bawia dalej, poleci wiecej kont.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

"Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem"

LukeuszLFC

Wiesz, Ty to jeszcze masz trochę honoru i potrafisz coś powiedzieć, choć win na koncie trochę masz. Ale Anduril_5 to przesada. Jego sprzeczki z bartoszcycem8 to gruba przesada. Nie wspominając już o jego wyzwiskach skierowanych nie tylko do niego, ale tez do mnie; nie raz i nie dwa rzucał we mnie obelgami, jakby się nagle z choinki zerwał. Zasługuje na bana - i tyle. Co do bartosza... nie żebym go bronił, ale niejednokrotnie był pierwszy najeżdżany, więc ja bym powiedział blokada na 30 dni, niz ban, ale w sumie mam to w nosie - to nie jest mój kolega, zaznaczam. A manikaowy już dawno powinien stąd wyleciec za powszechny spam, offtop i multikonta. Niby nie obraża, niby grzeczny i pokorny, ale jednak...

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Może napiszesz więcej o swojej przesadzie?
Kto jak kto, ale to ty jesteś znanym na filmwebie prowokatorem.
Jeżeli jestem taki zły, to po co na początku wysyłałeś mi zaproszenie do znajomych? Jeszcze pół roku wcześniej były koleżeńskie posty od ciebie.
Wtedy byłem fajny, bo nie uważałem cię za trolla szkodzącego forum Hobbitów i reputacji fanów tejże trylogii - którym jesteś właśnie ty?
Poznałem się, jak inni zresztą na twojej podłej działalności i usunąłem cię ze znajomych, od czasu do czasu komentując twoją hipokryzję - tu cię boli.

Zmiana stosunku z twojej strony, zmiana i z mojej.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Dokładnie kamilu, dokładnie. Prawda w oczy kuła, ot cały nasz zgryz.

Ale mnie to guzik obchodzi, naprawdę. Ja już wiele tygodni temu wspominałem, że za te kłótnie i wyzwiska w końcu sie doigracie. Potraficie jedynie naskakiwać na Ora. "Wielcy poszkodowani". Co, karta się odwróciła, co? Teraz widzisz/widzicie jak to jest. Wybielajcie sie dalej.
Żeby było jasne - na kolejny post w tej dyskusji nie odpisze, więc nie sil się.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Ale ja wcale nie chciałem żeby ciebie to obchodziło, to ty pierwszy teraz napisałeś. W czym więc problem, znowu szukasz zaczepek?

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Bierz popcorn i czytaj :)

http://www.filmweb.pl/film/Ant-Man-2015-257691/discussion/po+prostu+komedia+%2B+ kr%C3%B3tkie+podsumowanie+MCU,2663345

ocenił(a) film na 9
thorin3

Tego nie da się czytać :) Sorry... ale w treści jest tyle błędów, że wstyd takie wypociny upubliczniać.
Potraktuję zatem ten link od Ciebie jako całkiem udany dowcip, zaś treść kryjącą się pod linkiem jako jeden z przykładów nadających się np. do nonsensopedii.

;)

użytkownik usunięty
khazad7_2

jakich błędów? znajdz mi chociaż jeden błąd ortograficzny...

ocenił(a) film na 7

Ortografy to twoim zdaniem jedyne błędy?

użytkownik usunięty
thorin3

nie, ale jeśli chodzi o stylistykę to akurat mam z nią problem jak większość ludzi na świecie, więc głupie czepianie się.

POTEM...POTEM.POTEM.POTEM.POTEM.POTEM.POTEM.

użytkownik usunięty
sentia

o to chodzi? O matko trzeba było tak odrazu. Po prostu mam problem taki że jak zaplątam się w słowach to ciężko mi dać inne słowo.

To tylko wierzchołek góry lodowej...
O ile w krótkich wypowiedziach braki interpunkcji, wielkich liter można sobie czasem darować na forum. To kiedy rozpoczyna się pisanie dłuższej wypowiedzi wypadałoby ją napisać w sposób zrozumiały dla szerszego grona odbiorców, niż dzieci z ADHD i dyslektycy.

sentia

I kto to mówi? Osoba, która popełnia proste błędy ortograficzne, hahahahaha co za wredna hipokrytka.

