PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249734
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Oto jak Gandalf dotrze na Bitwę:
http://www.theonering.net/torwp/2014/06/27/90559-gandalfs-horse-reveals-a-tiny-s poiler-for-the-
hobbit-the-battle-of-the-five-armies/

użytkownik usunięty
kamilxxx09

fajnie .

kamilxxx09

super będzie git 5 minut Gandalfa w Bitwie ekstra

kamilxxx09

http://www.theonering.net/torwp/2014/06/27/90575-bilbos-coming-down-the-mountain /

tu jest kolejny spoiler

ocenił(a) film na 7
LobeliaSakvil

Super :-)

Thranduil231

Wiem xd :)

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Już myślałem że przyleci na Orłach.

Anthrax91

Ja też ale może będzie mieć wejście tak jak w T T podobna do tej sceny ja się cieszę może na orłach przyleci Beorn

LobeliaSakvil

Ale smieszne :P

ocenił(a) film na 4
LobeliaSakvil

Smaug przyleci na Orłach!

Anthrax91

heh no to będzie dobre i zjawią się Power rengers tak było dzisiaj w moim śnie o zwiastunie a jeszcze ten Cristiano Ronaldo się pojawi wiesz o tym to spoiler miesiąca :)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Można się było tego spodziewać. No nic...teraz pozostaje czekać na trailer.
Może od lipca coraz więcej spoilerów się w sieci pojawiać będzie.

No i czekam na więcej info dot. Sarumana i Galadrieli. Bo sama bitwa mnie tak bardzo nie interesuje jak motyw Dol Guldur.

khazad7_2

Ten trailer to już powinien być :)

kamilxxx09

Jest już bliżej niż dalej zwiastun się zbliża co raz bliżej

khazad7_2

Spokojnie już mamy 2 spoilery będzie tych informacji o Hobbit co raz więcej a możliwe że w przyszłym tygodniu będzie trailer

khazad7_2

No i mamy potwierdzoną sprawę kostura Radagasta. Widzimy na zdjęciu, że Gandalf go potem ma.

kamilxxx09

Nie mamy zadnego potwierdzenia. Gandalf trzyma na zdjeciu kawalek kija, w domysle mozna sadzic, ze prawdopodobnie jest to kostur. Tyle widzimy. Ale czy jest to kostur Radagasta czy jakis inny, nowy kostur nie wiadomo. Nie widac glowicy lecz tylko dolna czesc trzonu. Wiec nie mamy zadnego potwierdzenia jesli chodzi o ten szczegol.

Morał: skoncz dorabiac filozofie czlowieku do czegos czego nie widac bo to tak glupie, ze az smieszne...

MrBaggins

No ale ale on musi bo inaczej jego egzystencja jest bezsensowna.

MrBaggins

Przestań się go czepiać okej i robić bałagan póki jest czysto , nie chcesz nie czytaj proste

LobeliaSakvil

Bardzo przepraszam, ze mam wlasne zdanie i podchodze racjonalnie do zycia nie slinac sie na kazdy news zwiazany z produkcja tego - watpliwego - dziela.
Nic zlego nie napisalem poza prawda. To ze uwazasz, ze kogos zaatakowalem - twoj problem. Tylko jedna sprawa... co ma czytanie tematow na forum przez moja skromna osobe i wyrazanie mojego zdania w sposob racjonalny do goscia, ktory wypisuje nonsensy a momentami klamstwa na forum??? Czlowieku nie mam nic do ciebie ale jak ktos snuje ciagle domysly, jara sie farmazonami to mam powiedziec, ze jest super i go chwalic? Ja nie robie tutaj balaganu. Jesli ci takowy przeszkadza to upominaj swojego kolege "k" zeby ogarnal sie i nie zasypywal forum codziennie 3-5 tematami bez sensu. Przypominam tylko, ze mamy czerwiec, do premiery jest pol roku a na forum jest 340 tematow. Z tego sensownych i zawierajacych wartosc merytoryczna jakies 30-40.

Co do mojego komentarza to napisalem prawde - nic nie widac na tym zdjeciu tylko dolna czesc trzonu kostura. Wiec jakie to potwierdzenie w sprawie kostura Radagasta??? Te fanowskie arty z Galadriela w Dol Guldur i te wasze fantazje tez sa smieszne. Sorry... ale ja stwierdzam fakt - gosc tworzy wlasna filozofie i zmusza innych by uwierzyli w to co sadzi, w co wierzy, czego sobie zyczy. Hitler tez tak robil. Hitlera juz nie ma. Ludzie sie opamietali... wiec jest nadzieja dla tego forum.

