PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249903
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Jak myślicie czy w trzecim hobbicie podczas bitwy pięciu armii bedzie jakaś inna równoległa scena i bedą pokazywane na przemian tak jak to było w powrocie króla gdzie podczas bitwy o Minas Tirith i na polach Peleonoru jest równolegle scena z podróza Froda do Gory przeznaczenia

użytkownik usunięty
beornwielkiniedzwiedz450

Z pewnością. Bitwa i będzie przekładna z Dol Guldur

ocenił(a) film na 4

No jak? Dol Guldur musi być wcześniej. Przecież Gandalf będzie i tu i tu.

użytkownik usunięty
Belief

Może będzie w połowie bitwy :D

ocenił(a) film na 4

A negocjacje? A jazda na koniu? a odwiedzenie mieszkańców Lake Town? :]

Nie, tak nie moze być. Widzimy go juz znacznie wczesniej w Dale.

ocenił(a) film na 6
Belief

Może się rozdwoi ;p?

ocenił(a) film na 4
calays

Oby nie :) Albo podczas BPA będzie sobie przypominał Dol Guldur :D. A tak serio to ciekawe czym będą tą bitwę przeplatać. Bo zarówno ludzie, elfy, krasnoludy wszyscy będą walczyli w tej bitwie. Chyba że Jackson rozciągnie ją w plenerze. Albo może Gandalf nie zostanie do końca starcia w Dol Guldur tylko ruszy pod Samotną Górę zaś Sarunam, Galadriela, Elrond i Radagast będą się mierzyć po wypędzeniu Saurona z Orkami. Może nawet zobaczymy Celeborna, który ruszy z elfami z Lorien na Dol Guldur. Skoro teraz Jackson chce zniszczyć Dol Guldur to mógł coś takiego wymyślić. I wtedy obie te walki by się przeplatały. Jak sądzisz? Prawdopodobne to jest czy jest to już zbyt duży wytwór mojej wyobraźni?

ocenił(a) film na 6
Belief

Nie mam pojęcia co będzie ;) wszystko jest możliwe jedyne czego się spodziewam, że ta część będzie chyba bardzo widowiskowa 2 bitwy. No, no ;) Hm, a może .... coś będzie tak jak ty mówisz, że Gandalf ruszy pod Samotną Górę a coś w Dol Guldur będzie się działo? Albo zrobi tak Smaug niszczy miasto -> Potem Dol Guldur, -> Bitwa (?) ;p nie wiem, dużo będzie się działo to na pewno! ;)

ocenił(a) film na 4
calays

To że się dużo będzie działo to i ja wiem :)

Chciałabym zobaczyć Celeborna w walce :)

użytkownik usunięty
Belief

Gandalf będzie w bitwie, więc myślę że zniszczenie Laketown, śmierć Smauga i wypędzenie Nekromenty zajmie pierwszą połowę filmu (i tak całkiem sporo wydarzeń), chyba że Elrond i Galadriela rozprawią się z Królem Upiorów już bez Gandalfa...

Moim zdaniem bitwa będzie przeplatanką kilku, dwóch lub trzech potyczek. Thorin, Fili i Kili będą mieli dużo wspólnego z tą wartownią na Kruczym Wzgórzu - ciągle się pojawia na plakatach i nawet w zestawie LEGO. Thranduila na zdjęciach i zwiastunie widzimy w ruinach Dale, pewnie tam będzie się bił z orkami. Mamy też zamarzniętą rzekę, jakieś wozy z kozim/baranim zaprzęgiem :) Z pewnością Jackson musi pokazać trochę nowych miejsc, których jeszcze nie widzieliśmy.

ocenił(a) film na 10
beornwielkiniedzwiedz450

Ale to by się nie zgadzało bo w tych czasach Aragorn był dzieckiem a Frodo nawet nie był u Bilba

użytkownik usunięty
GandalfTheWhite

" tak jak to było w powrocie króla"

ocenił(a) film na 10

AAA sorry

GandalfTheWhite

Froda w ogóle nie było na świecie.

użytkownik usunięty
GandalfTheWhite

Hahaha, ty jesteś dobry...

ocenił(a) film na 10

O co ci chodzi zwykła pomyłka

użytkownik usunięty
GandalfTheWhite

Nie wątpię.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Wolał bym gdyby bitwa leciała cały czas bez równoległej sceny jak to było np. w powrocie króla lub opowiesciach z narnii

ocenił(a) film na 10
beornwielkiniedzwiedz450

W powrocie króla były sceny z Frodem

GandalfTheWhite

No właśnie.

beornwielkiniedzwiedz450

W OzN też isę przeplatały ze scenami z Łucją, Zuzanną i Aslanem.

beornwielkiniedzwiedz450

Może będa się przeplatac np. z dalszym watkiem Białej Rady, grobowcami itp. W sensie juz po wypędzeniu Nekromanty. Zobaczymy, jakie Jackson ma pomysły :)

ocenił(a) film na 7
beornwielkiniedzwiedz450

O ile mnie pamięć nie myli, to Beorn dotarł na pole bitwy znacznie później, to także dotyczy Daina i jego armii, więc może to m.in. z ich perspektyw będziemy świadkami "cięć" bitwy na pewne "rozdziły", tak jak to miało miejsce w "Dwóch wieżach" i "Powrocie króla".

aurusandi

Absolutnie dobry pomysł :)

ocenił(a) film na 8
aurusandi

Ten pomysł mi sie podoba

ocenił(a) film na 10
aurusandi

Tak jak wjazd Rohirrimów w WP PK

beornwielkiniedzwiedz450

Myslę że tak będzie bo PJ ma własnie taki styl ;)

ocenił(a) film na 9
beornwielkiniedzwiedz450

Pewnie Legolas i Tauriel.