Tutaj możemy wrzucać to, co pojawi się do premiery wersji rozszerzonej Bitwy Pięciu Armii.
Na dobranoc 2 nowe zdjęcia z planu - tortury Beorna.
https://pbs.twimg.com/media/CK8YAG4WwAAnMoA.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CK8YAPqWoAEHiZi.jpg
widziałem gdzieś na twitterze z miesiąc temu. Był jeszcze Beorn z PJ na zdjęciu.
To nie pisz, ze było. Mogło być na twitterze, ale nie na forum. Nie jestes tutaj sam. Nie każdy mógł widzieć.
Świetne zdjęcia.
Temat z pewnością przyda się w celu uporzadkowania treści.
Zdjęć tych nie widziałem i dają ogromną nadzieję na pojawienie się wątku Beorna w Dol Guldur i uwolnienia go przez Radagasta.
Szkoda że w filmie tak zepsuto wątek Beorna. A takie świetne sceny mogły być.. Chyba nikt przed premierą Hobbita się nie spodziewał, że wielkiego niedźwiedzia miażdżącego orków i Bolga, oraz wynoszącego rannego Thorina z pola bitwy zastąpi Legolas, skaczący po zapadającej się wieży, latający na ogromnym nietoperzu, i sterujący trollem mieczem wbitym w jego łeb... o.o
Nooo. I dlatego ten film nie ma szans, żeby dostać ode mnie ocenę wyższą niż 7. Bo choćby nie wiem jak świetne było dodane 30 minut, to i tak pozostanie masa tragicznych scen, słaby scenariusz, megasztuczna strona wizualna. Chyba żeby przy okazji usunęli ze 30 minut durnych scen, ale to niestety niemożliwe. Wierzę, że EE będzie filmem lepszym, ale nie będzie na miarę poprzedników. Jedynie z Pustkowiem może się zrównać.
Niestety.. Zresztą pewnie z 10 minut z tych 30 będzie warte uwagi. Gdyby nie dzielili filmu na 3 części, to zapewne tych idiotyzmów byłoby mniej. Według mnie pierwsza połowa filmu(do bitwy) jest naprawdę dobra. Ehh Gdyby nie ten Alfrid (po co on??!) i mniej CGI. Ale to jak zepsuli bitwę i cale zakończenie to śmiech i kpina. A takie świetne sceny mogły być.. Po trailerach zapowiadało się super. Jackson i aktorzy zapewniali że ostatnia część najpoważniejsza i w ogóle, a okazało się, że co chwila mamy jakąś komediową scenę, wciśniętą na siłę, i film jest jeszcze mniej poważny od dwóch poprzednich o.O Mimo iż rozgrywa się bitwa..
Żeby jeszcze te komediowe sceny śmieszyły. Ale one są żenujące! Nawet to zostało spieprzone. ;-(
I przez to bitwa jest pozbawiona emocji. Co Jacksonowi strzeliło do głowy by w trakcie bitwy pokazać chłopa przebranego w damskie ciuchy? wtf? Albo scena z Bardem i wózkiem? Co to miało na celu? To było ważniejsze od Beorna? Szkoda gadać...
sam zaczynasz robić spam... Pisząc dziecinne posty i wtrącając się w rozmowe Joecrou i Bannera, nie mając nic ciekawego do powiedzenia...
A ty nie musisz tego komentować. Czy ja komentuję, gdy piszesz pod postami Joecrou "niestety smutna prawda z którą muszę się zgodzić chcąc nie chcąc"? Nie. Więc ogarnij sie z tym spamem.
W Hiszpanii wersja EE wychodzi 6 listopada:
http://elanillounico.com/noticias/peliculas/cine-en-casa-dvd-bluray/la-version-e xtendida-de-la-batalla-de-los-cinco-ejercitos-saldra-en-espana-el-6-de-noviembre /
Ciekawe, kiedy u nas. Oby w sierpniu Jackson wypuścił chociaż jedną scenę :P
Czyli pewnie wersja cyfrowa ze 2 tygodnie wcześniej... zdziwiłbym się gdyby w sierpniu nadal była cisza w temacie. W sumie tak niewiele do premiery filmu zostało.
Wszystko to póki co spekulacje.
Premiera w Hiszpanii pozytywnie zaskakuje... oby jak najszybciej! :)
Nie mogę sobie przypomnieć kiedy faktycznie była już wersja cyfrowa edycji rozszerzonej Pustkowia Smauga dostępna, ale chyba tydzień przed premierą na płytach... zatem jest nadzieja na zobaczenie filmu jeszcze wcześniej.
www.blu-ray.com/movies/The-Hobbit-The-Battle-of-the-Five-Armies-3D-Blu-ray/12335 4/
tu pisze 3 listopad
www.blu-ray.com/movies/The-Hobbit-The-Battle-of-the-Five-Armies-3D-Blu-ray/12335 4/
3 listopad?
coś mi zajeżdża tu wikipedią ale data chyba oficjalna bo strona jest godna zaufania
tak :) to będzie najlepszy film roku ! Mam nadzieję. A tak w ogóle w sierpniu chyba pełny trailer :)
Czy Najlepszy Film Roku tego nie wiem. Ale na pewno najbardziej komercyjny z największym zapleczem marketingowym, genialną kampanią reklamową. I ZAROBI CHOLERNIE DUŻO HAJSU
no :) nowy mad max to chyba największe zaskoczenie tego roku u mnie na równi z Jurassic Wordl, ale nie wiem czemu. JW zaskoczył mnie pod względem wizualnym.
Zgadzam się, nowy "Mad Max" jest absolutnie genialny! Co do "Jurassic World" to ani fabuła, ani efekty specjalne mnie nie przekonały. Scena z T.Rexem z "jedynki" cały czas nie do ruszenia :)
wiesz ja ogólnie powiem tak, ja się nie nastawiałem że pod kątem fabuły Jurassic World przebije stare części dlatego wyszedłem z kina zadowolony mimo wszystko :)
a widziałeś może animacje w głowie się nie mieści ? polecam, animacja według mnie poza pingwinami zasługuje na oscara :)
Jestem ciekaw czy pod tym względem SW przebije avatara, który jak dotąd zarobił chyba najwięcej.
Będą miały problem, aby być najlepszym Sci-Fi w tym roku (Ex-Machina)... co dopiero filmem.