PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249734
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Kili

ocenił(a) film na 10

Czy wie ktoś cokolwiek o tym, czy Kili przeżyje czy zginie? W książce niby zginął, ale to jest film, Peter
Jackson może coś pozmieniać... Jak ktoś wie to błagam , niech napisze !

Pearl158

Nikt tego nie wie. Osobiście myslę, ze zginie.

ocenił(a) film na 10
Pearl158

Weźcie takie rzeczy oznaczajcie jako spojlery, bo połowa ludzi na forum w życiu książki nie widziała... A tak w ogóle to myślę, że zginie. Hollywood uwielbia uśmiercać bohaterów.

ocenił(a) film na 7
SmaugTheGolden

Też sądzę, że zginie przecież tak bardzo książki nie mogliby zmienić :)

Pearl158

Raczej tak no wiemy ze Jackson lubi sporo zmieniać ale jeśli to by zmienił był by u mnie skreślony chyba nie kpił by z śmierci głównych Bohaterów którzy zgineli w książce ja mam wątpliwości co do Tauriel

ocenił(a) film na 10
LobeliaSakvil

Raczej zginie bo to troszkę by zmieniło fabułę to tak jak by Gandalf pokonał Barloga i przy tym nie zginął tylko po wyjściu nie wiadomo skąd był by biały...

ocenił(a) film na 9
Pearl158

A niech tylko spróbują go nie uśmiercić!

ocenił(a) film na 10
Ciasteczkowy_Potwor18

W każdym bądź razie też myślę, że on zginie, będzie bardziej dramatycznie :) Lubię go, ale cóż...

użytkownik usunięty
Pearl158

Kili raczej na pewno zginie...nie sądzę by go oszczędzili, zastanawiam się raczej czy Tauriel przeżyje... tak czy owak, szykuje się smutne love story.

ocenił(a) film na 10

Mnie się wydaje, że Tauriel zginie - zauważcie, że przecież nie było jej we "Władcy Pierścieni", nie była też z Legolasem. Możliwe, że Kili zginie a ona odpłynie do Nieśmiertelnych Krain. Chociaż ona dla mnie jest wielką zagadką i mam ze 100 scenariuszy, co się z nią stanie :)

ocenił(a) film na 5
Pearl158

Przede wszystkim Tauriel nie było w Hobbicie ani w żadnym dziele Tolkiena. PJ ją wymyślił i teraz może zrobić z nią co zechce. Na pewno nie sugerowałabym się tym, że nie ma jej w WP. Prawda jest taka, że Tauriel nie ma wielkiego znaczenia w tej historii, jest bardziej dodatkiem. Obejrzymy film, przekonamy się. Dla mnie mogłaby nawet zostać w Mrocznej Puszczy i wieść życie jak wcześniej. Ciekawe, że takich sugestii pojawia się na forum bardzo mało - każdy przepowiada jej specjalny los)

użytkownik usunięty
Pearl158

Oby zginął.

heh :)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Ale okrutni jesteście xD

użytkownik usunięty
GandalfTheWhite

Chciałbym po prostu więcej dramaturgii na koniec ;p

ocenił(a) film na 9

Śmierć tej trójki krasnoludów jest pewna, PJ raczej nie ośmieli się aż tak bardzo pogałcić terści książki ;)

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty