Według mnie Thorin.
Owszem, Galadriela czy Thranduil również się pieknie prezentują i w ogóle, ale...
Thorin moim zdaniem jest tutaj idealny. Gra świetnie, po jego I WILL HAVE WAR! miałem ciary i jest
bardzo dumny. Poza tym, już w teaserze świetnie ukazane zostało, jak ogarnia go żądza złota i że
aby je zachowac, może nawet być skłonny do wojny.
A według Was? Kto był Królem tego teasera?
Tauriel jest pokazywana też dużo razy ponieważ (jakbyście czytali o niej) w tej części odegra znaczącą rolę ! :)
W takim razie ostatnie słowa Thorina i spojrzenie na Bilba który ma ochotę odpowiedzieć "nie".
No Thorin kradnie trailer i tyle. (chociaż ja bym dalej upierał się przy Pippinie)
to były zwykłe kozy górskie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Koza_bezoarowa
dziwnie wyglądały bo były "opancerzone" no i wiozły krasnali w pełnym rynsztunku :)
To muflony, mają zbyt grube rogi jak na kozy.
Baśniowo podrasowane muflony, dodajmy.
Thorin i jego ostatnia kwestia, aż ciarki przechodzą;)
*Piosenka Pippina też zasługuje na miano 'Króla' tego zwiastuna.
Na miano "Króla" to nieźle prezentuje się Thorin (pragnący wojny, no i jego ostatnie słowa), Galadriela i mowa Bilbo :)
I muszę to napisać - piękne wykonanie piosenki Pippina ;)
Powiedziałbym, że Tauriel ( do której mam mega słabość) ale było jej za mało. Więc rzeknę, że Oakenshield, dokładnie widać jak złoto uderzyło mu do głowy.
Thorin, Bilbo i, mimo twoich obiekcji kamil, Pippin. Jego piosenka naprawdę szczególnie wzrusza i zaskakująco pasuje, nawiązując do losu Thorina i jego bratanków oraz faktu, że to ostatni film Jacksona o Śródziemiu.
Pippin to nie postac z Hobbita. To tylko jego piosenka. Gdyby piosenke wykonała Lady Gaga i byłaby świetna, to miałbym stwierdzić, ze to ona skradła trailer? Daj spokój.
W takim razie Legolasa i Tauriel też nie podliczaj, bo to też nie postaci z Hobbita. Faktycznie spiew Pippina jest tu najlepszy. Ale to nie dziwne, pochodzi z Lotra. Nie wybiore osoby, za to dwa ujęcia były wybijające się, najbardziej przypominały Lotra - mianowicie, Thranduil wśród ruin oraz to ujęcie gdy Tauriel i Legolas przyglądaja sie ludziom a w tle zgliszcza lake Town.
Przepraszam ale dla mnie cały film i ogólnie wszystkie trailery "kradnie" Gandalf, chociaż jego wątek z Galadrielą jest dla mnie... eee... tego...
Thorin i Bard 50/50. Thorin wiadomo, a z Bardem piękna była scena jak staje przed nim armia Thranduila i to jego zaskoczenie na twarzy a potem jak idzie do boju z mieczem i błyska to oko Surona. Głos Pipina też odegrał istotną rolę, aż ciary przeszły. Ze wszystiego jednak najbardziej oczekiwałam na sceny z Thranduilem, ta scena gdy walczy powaliła mnie na amen ale cóż za krótko to trwało...Jak tu doczekać do grudnia? Oby osłodzili nam ten czas jakimiś wideoblogami.
Kurczę,nie jestem pewien,czy to armia Thranduila,czy Elfy od Elronda z Rivendell,zbyt podobne zbroje...
Też to zauważyłem. Bardzo podobne do zbroi z prologu "Drużyny...". Poza tym zbroje leśnych w prologu AUJ wyglądają inaczej.
Na bank są to elfy z Mirkwood. Tylko armia Thranduila brała udział w B5A, tych od Elronda tam nie było, tak przynajmniej było w książce. Myślę że elfy ogólnie miały podobne zbroje bez względu na to skąd pochodziły.
Przejrzałem Kroniki i znalazłem tylko zbroje straży pałacowej Thranduila,nie ma zbroi wojowników,albo źle szukałem (trzecia i czwarta Kronika).
hmm A zobacz sobie sceny z pierwszej części jak przybywają Elfy z Elrondem do Rivendell. Spójrz na ich hełmy. One są inne od tych które widzimy w tym zwiastunie. Ale ja gdzieś widziałam i na rysunku te zbroje. Może w pierwszej kronice?
W sumie w pierwszej Kronice są strażnicy Rivendell i ich zbroje są bardzo podobne do tych ze zwiastuna:
http://www-images.theonering.org/torwp/wp-content/uploads/2014/07/HTBOTFA-TRLR-0 006-1024x424.jpg
kształt hełmów też jest,chyba,podobny...
Teoretyzuję teraz ;)
skoro ma się pojawić Biała Rada to i Elrond powinien się pojawić,więc i jego Elfy mogą się zjawić wraz z im ;)
poza tym,Leśne Elfy to inne plemię,bardziej dzikie,wojownicze,jak mawiał Beorn: "mniej mądre",więc ich zbroje nie powinny być tak kunsztowne,jak zbroje Elfów z Rivendel (Elfy Wysokiego Rodu?).
Leśne elfy są bardziej dzikie ale to nie wynika z ich jakiegoś prymitywizmu ale raczej warunków w jakich żyją i wszelkich zagrożeń z jakimi muszą się zmagać. Poza tym sam Thranduil, Legolas a może i inni są sindarami a więc z wysokiego rodu. Thranduil wyruszał ze swoją armią na bitwy i nie sądzę żeby reprezentująca go armia była ubrana wtedy jedynie w jakieś skórzane kubraczki. Mnie tam te zbroje nie dziwią. Jak już też wcześniej wspomniałam w B5A nie było wojsk Elronda, no chyba że PJ tak sobie wymyśli...