Maniakowy, nie słuchaj jej.

użytkownik usunięty
sentia

Sentia, Thorin, Disclaimer - po co wy właściwie czepiacie się chłopaka, czujecie się przez to lepsi? Są dużo gorsi na tym portalu, ale z nimi nie zaczynacie. Czemu? Ze strachu? Walkę z czołowymi prowokatorami prowadzę tylko ja i Lukeusz. Gdzie jesteście jak szaleje bartoszcyc, xxx09? Co, ich już się nie czepiacie?
Wygodniej jest dorwać młodego chłopaka i ciągle mu wypisywać jakie błędy popełnia, tak?
I tak już jest zgłoszony do bana, więc niedługo wam ulży. Cholera, jakby na tym portalu była sama humanistyczna elita, na czele z wami...

użytkownik usunięty

"Są dużo gorsi na tym portalu, ale z nimi nie zaczynacie."
Masz na myśli te słowne pyskówki z nimi, które w żaden sposób nie rozwiązują problemu a robią jedynie śmietnik, a przy okazji przez które dostaje się bana jak pan i bartoszcyc8? Sorry, mnie się nie chce bawić w tej piaskownicy. Jak ty chcesz to zakładaj alterkonta i syp się z nimi piaskiem.

użytkownik usunięty

Disclaimer, nietrudno cię nie znać. Twoje posty na fw są w wielu miejscach. Starasz się robić wrażenie człowieka elokwentnego, z nienagannym językiem, tudzież lekko ironicznego. Czy to ci wychodzi? To już pozostawiam do oceny ludzi, którzy mieli z tobą do czynienia.
A bierzesz się za nawracanie w sumie nieszkodliwego chłopaka?
Chodzisz za nim niemal wszędzie, tu jak i po forach filmów Marvela. To już nawet nie jest obserwacja, twojemu zainteresowaniu poczynaniami maniakowego - jest bliżej pasji. I to mi mówisz o piaskownicy? Litości.
Tak, są dużo gorsi. Potraficie tylko narzekać, ale walkę z prawdziwymi problemami zostawiacie tylko mi i Lukeuszowi. Gdyby bywalcy forum trzymali się razem, pisali z nami - tamci szybko by zrozumieli że nie są mile widziani, że są w mniejszości.
Lepiej czepiać się maniakowego fana, prawda?

użytkownik usunięty

Ale histeria. Nie, nie chodzę zanim wszędzie. Wszędzie to widnieje jego spam.
To się nie nazywa rozprawianie z problemami, to się nazywa piaskownica. Widać to po poziomie waszych wypowiedzi i ilości ich zablokowanych.

PS A tak w ogóle to nara ;)

użytkownik usunięty

*za nim

użytkownik usunięty

Póki co największą histerię pokazujesz ty, na blogu Oro. Twoich wpisów jest tam najwięcej. Serio, nie masz co robić w prywatnym życiu?
Piszesz o spamie maniakowego, co powiesz o swoim czepialstwie względem jego? Jeżeli mówisz o piaskownicy sprawdź, czy czasem sam w niej nie siedzisz.

użytkownik usunięty

Jaką histerię? Zwyczajnie zgłaszam wpisy za spam i znieważanie. Nie ma to nic wspólnego z sytuacją na tutejszym forum ani lamentem, bo, oj, koledzy mi nie chcą pomóc zbudować piaszczysty karabin strzelający bluzgami.

użytkownik usunięty

Z tymi zgłoszeniami to już podchodzi pod jakąś manię, wszędzie cię jest pełno. Nieraz zgłaszasz zwykłe pierdoły, już chyba nawet orkowi nie chce się tego czytać. Sam latasz za maniakowym, głównie o tym tu mówimy. Po co to robisz, masz jakąś satysfakcję ze śledzenia jego poczynań?
Płytko myślisz, skoro widzisz rozwiązanie problemów tylko w bluzgach. Gdyby wszyscy bywalcy okazali swój sprzeciw, nie pisali z nimi (wiadomo z kim), w ich tematach, regularnie zgłaszali ich wybryki - to forum wyglądałoby inaczej. Wy jednak potraficie tylko szemrać i czepiać się chłopców.

użytkownik usunięty

A pan ma jakąś satysfakcję z odpisywania bartoszcyc8 czy w ogóle z odpisywania komukolwiek na filmwebie?
Może pan lubi czytać spam Denisa o frytkach, kakako i jego zakupach na allegro i takie komentarze sprawiają panu szczęście ale innym nie i jest to czysty spam.

