https://twitter.com/theoneringnet
Dziwi mnie tylko kostur Gandalfa, który przeciez już został zniszczony. No, chyba, ze to zdjęcie z planu.
Nice and thanks.
p.s. If you look closely, there are dwarves falling off the cliff down the abyss...
Ja widze tylko brudne elfy. A zdjęcie jest pewnie z planu, bo w jakims videoblogu Gandalf też miał swoj stary kostur na planie.
Nie wiem. Szczerze powiedziawszy mało mnie ten kostur interesuje. Elfowie mogli się natknąć na Orków jeszcze przed Ereborem. Niekoniecznie musi być to po B5A.
Wątpię. Przecież będą w obozie. Nie przybeda pod Górę od tak przed bitwa. To chyba zdjęcie z planu. Pamiętam, ze w jednym z videoblogów w Dale Gandalf też miał swój stary kostur.
No właśnie, to jest scena w której Thranduil i elfy przybywają do Dale i wybijają resztki orków. Stąd te brudne twarze ,rany i ogień po Smaugu. Jest też zdjęcie Barda i Gandalfa w Dale. Przecież Thranduil i jego armia pomogli miasteczku na jeziorze i jego mieszkańcom w drodze do Samotnej góry a potem dojdzie do bitwy. Pewnie też na początku dojdzie do uwolnienia Gandalfa i stąd jego obecność tutaj. To w Dale spotka się z królem elfów i wyruszą już dalej razem
Nie. Co w Dale robiłby Gandalf, skoro został uwieziony w Dol Guldur. I co robiłby tam Thranduil z elfami w zbrojach? To na 100 % zdjęcie z BOFA.
A no fakt ,śpiący jestem (bo całą noc wczoraj grzebałem z łojcem w skodzie) i nie mysle przez to
Więc tym bardziej zastanawiające jest skąd tam Gandalf ma swój stary, zniszczony w 2 części filmu kostur.
No ale tak jak pisałeś i na co wskazuje artykuł... może faktycznie to jakaś retrospekcja będzie. Wtedy by mi to pasowało.
Takie spotkanie Gandalfa badającego północne tereny, który spotyka się w umówionym miejscu z Thranduilem albo trafia na niego przypadkiem. Nawiązują rozmowę np. o tym, że tereny te są odwiedzane coraz częściej przez Orków, zaś Smauga od wielu lat nikt nie widział....
To by było całkiem logiczne jako retrospekcja. Może pokazaliby właśnie jak rozmowa mogła wpłynąć na Gandalfa by przyspieszyć działania i wyprawę do Ereboru w celu uniknięcia przejęcia terenu przez Orków... tak sobie luźno gdybam.
Pozdrawiam.
Twoje gdybanie jest naprawde ciekawe. Mogłoby tak rzeczywiście być, tym bardziej, że Thranduil nalezał do Białej Rady. Może to spotaknie Króla z Gandalfem w sprawie zebrania w Rivendell? tez mogłoby by byc. A może ma to związek z ta poranioną twarzą Lesnego Króla i jego walki ze smokiem? Może jakaś częśc historii nie jest nam jeszcze znana...
Chociaz ja myslę, że ten kostur jeszcze zmienią w post produckcji czy coś. Wydaje mi się, że jest to scena albo w czasie albo przed Bitwą 5 Armii. Elfy wydają się być zmęczone i sa brudne. Thranduil ma natomiast swoją zbroję, w której będzie wystepował własnie podczas Bitwy (żródło: videoblog). Natomiast w prologu w 1 części nie ma zbroi.
Może być coś z tą poranioną twarzą. Jak tak podsuwacie temat retrospekcji to całkiem logiczne wydawałoby się zapoznanie nas z tą historią. W końcu Thranduil w książce nie miał spalonej twarzy. Skoro coś takiego nam wprowadzili do filmu to powinni to wyjaśnić. Może to być nawet prologiem 3 części. Oczywiście musi się też to jakoś wiązać w całość z obecnym zagrożeniem. Może będzie to wyjaśnieniem czemu król elfów którego obchodzi tylko własne królestwo nagle wyjdzie poza swoje granice i ruszy pod Erebor a wcześniej do Laketown.
A zbroję to on może mieć jedną. W końcu zbroja to nie bielizna, że trzeba ją często zmieniać :)
W prologu do części pierwszej. A ja mówię, że to zdjęcie może pochodzi z prologu do części 3.
Po co miał mieć zbroję w prologu jedynki? Przecież tam bitwy nie było w której uczestniczył.
A jaka bitwa miałaby byc w 3 części w prologu? Nie. to normalne zdjęcie w czasie Bitwy lub po Bitwie. Poza tym, nieco dalej widac ogien, który widac tez na planie w Dale w jednym z videoblogów gdy ludzie z Esgaroth krzycza.
No nie wiem bo jeszcze go nie było ale Thranduilowi smok nie spalił twarzy podczas zbierania grzybów w lesie.
A może to jakaś fotka z wersji EE Pustkowia?
Albo po prostu kostur który trzyma Gandalf nic nie znaczy bo to np. próba sceny czy coś w tym rodzaju.
Nie mniej jednak fotka ciekawa :) Dialog Gandalfa i Thranduila z chęcią bym zobaczył :)
http://www.theonering.net/torwp/2014/07/22/91197-new-still-of-gandalf-and-thrand uil-from-the-hobbit-the-battle-of-the-five-armies/
To może byc także jakaś retrospekcja.
Hmm...no tak też może być.
Cóż... trzeba czekać :) Teaser tuż tuż a zapewne po nim zacznie się cała fala spekulacji :)
W tle widać chyba namioty, to prawdopodobnie obozowisko elfów, a Gandalf mediuje prawdopodobnie w sprawie arcyklejnotu.
Awww... wreszcie coś z Thranduilem!!! To zdjęcie jest faktycznie zagadką. Co właściwie Gandalf tam robi? Może tylko pogaduszka z planu i tyle bo nijak mi się to kupu nie trzyma.
"Jak nie będzie na Comic Conie, to pojadę do nich osobiście"
Ja już od tygodnia mam taki zamiar :D
Oglądając ten trailer Pustkowia zrobiony przez Trailer Maker poczułem klimat nadchodzacego zwiastuna:
https://www.youtube.com/watch?v=xJggvdYrQCg
PLAKAT !!!
https://www.facebook.com/TheHobbitMovie/photos/a.291674244201521.63650.160617097 307237/703563929679215/?type=1&theater
hahahah plakat jest MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!! wIEDZIAŁEM że Jackson zaraz coś wrzuci bo zaktualizował przed tym swoje zdjecie w tle na fejsie !!!! Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee