PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249740
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Według mnie Thorin.
Owszem, Galadriela czy Thranduil również się pieknie prezentują i w ogóle, ale...
Thorin moim zdaniem jest tutaj idealny. Gra świetnie, po jego I WILL HAVE WAR! miałem ciary i jest
bardzo dumny. Poza tym, już w teaserze świetnie ukazane zostało, jak ogarnia go żądza złota i że
aby je zachowac, może nawet być skłonny do wojny.

A według Was? Kto był Królem tego teasera?

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Pipin i Thorin.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Pippin

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Legolas :P

Bard też dobrze ciągnie obok Thorina.

ocenił(a) film na 4
Belief

Widać że guzik się znasz. Taureiel!

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

Bo to oczywiste. Przecież to pakiet do Legolasa :]

Anthrax91

Tauriel jest pokazywana też dużo razy ponieważ (jakbyście czytali o niej) w tej części odegra znaczącą rolę ! :)

ocenił(a) film na 4
mariusz98_fw

Mam nadzieje że zginie w męczarniach a Smaug zje jej wnętrzności.

Anthrax91

Aż tak jej nie lubisz ? ;) Ona jest (dla mnie) fajna ;)

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

Co w niej takiego złego poza romansem z Kilim?

kamilxxx09

PROSZE NIE PODAWAC POSTACI, KTÓRE NIE WYSTEPUJA W TEASERZE. NIESTETY, PIPPINA MUSZE ANULOWAC.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

W takim razie ostatnie słowa Thorina i spojrzenie na Bilba który ma ochotę odpowiedzieć "nie".

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

No Thorin kradnie trailer i tyle. (chociaż ja bym dalej upierał się przy Pippinie)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

1. Thorin
2. Bard
3. Galadriela, ah te stopy :P

kamilxxx09

Te kozo - muflony.

ocenił(a) film na 10
lolmiki

to były zwykłe kozy górskie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Koza_bezoarowa
dziwnie wyglądały bo były "opancerzone" no i wiozły krasnali w pełnym rynsztunku :)

ocenił(a) film na 8
DaroO2222

To muflony, mają zbyt grube rogi jak na kozy.

Baśniowo podrasowane muflony, dodajmy.

kamilxxx09

Thorin i jego ostatnia kwestia, aż ciarki przechodzą;)
*Piosenka Pippina też zasługuje na miano 'Króla' tego zwiastuna.

kamilxxx09

nikt nie ukradł, bo trailer był tak słaby, że nikomu się nie chciało

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Na miano "Króla" to nieźle prezentuje się Thorin (pragnący wojny, no i jego ostatnie słowa), Galadriela i mowa Bilbo :)
I muszę to napisać - piękne wykonanie piosenki Pippina ;)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Bard :)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Thorin , Bard , Tauriel , Legolas . :-)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Kolejnoś przypadkowa:
1. Thorin.
2. Bard.
3. Bilbo

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Bilbo i Thorin.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Thorin.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Powiedziałbym, że Tauriel ( do której mam mega słabość) ale było jej za mało. Więc rzeknę, że Oakenshield, dokładnie widać jak złoto uderzyło mu do głowy.

kamilxxx09

No jak narazie wygrywa Thorin :)

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Thorin, Bilbo i, mimo twoich obiekcji kamil, Pippin. Jego piosenka naprawdę szczególnie wzrusza i zaskakująco pasuje, nawiązując do losu Thorina i jego bratanków oraz faktu, że to ostatni film Jacksona o Śródziemiu.

roma_k11

Galadriela i Gandalf :)

roma_k11

Pippin to nie postac z Hobbita. To tylko jego piosenka. Gdyby piosenke wykonała Lady Gaga i byłaby świetna, to miałbym stwierdzić, ze to ona skradła trailer? Daj spokój.

kamilxxx09

W takim razie Legolasa i Tauriel też nie podliczaj, bo to też nie postaci z Hobbita. Faktycznie spiew Pippina jest tu najlepszy. Ale to nie dziwne, pochodzi z Lotra. Nie wybiore osoby, za to dwa ujęcia były wybijające się, najbardziej przypominały Lotra - mianowicie, Thranduil wśród ruin oraz to ujęcie gdy Tauriel i Legolas przyglądaja sie ludziom a w tle zgliszcza lake Town.

