Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 251028
5,6 48 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

https://www.facebook.com/TheOneRingnet?fref=nf

Dzisiaj normalnie szaleństwo - same plakaty i bannery :)

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Boże co się dzieje, co za ruch! Plakat z Bardem, z Gandalfem, z Bilbem banner ..... ale ktoś szaleje! ;)

ocenił(a) film na 7
calays

Coś musieli wypić :D

thorin3

0,7 na łeb jak nic :D

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Chyba trzeba założyć temat i dać wszysto,bo niektórzy pewnie wszystkiego nie widzieli :P

thorin3

Dlatego zakładam osobne tematy na kązdą nowa informację, plakat czy zdjęcie, tak aby kazdy mógł zobaczyc, bo w tłumie wpisów nie da sie zobaczyć wszystkiego.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Może załóż z wszystkim :)

thorin3

Ty załóż :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Spoko :)

calays

Ehh się dzieję :) ale nie tylko tu w SW tak samo :)

ocenił(a) film na 6
wort801

Tak? no popatrz :) akurat jeżeli chodzi o SW to nie jestem na bieżąco ale chętnie zobaczę....na forum SW są czy muszę w necie szukać? :)

calays

Na filmwebie :) ale tylko arty

ocenił(a) film na 9
calays

Tu:
http: //www. star-w ars. pl/Newsy/EpizodVII

I tu:
http: //hat ak. pl/artykuly/gwiezdne-wojny-czesc-vii-wyciekaja-szkice-koncepcyjne

A banner epicki.
Wczoraj było dużo o filmach Marvela.

ocenił(a) film na 6
Han12345

Dzięki!! :)

ocenił(a) film na 4
Han12345

"Wczoraj było dużo o filmach Marvela."

Gdzie?

Belief

http://marvelcomics.pl/news/index/id/22880/Iron-Man-w-trzecim-Kapitanie

ocenił(a) film na 4
wort801

A to tą informację czytałam. I to jest to "dużo"? :)

Belief

Były większe dałem ci link zmniejszą wersją żeby cie nie zanudzać

ocenił(a) film na 4
wort801

Więc stwierdziłeś, że jedno zdanie jest na miarę moich możliwości? ;]

Ale czy były jeszcze jakieś informacje prócz tego, że "Tony Stark miałby stanąć przeciwko Steve'owi Rogersowi"? Coś co nie dotyczyłoby Kapitana Ameryki.

Belief

zisiaj rano informowaliśmy, że Robert Downey Jr. zagra jedną z głównych ról w filmie "Kapitan Ameryka 3". Wszystko wskazuje na to, że dostanie niebagatelną sumę.

1413316291
Robert Downey Jr. według informacji Variety.com za występ w filmie "Kapitan Ameryka 3" dostanie z góry 40 mln dolarów. Dla porównania za "Avengers" aktor dostał 50 mln dolarów. Dlaczego więc zgodził się na mniejszą kwotę? Otóż pierwotnie rola Tony'ego Starka w "Captain America 3" miała być drugoplanowa, ale Robert Downey Jr. zgodził się na 40 mln dolarów, jeśli zostanie ona powiększona. Zdecydował się na taki ruch, ponieważ "Captain America 3" ma zmienić Kinowe Uniwersum Marvela na wiele następnych lat, więc chciał być tego częścią.

Czytaj także: Spoilerowe plotki "Captain America 3", "Avengers: Age of Ultron" oraz "Avengers 3"

Nie jest to jednak cała kwota, jaką Downey Jr. zarobi na tym filmie, gdyż wynegocjował sobie procent od zysków. Dodatkowo, jeśli "Captain America 3" pobije rekord serii w box office, dostanie kolejną kwotę, która na tę chwilę nie jest znana. Aby tak się stało, "Captain America 3" musi przebić 714 mln dolarów filmu "Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz".
engers: Age of Ultron" według doniesień Badass Digest będzie wiązać się z masą destrukcji i zmianą dynamiki grupy bohaterów. Będzie ta zmiana bardzo wielka, bo Tony Stark zdecyduje się odejść z Avengers i porzucić bycie Iron Manem, gdyż czuje się odpowiedzialny za działania Ultrona. Pod koniec filmu Steve Rogers aka Kapitan Ameryka będzie dowodzić kompletnie nową grupą Avengers, w której mają znaleźć się Falcon, War Machine, Quciksilver, Scarlet Witch, Black Widow oraz prawdopodobnie Vision. Dziennikarze twierdzą, że scena, w której widzowie poznają tę grupę zostanie dopiero nakręcona w czasie dokrętek, więc skład może się jeszcze zmienić.