MrBaggins

dobra już dobra w tym jeden twój temat jest bezsensowny MrBaggins naprawdę nie masz lepszych rzeczy do roboty to jest tylko forum a zachowujesz się jak by to był klub Holandii który , musisz bronić . Niech i se będzie 150100900 tematów na forum trzeba było myśleć o pilnowaniu forum ostatniego Hobbita jak miał 4 tematy , a nie wyskakiwać jak Filip z konopi i ogłaszać że jest tu śmietnik

http://www.filmweb.pl/film/Fantastic+Beasts+and+Where+to+Find+Them-2015-697720/d iscussion

tak to się robi a co do twojego zdania ja ci go nie bronie ale o robieniu porządku myśli się wcześniej to jest tak jak z remontem jak po remoncie se zasyfisz no to koniec rozumiesz logika porządkowa

LobeliaSakvil

Temat jest bezsensowny z twojego punktu widzenia. Nie winie cie za to, ze masz takowy.
Ja nikogo nie bronie - stwierdzam fakty. A ze wiekszosc jest slepa... wasz problem. Ja nie wyskakuje jak Filip z konopi. Z ulomnoscia kilku osobnikow na forum Hobbita i z tym zeby nie robi oni burdelu walcze od 2-3 lat... takze nowosci nie odkrylem.
Ostatnie zdanie nie wiem czy mam komentowac ale sprobuje bo widze, ze sam sie zagubiles stary w tym co piszesz... tudziez lepiej jak nie bedziesz pisal woiecej o logice porzadkowej :)
Remont w domu robi sie wtedy, gdy widzimy, ze cos wymaga naprawy... ale w jego trakcie jestes i tak skazany na to, ze pojawi sie burdel, ktory trzeba uprzatnac.
Sek w tym, ze forum to nie remont. Jak juz chcesz cos porownac do forum to predzej budowe domu, ktory razem budujemy. Powiedzmy, ze ja od tych 2 lat walcze zeby bylo w miare czysto w trakcie "budowy domu"... jednak jak na kazdej budowie znajdzie sie murarz-partacz, ktory uwaza sie za tzw "majstra" a tak naprawde nie zna sie na budowie...
To tyle z mojej strony.
Milej niedzieli.

MrBaggins

ach dziękuję ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie czemu tylko tu walczysz o porządek na forum a nie na przykład na forum Avengers age ultron czy transformers wiek zagłady , może faktycznie z forum Hobbita chcesz zrobić czysty klub bo ja tak to widzę niestety , a to nie piłka nożna Bytom czy Radzionków

LobeliaSakvil

Może dlatego, że tamte fora go nie interesują albo nie przebywa tam tak często jak tu...

sentia

no też racja

sentia

:) dobra ja myślę żeby każdy zawiesił broń są wakacje kamil już założył temat wszystko o Hobbicie więc teraz tylko się tego trzymać :) każdy bez wyjątku :) oraz twój temat też myślę że oba się przydadzą

LobeliaSakvil

Juz Ci kolego odpowiadam. Avengers oraz Transformers sa to ciekawe uniwersa i tak sie sklada ze lubie oba. Czasami zagladam na owe fora jednak forum LOTRa, Hobbit-ow, Star Wars, Batmana oraz filmow Tarantino sa u mnie priorytetem. Forum Hobbita sledze ze wzgledu na sympatie zwiazana z przynaleznoscia do bractwa fanow (nie psychofanow) ksiazek Tolkiena i wczesniejszych filmow P. Jacksona. Filmy z serii Hobbit byly i sa dla mnnie bardzo wazne, dlatego byloby czyms przyjemnym moc wejsc tu i rozmawiac z innymi fanami o filmach, ksiazkach, procesie powstawania filmu. Niestety owe fora sa zasypywane nieustannie spamem i setkami klotni. Co wiecej, niestety za owy burdel w wiekszosci odpowiedzialna byla/sa i jest jedna/dwie/trzy osoby. Probowalem grzecznie i konstruktywnie ich przekonac coby sie ogarneli jednak bezskutecznie. W koncu podjalem regularna walke zglaszajac naduzycia, klotnie, spam. Niestety... niecny proceder trwal, trwa i bedzie trwal bo ludzie sa niereformowalni a kazda moja uwage owe osoby odbieraly za atak i stad pojawialy sie i sadze ze beda pojawiac sie nadal klotnie. Czemu? Bo czasami owe osoby nie potrafia zamknac sporu. Ja kilka razy konczylem dyskusje i przez tygodnie, miesiace trzymalem nerwy na wodzy jedynie zglaszajac naduzycia zamiast sie wyklocac... jednak gdy sam bylem atakowany w jakims temacie lancuszki nieszczescia znowu nastepowaly... takze znasz sytuacje teraz.

