PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249740
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
zelinka2493

Emocje po mału rosną. Z tygodnia na tydzień będą w dodatku jeszcze bardziej podsycane. Pewnie niedługo pojawi się oficjalny banner, więcej zdjęć. Potem może mały videoblog. A później piosenka do napisów końcowych, zwiastun nr 2, wersja rozszerzona Pustkowia !!!, fragmenty soundtracku, oficjalne przewodniki, gra komputerowa, płyta z pełnym soundtrackiem i bilet do kina:). Do polskiej premiery zostało tylko i aż 115 dni. Erebor już dudni!

ocenił(a) film na 4
obleh

O jakiej grze mówisz? Wyjdzie coś ambitnego na blaszaki?

ocenił(a) film na 10
S_T_P

Śródziemie: Cień Mordoru.

ocenił(a) film na 4
Kjcdudbjsdv

A coś stricte powiązanego z Hobbitem? LOTR miał mnóstwo gier (grałem co prawda tylko w jedna ale Hobbit to całkiem ciekawy materiał na grę ).

ocenił(a) film na 10
S_T_P

Zagraj w LEGO Hobbit albo Hobbit z 2003 roku. Bardzo fajne gry dziejące się w Śródziemiu.

użytkownik usunięty
Kjcdudbjsdv

Hobbit z 2003 roku jednak z filmem nie ma za wiele wspólnego, typowo bazuje na książce. Jednak to wiadomo skoro powstał blisko 10 lat przed pojawieniem się filmu. Ale gra miała swój dobry klimat :D LEGO to wiadomo, świat LEGO. Dziwie się że nie powstały dotychczas gry z każdej części filmu Hobbita osobno (np od EA), tak jak to było w przypadku Władcy Pierścieni.

ocenił(a) film na 10

Gry od EA są bardzo słabe. LEGO 1000x lepsze.

użytkownik usunięty
Kjcdudbjsdv

Bo EA to najbardziej komercyjne g**no spośród wszystkich producentów gier. Dziwie się że jeszcze nie powstała żadna gra Hobbita z EA ponieważ, i LOTRy i Harry Pottery w wersjach gamingowych pojawiały się równo z premierami filmów, oczywiście od Electronic Arts. EA zgarniało z tego niezły hajs, to dlaczego by nie mogło zgarniać z Hobbita, skoro EA leci na kasę jak nikt inny (setki dodatków do The Sims, masa odsłon FIFA różniących się głównie zmienionymi składami czy lekko polepszoną grafiką).

Fakt, gry od nich są przeważnie słabe, jednak jest parę wyjątków. "Bitwa o Śródziemie" I i II, oraz dodatek "The Witch King of Angmar" są tego najlepszymi przykładami. Jedne z moich ulubionych RTSów.

ocenił(a) film na 10

Nie przepadam za RTSami.

S_T_P

Zagraj w grę "The Walking Dead season 1". To jest dopiero giera ;] A jeśli coś chcesz z Hobbita no to tylko gierka z 2003 roku i LEGO :P No i na internecie możesz znaleźć np. "Trening krasnoludów".

ocenił(a) film na 10
Edin181

A co to jest, ten The Walking Dead season 1?

Kjcdudbjsdv

Produkcja, która trochę nie pasuje do tematu i do gatunku (fantasy) ale każde miejsce dobre na reklamę takiej dobrej gry. Tutaj trzymaj trailer. Co prawda jest to tylko zapowiedź pierwszego epizodu (gra jest podzielona na epizody, które obecnie już są wszystkie dostępne) ale co nieco cię wprowadzi w to. Moim zdaniem największym plusem jest to, że nasze wybory (których jest ogrom) wpływają na fabułę rozgrywki i to od nas zależy jak to dalej się potoczy. Jeśli nie interesują ciebie te klimaty to spoko ale może ktoś z tutaj obecnych zainteresuje się i zagra :)

https://www.youtube.com/watch?v=N40uY51s5Z0

ocenił(a) film na 6
Edin181

Wybory są tak naprawdę iluzoryczne, ale gra jest mocno poruszająca. Mało jest takich gier. Polecam też bardzo to the moon. Trwa jedynie 2 godziny, ale to jedyna gra przy której na końcu uroniłem łzę :)

pemmil

Na pewno zagram. :)

ocenił(a) film na 10
Edin181

Dzięki ale nie przapadam za takimi grami. Wole w stylu średniowiecznym jak na przykład Wiedźmin :)

Kjcdudbjsdv

A grałeś w gry z serii "Gothic"? Jeśli nie to naprawdę polecam :) Są to gry RPG w klimacie fantasy ;]

ocenił(a) film na 10
Edin181

Grałem. We wszystkie części. Jakie jeszcze RPG polecasz.

