PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249757
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

NOWY PLAKAT (?!?)

ocenił(a) film na 6

Znalazłam, chyba nowy plakat, jak gdzieś był to przepraszam.

https://www.facebook.com/Sherlockology/photos/a.175033122559 593.48067.163127987083440/807799759282923/?type=1&theate r

calays

No to "fanowski" plakat od razu widać :)

ocenił(a) film na 6
mariusz98_fw

Aha, no to fałszywy alarm, przepraszam. Ale w sumie lepszy od tych ostatnich profilowych ;p

calays

Jak to fanowski? Belief też go wstawiła. Nie wygląda na fanowski.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Ja się nie wypowiadam, czy prawdziwy czy fałszywy /... jestem skołowana. Ale fakt jest taki, że ten plakat jest naprawdę super! ;)

ocenił(a) film na 4
calays

Moim zdaniem on jest prawdziwy. Pojawił się na wszystkich stronach z podpisem "nowy pllakat", ale kto ich tam wie.

ocenił(a) film na 6
Belief

Gdzie go wstawiłaś?;)

ocenił(a) film na 4
calays

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Nowe+zdj%C4%99cia+%2B+zdj%C4%99cia+z+planu%3A,2528894#post_12700426

ocenił(a) film na 6
Belief

OK :) to sorry wyszłam przed szereg ;p

Belief

wygląda fajnie, z drugiej strony wygląda na fanowski porównaj sobie postawę Bilba na okładce Hobbit DOS EE Blu Ray jego postawa jest podobna a na tym plakacie jest odwrócony tylko w inną stronę. Miewam że nie chciało im się wymyślać to go odwrócili odbiciem lustrzanym. A tak w ogóle za wcześnie jeszcze na oficjalny plakat drużynowy! w tamtym roku pojawił się w listopadzie

ocenił(a) film na 4
Gandalf_Szary_2

Ręka jest bardziej wysunięta i miecz jest inny.

"A tak w ogóle za wcześnie jeszcze na oficjalny plakat drużynowy! w tamtym roku pojawił się w listopadzie"
No i co z tego? Każdego roku mają się trzymać tych samych dat? Przecież od dawna wiadomo, że promocja w tym roku przebiega inaczej.

Belief

No właściwie. No ale wydaje mi się że ten plakat nie jest prawdziwy... zobaczymy w kinie narazie wisi ten z Bilbem!

ocenił(a) film na 6
Gandalf_Szary_2

Pragnę zauważyć, że "nowy" plakat Legolasa z ostatnich dni, to plakat z PS, tylko inaczej przerobiony ;p a teraz ten plakat pojawił się na fb filmu Hobbit i innych poświęconych temu tematowi więc chyba prawdziwy jednak ;p

calays

Wiem, wiem jest prawdziwy. Ale jak dla mnie szału nie ma. Bo co taki plakat daje. Niech dadzą ten trailer. Albo najlepiej niech siedzą cicho do grudnia, i dawają spoty!

kamilxxx09

OFICJALNE PLAKATY POKAZUJĄ TYLKO NA OFICJALNYCH STORNACH K**WA !!! -,-

kamilxxx09

GÓWNO

mariusz98_fw

Masz na twarzy. Zegnam.

kamilxxx09

SUPER :) Pozdrawiam :)

calays

calays widać sceny z Pustkowia Smauga a ta bitwa tam gdzie thorin jest to z Niezwykłej podróży :)

mariusz98_fw

Tam nie ma zadnych scen z PS, a bitwa nie jest z NP.

kamilxxx09

Nie chce nie mam zamiaru kłócić się z tobą . nara cześć .

mariusz98_fw

JA PIERDZIELE , PRZYZNAM SIĘ MÓJ WIELKI BŁĄD . TAK TO OFICJALNY PLAKAT . RAZ JESZCZE PRZEPRASZAM :)
http ://film.dziennik. pl/zapowiedzi/artykuly/ 473247,hobbit-bitwa-pieciu-armii-wreszcie-jest-finalowy-plakat. html

mariusz98_fw

Spoko :)

ocenił(a) film na 6
calays

Ah ten filmweb ;/ spacja jest miedzy 9 a 5 (...122559 593...) oraz na końcu ;p

ocenił(a) film na 9
calays

Jeśli prawdziwy To najlepszy z wszystkich.

użytkownik usunięty
calays

Nie wygląda mi na fanowski. Wygląda świetnie :)

ocenił(a) film na 6

Mnie również się podoba ;)

ocenił(a) film na 8
calays

Jest i troll na plakacie :) a do tego orły i wydaje mi się, że gobliny z Morii z Drużyny Pierścienia. Z tego co pamiętam Beorn opowiadał kompanii o sojuszu tych goblinów z orkami z Dol Guldur, więc fajnie było by zobaczyć je w bitwie ;)

raptor59

A to nie czasem gobliny z Hobbita miały pokazać się w Bitwie?