W odpowiedzi na Twoje pytanie: tak, ja chcialbym zrobic z forum Hobbita "czysty klub" gdzie bylyby tematy na poziomie i dyskusje bez wrzutow i gowniarstwa. Nie jestem ortodoksem w tej sprawie ale gdyby wszyscy skupili sie na filmie i wymianie pogladow zamiast na klotniach i krytyce (w dodatku nieuargumentowanej bo takowe osoby nie potrafia uzywac konstruktywnych argumentow) wtedy wszystkim - mi, kamilowi, Senti, Tobie, khazadowi, straightlines'owi i reszcie - zyloby sie lepiej.

Pozdro!

MrBaggins

No dobrze rób jak chcesz tylko spokojniej

MrBaggins

a co do tematu nie twierdzę że jest bezsensowny nawet podoba mi się :)

MrBaggins

Jest potwierdzone. Phillipa potwierdziła.

kamilxxx09

Philipa to tylko kobieta, człowiek. Może mieć zaburzenia, kłamać... ja jej nie ufam.

hr_dooku

jak każdy z nas a nie którzy w to wierzą i niech wierzą to nie rosja polska to wolny kraj sam o tym wiesz :)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Yhm...oczywiscie ;-)
Nic nie jest potwierdzone.

khazad7_2

jest. Phillpa potwierdziała.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Jak już odpowiadasz na wpis coś potwierdzając, to przydałoby się także źródło na które się powołujesz podawać :-)
Ja tylko konkretom wierze a nie domysłom :-) Sorry....pragmatyk ze mnie więc tak już mam.

khazad7_2

a może znów nie do wierzysz że w rozszerzonej wersji Pustkowia będzie Gandalf vs Thrain w Dol Guldur co ???

LobeliaSakvil

http://imageserver.moviepilot.com/-29cb03f5-2357-467f-b83a-83dd6159bd36.jpeg?wid th=600&height=301

proszę Galadriela w Dol Guldur
niszczy mury

ocenił(a) film na 9
LobeliaSakvil

No proszę Cię.... :D :D :D
To już teraz za źródło każdy fanowski plakacik będziemy brać pod uwagę? :D

khazad7_2

to był taki żart rozumiesz coś w stylu przestań narzekać na innych użytkowników którzy mówią że jest coś potwierdzone rozumiesz mam nadzieję :)

ocenił(a) film na 9
LobeliaSakvil

Nie o tym w ogóle była mowa.

khazad7_2

spoko khazad masz swoje zdanie ja ci nie bronię jesteś spoko użytkownikiem , tylko czasem mało wierzysz nawet te spoilery tak że tak to ujmę khazad to film co będzie to będzie byle nie dużo miłości między Kilim i Tauriel , tak spokojnie puść wodzę fantazji powiedz kamilowi jak ci coś napisze że to będzie odpisz , fajnie by było cieszył bym się a nie nie wierzę i nie wierzę , możesz nie wierzyć że polska jutro będzie świecić się na złoto jak ci ktoś powie a tu puść wodzę fantazji

ocenił(a) film na 9
LobeliaSakvil

Im mniej spoilerów tym więcej fantazji w głowie :-))) W sumie może to i lepiej?
te 13 lat temu jak się czekało na Władcę, to nie było tak wiele informacji... więcej jednak przyjemności miałem idąc do kina i nic nie wiedziałem o tym co zobaczę. A tutaj niestety/stety część tajemnic jest odkrytych na długo przed filmem.
Zatem z jednej strony trochę jęczeć można, że praktycznie nic o filmie ostatnio nie mówią a z drugiej strony to jednak ostatnia część i może i lepiej, że póki co w zasadzie nic nie wiadomo :-)

khazad7_2

zgadzam się z tobą ale wlepić plakat można by już było zamiast te spoilery no i jeden zwiastun dać teraz w lipcu a drugi w grudniu oraz videoblog zamiast te spoilery i tyle by wystarczyło :)

khazad7_2

Spragniony?
http://www.blog.ci.net.pl/wp-content/uploads/2011/04/mountain_stream_004.jpg

hr_dooku

super spoiler

hr_dooku

http://imageserver.moviepilot.com/-29cb03f5-2357-467f-b83a-83dd6159bd36.jpeg?wid th=600&height=301

tu kolejny spoiler dotyczący Galadrieli tak właściwie

LobeliaSakvil

To fanart.

hr_dooku

wiem :)

hr_dooku

ale khazad jest spragniony więc może fanart mu coś da ???

ocenił(a) film na 9
LobeliaSakvil

Nie jestem niczego spragniony. Jedynie jeśli ktoś faktycznie mówi, że coś jest potwierdzone oficjalnie, to miło by było, żeby zamieszczał także informacje dot. źródła swojej pewności.
Ale ok... znam Twój sposób wypowiedzi i dalsza pisanina niczego sensownego nie wniesie.