Myślę, że jest możliwe kilka rozwiązań fabularnych:
- Tauriel(a) po śmierci ukochanego krasnoluda na polu bitwy odnajdzie go i weźmie na pamiątkę
- elfka otrzyma go po bitwie od konającego Kiliego i obieca, że odda go matce Kiliego
- elfka i krasnolud zginą razem podczas bitwy, a kamień położą na ich wspólnych grobie;)
Trzecia opcja mało prawdopodobna, ale nawet możliwa.
Myślę, że 1 opcja jest najbardziej możliwa tym bardziej, że jednak pewna forma zauroczenia pomiędzy nimi i zwyczajnej sympatii jest w filmie ukazana raczej w sposób delikatny, niezbyt nachalny etc.
Myślę, że będą raczej trzymać się tego, że coś w nich "siedziało" co sprawiało, że byli sobą zainteresowani, ale nie zrobią z tego jednoznacznego romansu etc. Myślę, że zatem Elfka odnajdzie kamień, schowa go na pamiątkę i nie podzieli się tą informacją z nikim...
:-)
Że ten kamień jest czymś w rodzaju symbolu relacji między Tauriel a Kilim i że wcześniej miał być czymś w rodzaju kryształu.
W której kronice to było? Bo mam dwie z "Niezwykłej Podróży" i tam nie ma, a innych na razie nigdzie dostać nie mogę :(
Nie. Można kupić w W. Brytanii lub USA. Albo w innych krajach w innym języku niz angielski. Ja mam i 3 i 4.
Kroniki - potężny artefakt przepowiadający przyszłość, dzięki niemu stajesz się kompletnym fanem Hobbita.
Cóż... wieszczysz mu moc niebywałą, skoro jest w stanie zatruwać tu wszystkim życie :D
Ma rozmach... nie ma co ;P
Wymyśliłem nawet wierszyk: W świetle dnia czy w mroku nocy, strzeż się boskiej straightlinesa mocy :P
A tak na serio mówiąc....No bez przesady :-) Straightlines to osoba trzeźwo oceniająca filmy według własnego gustu. Nie potrafisz zrozumieć, że ktoś ma zupełnie inny punkt widzenia i dlatego nazywasz go idiotą udającym fana? A czy On kiedykolwiek bronił swojego stanowiska jako FAN? Oburzał się gdy go Fanem nie nazywano?
Przypomnę Ci zatem, że zwykle Ty mianujesz ludźmi prawdziwymi fanami lub nie według własnej, dość zakrzywionej jednak miary...
Nie mam zamiaru tu nikogo bronić ani też oskarżać, ale prawda jest taka, że pamiętam moje wymiany zdań z Tobą i z użytkownikiem Straightlines i wiem doskonale z kim ta wymiana zdań była owocna, na przyzwoitym poziomie i przede wszystkim oparta na wiedzy. Zaś Ty określasz kogoś przez pyskówki i antypatię :-)
Cóż... to forum filmowe :-) Więc tutaj liczą się bardziej głosy ludzi chcących o filmach porozmawiać a nie głos osoby, która ma na dozę bezczelności w sobie, by określać kto kim jest i co oraz w jakim stopniu powinien lubić...
Tak więc proszę... skup się na rozmowach o filmie a nie na określaniu kto kim tu jest. Nic nie wiesz... taka jest prawda :-)
Ale jak to zwykle bywa... Ci którzy niewiele wiedzą, zwykle najbardziej krzyczą :-)
To moze napisz to straightlinesowi, co? On też nie jest bez winy. Jego wyzwisk ma dość połowa forum.
Bardzo wrażliwy jesteś z tego co widzę... jedno słowo i od razu puszczasz focha :D
No ale co zrobić... może po prostu masz duszę artysty, stąd ta delikatność :P
Pozdrawiam i już nie piszę, od dziś ignoruję Twoją obecność na forum, serio :-)
Na dwa fronty? Czyli dzielisz ludzi na tych co kochają Hobbita i na tych co go nienawidzą? Wydaje mi się, że jest coś jeszcze pomiędzy tym ;)
Prawda ja callofduty jesteśmy po twojej stronie i będziemy cię bronić jak kili i fili thorina podczas bitwy pięciu armii
Mimo że nie potrzebuję adwokatów, dzięki bardzo :D Obczajcie stare tematy, które ten idiota straightlines wyciąga z dna filmwebu i odpisuje na roczne posty. Hahaha ale beka.
Chce ci uświadomić że są ludzie po twojej stronie co do tych tematow
są chore ja tu jestem od niedawna ale wchodziła tu wcześniej i patrzę się że tematy naszego wroga są bardzo głupie
Żałosne. Jeszcze teraz multikonto? Czyżby przypadek, że Lixi pisze tym samym stylem, ma elfa jako avatar , "x" w nazwie i numer na końcu?
Panowie Kamil i Straightlines: Dostaliście oficjalne ostrzeżenie za konflikt, który prowadzicie na forach trylogii Hobbita. Przybrał on formę notorycznego obrażania, często w sposób wulgarny. Dalsze prowadzenie tego "sporu" lub jego eskalacja skończy się banem. Skoro nie potraficie dogadać się w cywilizowany sposób, to nie będziecie rozmawiać w ogóle. Dotyczy to również innych użytkowników zaangażowanych po którejkolwiek ze stron.
Proszę wypowiadać się na temat i zgodnie z regulaminem, nie tylko tu, ale na FW w ogóle.
PS. Nie zapraszam do dyskusji, proszę nie odpowiadać, nie offtopować, nie tłumaczyć się i nie składać żadnych "reklamacji".