DarkSith

Ale wystepują w filmie, jesli nie przeczytałes, tego, co napisałem.

kamilxxx09

Galdriela raz się pokazała :D I jej boskie stopy ;P Legolas thorin wygrywają :D

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Przepraszam ale dla mnie cały film i ogólnie wszystkie trailery "kradnie" Gandalf, chociaż jego wątek z Galadrielą jest dla mnie... eee... tego...

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Thorin i Bard 50/50. Thorin wiadomo, a z Bardem piękna była scena jak staje przed nim armia Thranduila i to jego zaskoczenie na twarzy a potem jak idzie do boju z mieczem i błyska to oko Surona. Głos Pipina też odegrał istotną rolę, aż ciary przeszły. Ze wszystiego jednak najbardziej oczekiwałam na sceny z Thranduilem, ta scena gdy walczy powaliła mnie na amen ale cóż za krótko to trwało...Jak tu doczekać do grudnia? Oby osłodzili nam ten czas jakimiś wideoblogami.

ocenił(a) film na 8
april_wind

Kurczę,nie jestem pewien,czy to armia Thranduila,czy Elfy od Elronda z Rivendell,zbyt podobne zbroje...

lelen_lis

gdzie?

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

W zwiastunie,armia Elfów stojąca przed Bardem.

lelen_lis

To oczywste, ze to lesne elfy.

kamilxxx09

Chyba leśne ;)

ocenił(a) film na 4
lelen_lis

Też to zauważyłem. Bardzo podobne do zbroi z prologu "Drużyny...". Poza tym zbroje leśnych w prologu AUJ wyglądają inaczej.

ocenił(a) film na 8
lelen_lis

Na bank są to elfy z Mirkwood. Tylko armia Thranduila brała udział w B5A, tych od Elronda tam nie było, tak przynajmniej było w książce. Myślę że elfy ogólnie miały podobne zbroje bez względu na to skąd pochodziły.

ocenił(a) film na 4
lelen_lis

Masz kroniki zajrzyj do nich i zobacz zbroje. :) To są elfy Thranduila :)

ocenił(a) film na 8
Belief

Przejrzałem Kroniki i znalazłem tylko zbroje straży pałacowej Thranduila,nie ma zbroi wojowników,albo źle szukałem (trzecia i czwarta Kronika).

ocenił(a) film na 4
lelen_lis

hmm A zobacz sobie sceny z pierwszej części jak przybywają Elfy z Elrondem do Rivendell. Spójrz na ich hełmy. One są inne od tych które widzimy w tym zwiastunie. Ale ja gdzieś widziałam i na rysunku te zbroje. Może w pierwszej kronice?

ocenił(a) film na 8
Belief

W sumie w pierwszej Kronice są strażnicy Rivendell i ich zbroje są bardzo podobne do tych ze zwiastuna:

http://www-images.theonering.org/torwp/wp-content/uploads/2014/07/HTBOTFA-TRLR-0 006-1024x424.jpg

kształt hełmów też jest,chyba,podobny...

lelen_lis

To sa leśne elfy.

ocenił(a) film na 8
lelen_lis

Teoretyzuję teraz ;)
skoro ma się pojawić Biała Rada to i Elrond powinien się pojawić,więc i jego Elfy mogą się zjawić wraz z im ;)
poza tym,Leśne Elfy to inne plemię,bardziej dzikie,wojownicze,jak mawiał Beorn: "mniej mądre",więc ich zbroje nie powinny być tak kunsztowne,jak zbroje Elfów z Rivendel (Elfy Wysokiego Rodu?).

ocenił(a) film na 8
lelen_lis

Leśne elfy są bardziej dzikie ale to nie wynika z ich jakiegoś prymitywizmu ale raczej warunków w jakich żyją i wszelkich zagrożeń z jakimi muszą się zmagać. Poza tym sam Thranduil, Legolas a może i inni są sindarami a więc z wysokiego rodu. Thranduil wyruszał ze swoją armią na bitwy i nie sądzę żeby reprezentująca go armia była ubrana wtedy jedynie w jakieś skórzane kubraczki. Mnie tam te zbroje nie dziwią. Jak już też wcześniej wspomniałam w B5A nie było wojsk Elronda, no chyba że PJ tak sobie wymyśli...

ocenił(a) film na 4
lelen_lis

Tu masz zdjęcie armii Elronda, jak wyglądają ich zbroje z hełmami :)

http://screencapped.net/movie/lotr/displayimage.php?album=154&pid=497283#top _display_media

http://screencapped.net/movie/lotr/albums/hobbit1/thehobbit-008251.jpg