Rzekomo przy "Avengers 3" studio rozważa dwa podtytuły - "Civil War" (z uwagi na cykl "Wojna Domowa", którego początek ma być w "Captain America 3") oraz "Fallen Son" (prawdopodobnie związek z postacią Kapitana). Do tego twierdzą, że Chris Evans aka Kapitan Ameryka w ogóle nie pojawi się w "Avengers 3", ponieważ kinowe uniwersum Marvela będzie w bardzo mrocznym miejscu, gdyż wszyscy superbohaterowie będą pokonani i rozsiani w różnych miejscach przez wydarzenia z końca "Captain America 3".

Czytaj także: Robert Downey Jr. w "Captain America 3"

Na koniec bracia Russo, czyli Joe i Anthony, reżyserzy filmów "Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz" oraz "Captain America 3" rzekomo negocjują kontrakt z Marvelem, na mocy którego zajmą się "Avengers 3". Wszystko z uwagi na to, że w "Captain America 3" rozpoczną znane z komiksów wydarzenie zwane "Wojna Domowa", które w "Avengers 3" prawdopodobnie będzie w centrum fabuły.

"Avengers: Age of Ultron" zadebiutuje w maju 2015 roku. "Captain America 3" pojawi się rok później, a "Avengers 3" w 2018 roku.

ocenił(a) film na 4
wort801

I to się nazywa dużo :) Ciekawe, ciekawe... Dzięki wort :).

Belief

Ok spoko polecam się na przyszłość :)

Belief

A DC cie interesuję ??
http://www.batcave.com.pl/2014/10/tak-wygladac-bedzie-filmowe-uniwersum-dc-suici de-squad-flash-wonder-woman-aquaman/#comments

ocenił(a) film na 4
wort801

Dobrze wiedzieć :) Dzięki

Belief

Nie ma za co :)

calays

http://www.star-wars.pl/News/18803

ocenił(a) film na 6
wort801

A ładne :) !!! Nie mam absolutnie zielonego pojęcia co jest co itd. ale tak z wyglądu ciekawie się prezentują te pomysły ;)

calays

No racja calays trzymam kciuki żeby film im dobrze wyszedł :) liczę na hit :) i oby jak w spekulacjach żeby teraz kobieta była główną bohaterką ;)

ocenił(a) film na 6
wort801

Główną bohaterką ma być kobieta??? Ohoho co się porobiło ...... ;p no nic trzeba iść z duchem czasu ;) Chyba bardziej faceci będą zadowoleni, bo mnie jako kobiecie wszytko jedno w tej kwestii.

calays

Pierwsza główna bohaterka w filmie w komiksach i grach od dawna coś takiego było :)

ocenił(a) film na 6
wort801

Ale chodzi mi o film GW. Komiksy i gry wiem bo kupowałam (nie dla siebie) ale mi chodzi o film. + czy aby na pewno zaliczamy książki? one nie są stworzone przez reżysera, to podobno zbiór zaakceptowany przez jakąś cześć z LucasArts, która akceptowała czy dana fabuła pasuje do uniwersum i ewentualnie wtedy wydawali. Ale ciągle książki nie są traktowane "oficjalnie", to podobno miała być po prostu taka zachęta dla fanów aby rozwijali ten świat tak dla siebie ale to nie ma nic wspólnego z dotychczasowymi filmami. Więc nie wiem czy to zaliczać tak bezpośrednio.

W filmach raczej kobiety pełniły role 2,3 czy któreś tam ... planowe. więc decyzja, że w filmie ma być teraz kobieta numerem 1 wyłamuje się ze schematu istniejących części GW.

calays

Dla mnie na plus :) to będzie :)