PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249903
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Dość nieciekawa informacja:
http://emileeid.com/2014/10/15/character-posters-from-the-hobbit-the-battle-of-f ive-armies/

Oby to była nieprawda :/

Natomiast światowa premiera filmu odbędzie się w Nowym Jorku 9 grudnia :)
http://www.thevipconcierge.com/VIPEvents/531/The-Hobbit-3-The-Battle-of-the-Five -Armies-VIP-Movie-Premiere-Tickets-After-Party.aspx

kamilxxx09

Nie znam zbyt dobrze j. ang. i o co chodzi w tym ? :)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Nie ma tam żadnego info na temat zwiastuna.

jest

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Cholera, przesadzają... Listopad? Prawie miesiąc przed premierą?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

No błagam...

thorin3

haha :D

ocenił(a) film na 7
thorin3

A NIE MÓWIŁAM.....

ocenił(a) film na 7
sentia

Mówiłaś,mówiłaś....

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Jak będzie ten trailer 7 listopada to będzie 7 listopada. Nie zachowujcie się jakby ogłosili żałobę narodową.

użytkownik usunięty
JBridges

Zwiastun Hobbita w październiku.
R.I.P

haha.

ocenił(a) film na 3

Mnie tylko śmieszyły i dalej smieszą kłótnie na temat tak błahej i mało istotnej rzeczy jaką jest data wypuszczenia trailera.

JBridges

Jak już to 3 listopada. Trailery sa na kilka dni przed premierą filmów.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

W sieci tak, ale 7 listopada jest chyba premiera Interstellar o której piszą w artykule.

JBridges

Tak, chociaz tam jest napisane że 6. Wygląda na to, ze oni sami nie wiedza, więc póki co nie warto sie chyba tym wszystkim kierowac. Trzeba czekac na inne info.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Nie nie ja tego nawet nie słucham najpierw Peter coś obieca a potem zawodzi

ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

No właśnie, po co to wszystko obiecuję jak i tak później z tych obietnic się nie wywiązuje?

Hobbit1

,,Nieoficjalne". Wiecej chyba nie trzeba pisac :P

GandalfTheWhite

PJ wtedy mówił "around October" czyli "około października". Początek listopada mieści się w tych granicach, więc złamania obietnicy nie ma. Zresztą to i tak nieoficjalna informacja. Zobaczymy, może jeszcze będzie w październiku.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Trzeba poczekać na jakąś oficjalną informacje i tyle w temacie ;)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Dziwne, bo właśnie przeczytałem, że to trailer "Świata Jurajskiego" ma być przed Interstellarem (http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+%22%C5%9Awiat+jurajski%22+otwarty+od+12+czer wca-107817). Wypuszczą dwa takie trailery wielkich widowisk przed jednym filmem?

kamilxxx09

Ponoć przed Interstellarem ma być jeszcze trailer Avengers. Więc co trzy trailery jednego dnia hmmm

Gandalf_Szary_2

Ale trailera Jurassic Park nie będzie. To były tylko plotki i sa małe szanse, by pokazali wtedy. I pamiętaj, ze mamy jeszcze Kosogłosa i przed nim teć coś moze być.

kamilxxx09

Przed kosogłosem ponoć ma być trailer szybcy i wściekli 7. Ale i tak dwa trailery jednego dnia. Wątpie czuję że po następny weekendzie w poniedziałek się pojawi. Jeśli WB ma już ten trailer to wszystko w ich rękach. Zresztą teaser trailer z Hobbita miał się pojawić przed filmem w którym grał Richard Armitage. Zapomniałem nazwy. A i tak się pojawił pod koniec lipca. Czekamy :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
spycialec

"Plebejskie kino dla motłochu. " - powinieneś więc skakać pod niebiosa i pierwszy lecieć do kina:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
SmaugTheGolden

Ponoć przed Interstellarem ma być trailer z Avengers Age Ultron. To jak trzy trailery jednego dnia mocno to podejrzane! Za dużą konkurecję by sobie zrobili. Wydaje mi się że Trailer pojawi się po tym lub następny weekendzie. W następny weekend zmiana czasu z letniego na zimowy. Więc to też dobry pomysł żeby go dać po następnym weekendzie!

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

A nie mówiłem, będzie 6-7 Listopada.

Hobbit1

Mówiłeś 6-7, ale w necie będzie syzbicej jesli przed Interstellar. Gdzieś 3.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Ale byłem blisko:D

Hobbit1

:) Nie wiadomo jeszcze, czy tak będzie w rzeczywistości. Oby nie.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Jeśli to się potwierdzi nie czekam na tem film choć do kina i tak pójdę.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Epicka informacja!

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Co ?!? premiera w NY???? Co za zdrada!!! Liczyłam - aby tradycji stało się zadość - na Wellington

calays

I jeszcze tak późno - 9 grudnia. Zawsze było w listopadzie,

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

bardziej mnie jakoś ten NY bulwersuje niż sama data premiery ;/

calays

A mnie nie. Mnie właśnie na odwrót.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

A mnie tak ;p kurcze, nie będzie nowego rekordu z najdłuższym czerwonym dywanem ;/ nie będzie tyle fanów, pamiętasz premierę Pustkowia? To było takie "upchane", fani po drugiej stornie ulicy, aktorzy biegali miedzy samochodami, które podwoziły gości od kamery do fanów takie do dupy to było bardzo.

A w Wellington miła atmosfera, do fanów można było podjeść, samolot sobie nad czerwonym dywanem przeleciał (rozmach na całego) no i te figury przed kinem!!!! I zegar / tabliczki odliczające czas ..... a jak zbudowali miasteczko dla fanów i puszczali im maraton Władcy przed premierą jak pilnowali sobie miejsc na premierę. To były czasy, Wellington <3 a nie USA ;/

calays

No, premiera w Wellington była lepsza, miała ten klimat. Pamiętam jak ją rano oglądałem :D Piekne :)

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

No dobra ktoś powie "to tylko premiera" ale jak kogoś faktycznie to kręci to jednak jakoś to się "przeżywa". Tym bardziej, że ten film w pewien sposób mówi nam "do widzenia". Wellington sentymentalnie jest dla mnie najlepszym miejscem aby to zakończyć, ma swój klimat ..... a nie kurde USA ;/ i zamiast ludzi w kapeluszach Gandalfa jak w Wellington, na pierwszym planie będą nastolatki z iPhonem i drące się do Orlando jak rok temu.

calays

Haha. Spokojnie. Będzie dobrze. Zretsza tu o film chodzi, a nie o premierę.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

No daj spokój, ja byłam trochę rozczarowana, zresztą porównajmy sobie!

https://www.youtube.com/watch?v=OtCOQMfNaLQ

https://www.youtube.com/watch?v=jPvu9RaGRTo

No nic, zobaczymy co w NY zrobią.

ocenił(a) film na 7
calays

To dziwne, jak dotąd starali się promować Nową Zelandię w każdy możliwy sposób, a teraz już druga premiera w Stanach. Jakieś nieporozumienie z notablami z Wellington?

ocenił(a) film na 6
milka19

Nie mam pojęcia czemu taka decyzja, naciski ze strony studia? Niem wiem ale nie podoba mi się to i tyle ;/

kamilxxx09

Długo a Avengers 2 już ma zwiastun :)

ocenił(a) film na 10
wort801

teaser trailer to "Bitwa 5 Armii" też miała na kilka miesięcy przed...

ocenił(a) film na 8
DaroO2222

Ale jaka różnica w datach premier... Teaser Bitwy był w sierpniu bodajże, a premiera w grudniu, natomiast Age of Ultron teaser w październiku, a premiera w maju.