Bard zwycieżył - ale to dobrze, bo plakatów z Bilbem mamy już 2.
Plakat z Bardem naprawde świetny. Taki... poważny :D
Czekamy na trailer :D Oby był w poniedziałek. je sli tak, to w niedzielę powinna być o tym informacja.
Czepiasz się - zmienili. Bard patrzy w prawo, Legolas w lewo, Galadriela do przodu a Gandalf do góry. Nic nie poradzimy, że mało spostrzegawczy jesteś.
Ja myślę, że przeciętny człowiek się im nie przygląda i nie analizuje. Otworzy, zobaczy kolejne takie samo zdjęcie sprzed paru lat jak w przypadku Legolasa i Galadrieli, powie "aha" i zamknie stronę.
W sumie nawet nie ma co za dużo analizować tak naprawdę ;) krzywienie nosa Gandalfa? Albo głębokość błękitu oczu Legolasa? Gdyby to były jakieś "scenki" na tych plakatach to jeszcze....ale tak to nic ;/
Trzeba pracować na tym materiale, który się dostaje :]. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Zresztą czego Ty wymagasz - scenek? Na plakacie? a może jeszcze całej postaci? Masz wymagania. Wszyscy wiedzą, że na plakatach się umieszcza same gęby. Ciesz się, mogłabyś nie dostać nic.
Uuuuuuu ..... no dawaj, jakie masz przemyślenia względem ostatnich "pokazowych" plakatów?
Nie? :) Myślałam, że Wy najzacieklejsi fani, tak się oznaczacie :). Widać faktycznie wiele nauki jeszcze przede mną :)
Jeśli chodzi o Legolasa to plakat z nim bardzo przypomina mi jeden z plakatów do "Robin Hooda" z 2010 roku :P Więc kreatywność w tym aspekcie trochę kuleje. Można to było w trochę inny sposób zrobić.
No widzisz a tu trzeba się skupić przy promocji w tym roku Hobbita. Pracuj nad sobą :D.
A w sprawie spostrzegawczości!!! Widziałaś to ;p?
http://www.youtube.com/watch?v=nJFfpIKfMU0
Tak :) Właśnie dlatego jeszcze nie przejmuję się tym teaserem. Wiem, że pewnie sporo zmienią :). Ale nieźle ta technika poszła do przodu co :)
No technika poszła do przodu nie da się zaprzeczyć, chociaż najbardziej rozbawiło mnie "poprawianie" aktorów ;D Biedy Thorin co oni mu z uszami zrobili ?!
Hm, ale w sumie trzeba zwrócić uwagę na to, że te plakaty są w kolorystyce bardziej zimnej, stonowanej .... a przypomnę, że coraz częściej pojawiały się głosy, że w Hobbicie za dużo barw "zachodu słońca' takich ciepłych od złotego po brąz itd. (wiesz o co chodzi) ;) jeżeli cały film będzie w bardziej przygaszonej kolorystyce tak jak plakaty - SUPER!!! A jeżeli to jest "klimat" zarezerwowany tylko dla plakatów - to niech spadają na drzewo ;p tylko nadzieję człowiekowi robią, a przyznam szczerze wolałabym aby "Bitwa..." była mniej "ubarwiana".
Będzie mniej barwna. Do tego jeszcze dojdzie nocny atak smauga na Esgaroth i całe Dol Guldur. Będzie mrocznie :D
No zobaczymy sugerując się "zwiastunem-zwiastuna" to jednak PJ nie poskąpił malowniczych zachodów, perfidnie to widać podczas rozmowy Barda z Thorinem ;/ a wiesz wolałabym aby cały film był mniej nasycony barwami a nie tylko 20 minut bitwy.
Pamietaj, że to tylko teaser trailer. Bardzo podobnie było przy Pustkowiu. Teaser z czerwca był naprawde kolorowy, prawie jak Podóż, a kolejny zwiastun i potem ten trzeci w listopadzie były już znacznie bardziej stonowane i mroczne. Film tym bardziej. Te zmiany można gdzies obejrzec na yt. Także nie ma powodów do obaw - postprodukcja na pewno idzie pełną parą :D