"Gdyby wszyscy bywalcy okazali swój sprzeciw, nie pisali z nimi (wiadomo z kim), w ich tematach, regularnie zgłaszali ich wybryki - to forum wyglądałoby inaczej."
I oczywiście ty swoimi sprzeczkami z bartoszem i kamilem chcesz potwierdzić taki rodzaj postępowania wobec nich - ignorowanie? GENIALNE.

użytkownik usunięty

Ba, Denis parę razy sam mnie nachodził, bo nie spodobała mu się moja opinia o nowych Avengers, pisał daty emisji Pottera w TV na moim blogu które potem usunąłem, sam także prosił o wypowiedzenie się u niego na blogu.
http://www.filmweb.pl/user/Maniakowy_Fan/blog/568047-Warto+Zapami%C4%99ta%C4%87! !!

użytkownik usunięty

Akurat mowa tu o tobie, nie o mnie. To ty ścigasz młodego chłopaka po forach, wespół z ziomkami - najwyraźniej czerpiąc radość? satysfakcję? spełnienie? z obserwowania i ciągłego pisania maniakowemu jaki to on nie jest tępy i jakie orty strzela. Ty wręcz szukasz jego postów.
Nie musisz nazywać mnie panem, nie siedzimy przy stole do brydża, popijając brandy - forum to nie miejsce na tytuły.
Sprzeciw można wyrażać na różne sposoby. Takiego inteligenta zgrywasz i o tym też nie wiesz?

użytkownik usunięty

"Akurat mowa tu o tobie, nie o mnie."
Czemu akurat o mnie a nie o was i waszych TUTEJSZYCH przepychankach? Z których najwyraźniej czerpiesz radość, satysfakcję, spełnienie, jednocześnie mówiąc że ignorowanie dwóch panów to jedyny skuteczny sposób zmienienia tego forum na lepsze. Nie cwaniakuj.

"Sprzeciw można wyrażać na różne sposoby." - a najlepszym jest twój sposób po którym dostaniesz bana. Tyle w temacie.

użytkownik usunięty

Nie rozważyłeś jeszcze jednego wariantu. Zbieramy się tu wszyscy, robimy śmietnik jak wy ostatnio, dostajemy zbiorowego bana, następnie każda poszczególna osoba z nas zakłada 100 alterkont i robimy jeszcze większy śmietnik.

użytkownik usunięty

Odpowiadasz pytaniem na pytanie, więc dyskusja z tobą nie ma większego sensu. Przypominam, mowa była najpierw o tobie, nie o mnie. Jeżeli ciekawił cię temat mojego podejścia, mogliśmy go kontynuować po zakończeniu rozmowy o twojej "manii" wobec maniakowego fana. Mam wrażenie że dukasz, krążysz, kręcisz - byleby nie udzieliś konkretnej odpowiedzi.
Mniejsza z tym, baw się dalej w śledzenie maniakowego i mędrkowaniem nad jego błędami ortograficznymi. Poczuj się mądrzejszy.

użytkownik usunięty

Maniakowy już dawno powinien dostać bana za nachodzenie i obrażanie ludzi po priv ze swoich alterkont, m.in Denisstradowski45 i Lotr_Gandalf. Jego tumaństwo nie jest żadną taryfą ulgową.

użytkownik usunięty

spycialec też obraża i też dawno powinien dostać bana, więc chyba nie znasz zasady równości. Ale oczywiście ty i tak masz mnie za nikogo...

użytkownik usunięty

Oho, oczywiście kolejny raz uważasz że cudze zachowanie usprawiedliwia twoje. Mało mnie obchodzi, jak, kogo obraża spycialec. Nie mam go w znajomych ani z nim nie piszę. Nie często się tu pojawia i nie dzieli się spamem o swoich zakupach na allegro.

użytkownik usunięty

Rozumiem że masz niepodważalne dowody na to, że to alterkonta maniakowego?

użytkownik usunięty

Sam się do nich przyznał.