PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249757
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Nastrój zimowo świąteczny. W telewizji już pierwsze reklamy. Ale ja tu nie o tym. Chodzi mi raczej o to że Hobbit już bardzo
blisko ;) co jak co ale zaczyna się i tak mój ulubiony czas w roku. Nie tylko ze względu na Hobbita. Ale tak ogólnie. Temat
założyłem tak dla luzu i przypomnienia wam że zbliża się najlepszy czas w roku.

A moje pytanie w temacie będzie brzmieć prosto. Jakie macie tradycje rodzinne. Co robicie w czasie przygotowań i w dzień
Wigili. Jak obchodzicie święta Bożego Narodzenia.

Proszę nie naskakiwać na mnie w temacie założyłem go żeby tak zobaczyć jakie macie tradycje.

Moje tradycje tych świąt,

To 6 grudzień przeważnie u mnie w domu postrojona jest choinka. Przeważnie w tym czasie uwielbiam posłuchać
Świątecznych pieśni.
Tak gdzieś koło 13 grudnia robimy zakupy świąteczne.
Koło 15 grudnia do 20 przeważnie robimy pierogi ja mam trzy rodzaje, ruskie z kapustą i grzybami, i z mięsem 23 grudnia
zawsze barszcz robimy i ogólnie dania które można zrobić na jeden dzień przed.

24 grudzień ten dzień jest z jednym z moich ulubionych :) słuchamy tradycyjnie kolęd. I spędzamy przyjemnie czas
świąteczny. Najlepsze prezenty,

Pierwszy dzień świąt to odwiedzamy rodzinę.

W tamtym roku w drugi dzień świąt byłem na Hobbicie. I w tym roku raczej tak samo zrobię co do Hobbita. A sylwestra to jak
obchodzę mówić nie trzeba, bo w sylwestra wszyscy szalejemy do 12 w nocy by powitać nowy rok :)

Gandalf_Szary_2

Już 6 masz choinke? No prosze. U mnie to dopiero gdzies koło 20.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

U mnie też.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

U mnie dzień przed wigilią - 23.

ocenił(a) film na 4
Gandalf_Szary_2

W Sylwestra szaleństwo do 12 w nocy? Bez przesady, 22 to max.

Gandalf_Szary_2

Ja to choinkę mam w okolicach 12 grudnia , a w sylwestra idę na Hobbita.Na poprzednich częściach byłam w sylwestra i na tą też by wypadało iść 31 grudnia :)

Marta0699

Na maraton to ja pójdę 25 grudnia bo wszystko na to wskazuje że będzie jak w poprzednich latach + pokaz przedpremierowy BPA więc pewnie wtedy pójdę ;)

ocenił(a) film na 8
Gandalf_Szary_2

To jakiś maraton ma być? "Bitwa" i dwie poprzednie części? pierwsze słyszę ;p

Julia_20

tak prawdopodobnie jak było w tamtym roku w tamtym roku też tak było potem był maraton na sylwestra, a potem w styczniu

Gandalf_Szary_2

Wszystko na to wskazuje? To znaczy CO dokładnie?
Tutaj nowy plakat zrobiony z banneru:
http://www.theonering.net/torwp/2014/11/01/93666-new-the-hobbit-the-battle-of-th e-five-armies-poster/

kamilxxx09

tak bo w tamtym roku też tak było przynajmniej u mnie w kinie w agorze. Był maraton więc w tym roku też będzie nie wiem jak u was było ale u mnie będzie z pewnością. dam ci link na priv. co do plakatu fajny szkoda ze filmweb nie bierze je za oficjalne...

Gandalf_Szary_2

A, no i jest informacja, ze Elijah Wood nie pojawi się w BOFA:
http://www.theonering.net/torwp/2014/11/01/93721-confirmed-elijah-wood-not-in-th e-battle-of-the-five-armies/

kamilxxx09

szkoda :( ale jako on jako dziecko nie wykluczone. Poza tym jeszcze dzień przed premierą mogą dużo zmienić no i jest jeszcze rozszerzona. Zobaczymy jak to rozegrają.

Gandalf_Szary_2

Nom. Liczę, że pokaża go jako dziecko.

kamilxxx09

No naprzykład jak Bilbo go przygarnia albo pokazane zwierciadło Galadrieli. Która widzi pierścień i przyszłego powiernika pierścienia to by było ciekawe.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Był już dawno. :)

użytkownik usunięty
Gandalf_Szary_2

Przecież 12 w nocy do dopiero wczesny wieczór.

Haha u mnie na Sylwestra najwczesniej 3: 30 :) Najwczęsniej

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Dokładnie :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Na tym forum jaja Boże Narodzenie na Zaduszki!

thorin3

Heh :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Należy dodać iż to WIELKANOCNE JAJA.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

O 12 to dopiero zabawa się zaczyna :)

Ba!

użytkownik usunięty

to*

ocenił(a) film na 10

No właśnie czeka się na 12 potem fajerwerki no a potem impreza kończy się na około 4:45

Wiem :) napisałem przecież że o tradycji na Sylwestra nie będe mówić. Bo wiadomo że w ten dzień wszyscy szaleją. W tamtym roku bawiliśmy się do 4 nad ranem :)

ocenił(a) film na 9
Gandalf_Szary_2

A my ubieramy zawszę choinkę w wigilie, ewentualnie dzień przed. Przynajmniej się nie znudzi do świąt :)

Gandalf_Szary_2

świetny temat :)