Kjcdudbjsdv

Seria Risen (gra twórców Gothica. Trochę gorsza ale również fajnie się gra)
Seria The Elder Scrolls (Nie jestem jej jakimś ogromnym fanem ale może ci się spodoba)
Two Worlds 1 & 2 - Przyjemne gierki ^^
The Bard' s Tale - Opowieści Barda (Boże ile ja się w to zagrywałem ^^ Może nie jakiś mega super RPG ale nie powinieneś narzekać)
Dragon Age: Początek (Moim zdaniem najlepsza część)

ocenił(a) film na 10
Edin181

Seria Risen - grałem tylko w pierwszą. Druga mi nie działa :(
Seria The Elder Scrolls - Grałem i może kiedyś spróbuję ponownie. Ta gra mnie przerosła. Taki duży otwarty świat Tyle zadań pobocznych. Tyle sekretów.
Two Worlds 1&2 - Nie grałem. Zobacze.
The Bard' s Tale - Też nie grałem. Ale zagram.
Dragon Age: Początek - Planuje zakup od dłuższego czasu.

użytkownik usunięty
Edin181

Tylko że ta gra polega głównie na klikaniu, oraz wybieraniu opcji dialogowych. Mimo wszystko, w tym przypadku nie jest to ważne. Fabuła jest rewelacyjna, trzyma poziom do końca. A zakończenie... :(

ocenił(a) film na 6

Wybrałeś opcję clementine musi się nauczyć jak sobie radzić czy jak "odejść i zostawić "go" samemu sobie". Staram się bez spoilerów :)

użytkownik usunięty
pemmil

Czyli zakończenie może być pozytywne?

ocenił(a) film na 6

Nie, chodziło mi o to co zrobiłeś z lee.

użytkownik usunięty
pemmil

Ok

ocenił(a) film na 6

I ?

użytkownik usunięty
pemmil

Wybacz :) Nie zauważyłem że to pytanie. Jeżeli nie ma być spoilerów to ok, osoba która grała i tak się skapnie. Wybrałem "strzał".

ocenił(a) film na 6

Ja wybrałem tak samo. Jeśli lubisz emocjonujące gry, zagraj w to the moon :)

użytkownik usunięty
pemmil

Czas pokaże XD

ocenił(a) film na 10
S_T_P

Ej a swoją drogą co się stało z grami do lotra bo nigdzie ich nie kupisz

zelinka2493

Po zwiastunie w październiku emocje sięgną zenitu :)

zelinka2493

W skali od 1 - 10 gdzie 1 to - mam w du*ię ten film a 10 to-- OMG OMG OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAA JUŻ JUŻ JUZ MUUUUUUUUUUUUUUUSZE zobaaaaaaaaaczycć!!!

To u mnie jest takie 6....

ocenił(a) film na 10
sentia

W twojej skali u mnie jest 10 :)

Kjcdudbjsdv

Zdaję sobie z tego sprawę i mnie to trochę przeraża.

ocenił(a) film na 10
sentia

Dlaczego?

Kjcdudbjsdv

Dla mnie to chore że można sie doprowadzić do takiego stanu tylko i wyłącznie przez film..Ale nie moja to sprawa

ocenił(a) film na 10
sentia

myślisz, że ja zwariowałam?!? wcale nie

zelinka2493

Nic takiego nie powiedziałam. Po prostu stwierdzam że takie zachowanie "10" jest trochę gwałtowne i niemal obsesyjne. A to nie jest zdrowe

ocenił(a) film na 10
sentia

Dlaczego chore? Jestem fanem książek Tolkiena i filmów Jacksona dlatego z wielką radością przyjmuje ich dzieła. I to jest chore?

Kjcdudbjsdv

Wielka radośc nie musi się opierać na skakaniu jak opętany itd . A nie zapominajmy że to tylko i wyłacznie moja prywatna skala...

ocenił(a) film na 10
sentia

A kto mówił że będe skakał jak opętany? Ja na pewno nie.

ocenił(a) film na 10
Kjcdudbjsdv

I ja też nie :)

ocenił(a) film na 6
zelinka2493

A ja będę ;)

calays

I ja :)

Kjcdudbjsdv

Ale w moim systemie oceny takie zachowania właśnie sa w 10 a ty się przyznałeś że w mojej skali jesteś 10...
Dla mnie osoby z 10 zachowuja się czasem irracjonalnie i niepoważnie. Ale to tylko moje zdanie

ocenił(a) film na 10
sentia

No to jeśli 10 to inaczej szleństwo to wybieram 9.

Kjcdudbjsdv

No to już jest bardziej dojrzałe.
9 to - "Musze zobaczyć ten film... Lecę do kina premiera dopiero za 60 dni ale już sobie zamówie miejsce na pokaz przedpremierowy. "

ocenił(a) film na 10
Kjcdudbjsdv

i ja też jestem fanką i to jest jak najzupełniej normalne :)

ocenił(a) film na 10
zelinka2493

Najwidoczniej według niektórych bycie fanem graniczy z obsesją.

ocenił(a) film na 10
Kjcdudbjsdv

zgadzam się :) od wielu lat jestem fanką nie tylko Tolkiena ale i HP i jakoś nie wariowałam na punkcie

zelinka2493

Ja się przyznaję że na punkcie HP miałam ostra 10 ale to było 3 lata temu.. i dopiero zaczynała mszaleć na punkcie filmów. z Czasem widz dorasta i zaczyna wybierać.