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

O tych to nie mam pojęcia, choć ich udział nie byłby bez sensu, mogły by po mścić swojego Króla. To one w książce walczyły, więc też było by fajnie jak by tam się znalazły. A co do goblinów z Lotra to ten na dole plakatu mi się z nimi skojarzył, choć to może być też zwykły ork. Jednak Beorn wspominał o tych goblinach, bądź co bądź to tylko moja sugestia, nie wiem jak będzie w filmie :)

raptor59

o ile wiem, ich królestwo łączyło isę z Gundabadem (Król Goblinów wysyła małego goblina skrybę, aby powiadomił Azoga o Thorinie). Myślę, ze będe służyły w armii orków.

raptor59

Beorn wspominał o goblinach z Hobbita i to w ksiazce.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Obejrzałem właśnie ten fragment i Beorn podczas śniadania, mówi, że Orkowie z Morii zawarły sojusz z Nekromantą z Dol Guldur. Nie wiem co to oznacza w takim razie, czy ma na mysli gobliny z NP czy z DP? Dla mnie ta bądź ta armia i tak jest mile widziana podczas bitwy, nawet obie naraz :) Choć Moria to Moria, nie wiem co o tym myśleć. Ciesze się za to, że będą trolle w bitwie :)

raptor59

Ma na mysli po prostu orków.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Nie chodzi mi czy gobliny czy orki, tylko które plemie z Gór Mglistych, bo się od siebie trochę różnią. Myślę jednak, że na ten temat nie ma już co rozmawiać ;)

ocenił(a) film na 4
calays

Oczywiście oficjalny a nie fanowski, co widać przecież :) Fajny. Tylko niby ciemno szaro, a podczas bitwy zapewne słonecznie będzie ... ;p

Joecrou

Bilbo jest wklejony! wejdz se w okładke EE blu ray z Dosa i tam Bilbo w bardzo podobnej postawie. Wydaje mi się to na odbicie lustrzane. Ale ja tak to widzę. Jeśli się mylę proszę o szczegół różnicy!

ocenił(a) film na 4
Gandalf_Szary_2

No jest wklejony, tak samo jak reszta :D ;)

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Właśnie boję się, że będzie słonecznie :) Mam nadzieję na bardziej mroczną scenografię podczas bitwy :)

ocenił(a) film na 4
sawto1

No właśnie. Niech będzie bardziej pochmurno, bo doda to nieco do klimatu ;) A jak widzimy w teaserze, armia orków maszeruje oczywiście w pełnym słońcu ;)

Joecrou

Teaser obejmował jedynie czesc postprodukcji. Pamiętsz 1 teaser do Pustkowia? Potem całkowicie zmieniono kolorystyke, bo niebieski zastapiono szarym.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

No tak, ale wątpie by to zmienili. Kolorystykę pewnie będą zmieniać do premiery jak w Pustkowiu, ale warunków pogodowych pewnie będą się trzymać, chociaż kto wie ;)

Joecrou

Spokojnie. Na pewno nie będzie świecić słońce - no chyba ze przy jakimś wschodzie lub zachodzie, ale w Lotrze też tak było. Podejrzewam, ze Bitwa też będzie toczyć się noca.

Joecrou

Zesrany nie oficjalny ;)

mariusz98_fw

sorki za słowa tylko ten kamilxxx09 zdenerwował -,-

mariusz98_fw

Jeszcze raz przepraszam :D

ocenił(a) film na 4
mariusz98_fw

Wybaczam :P

użytkownik usunięty
mariusz98_fw

Uspokój się dzieciaku bo robisz z siebie pośmiewisko :/

Jo ;)

ocenił(a) film na 6
Joecrou

Uzgodniliśmy, że jak biegną muflony to zachodu słońca nie ma ;p a to podczas bitwy. Trzymajmy się tej wersji i nie wywołujmy wilka z lasu - precz z zachodami słońca ;p