PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249740
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
kamilxxx09

Bard zwycieżył - ale to dobrze, bo plakatów z Bilbem mamy już 2.
Plakat z Bardem naprawde świetny. Taki... poważny :D

kamilxxx09

Po co zakładasz kolejny taki sam temat skoro wcześniej 2 innych użytkowników już go załozyło?

HellDeath

Założyliśmy mniej więcej w tym samym czasie, więc... dalej już sobie dokończ.

kamilxxx09

Nie w tym samym... Założyłeś dokładnie minutę później od nich.

HellDeath

Aha. Fajnie

ocenił(a) film na 7
HellDeath

przyłączam się po co

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Szał plakatowy c.d. ;D

kamilxxx09

Czemu te plakaty są cały czas w tym samym stylu brak kreatywności twórców czy lenistwo :(

wort801

To jest jedna seria plakatów, więc wyglądają podobnie.

kamilxxx09

Ale mimo wszystko mogli coś zmienić

wort801

Czekamy na trailer :D Oby był w poniedziałek. je sli tak, to w niedzielę powinna być o tym informacja.

kamilxxx09

No trailer mam nadzieje ze wpije mnie w fotel :)

wort801

Ja też. Licze na wow i szał :D

ocenił(a) film na 4
wort801

Czepiasz się - zmienili. Bard patrzy w prawo, Legolas w lewo, Galadriela do przodu a Gandalf do góry. Nic nie poradzimy, że mało spostrzegawczy jesteś.

ocenił(a) film na 6
Belief

hahahaha :D o matko, faktycznie ! Chyba ja też jestem mało spostrzegawcza ;p

calays

Witaj w klubie :)

ocenił(a) film na 6
ocenił(a) film na 4
calays

Ja myślę, że przeciętny człowiek się im nie przygląda i nie analizuje. Otworzy, zobaczy kolejne takie samo zdjęcie sprzed paru lat jak w przypadku Legolasa i Galadrieli, powie "aha" i zamknie stronę.

ocenił(a) film na 6
Belief

W sumie nawet nie ma co za dużo analizować tak naprawdę ;) krzywienie nosa Gandalfa? Albo głębokość błękitu oczu Legolasa? Gdyby to były jakieś "scenki" na tych plakatach to jeszcze....ale tak to nic ;/

ocenił(a) film na 4
calays

Trzeba pracować na tym materiale, który się dostaje :]. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Zresztą czego Ty wymagasz - scenek? Na plakacie? a może jeszcze całej postaci? Masz wymagania. Wszyscy wiedzą, że na plakatach się umieszcza same gęby. Ciesz się, mogłabyś nie dostać nic.

ocenił(a) film na 6
Belief

No kurczę, w sumie ..... "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma!"

ocenił(a) film na 4
calays

Tak mówią :), ale doświadczenie z ostatnich dni podpowiada mi coś innego.

ocenił(a) film na 6
Belief

Uuuuuuu ..... no dawaj, jakie masz przemyślenia względem ostatnich "pokazowych" plakatów?

ocenił(a) film na 4
calays

Wulgarne :]. Daruje Wam czytania takiego słownictwa :D

ocenił(a) film na 6
Belief

ok ............. ;p

Belief

Nie zawsze same gęby :)

ocenił(a) film na 4
wort801

Nie? No popatrz. Ostatnie 4 promujące Hobbita mnie zmyliły :].

Belief

W hobbicie tak ale ogólnie nie :) :);)

ocenił(a) film na 4
wort801

Dzięki za wyjaśnienie, zapamiętam :). Cenne nauki mistrzu masz :)

Belief

Ehh co za ironia :) i czemu mistrzu ???

ocenił(a) film na 4
wort801

A kto ma mistrza Kenobiego w avku? :)

Belief

Zdjęcie Kenobiego nie czynni mnie mistrzem :) moja padawanko musisz się jeszcze wiele nauczyć :)

ocenił(a) film na 4
wort801

Nie? :) Myślałam, że Wy najzacieklejsi fani, tak się oznaczacie :). Widać faktycznie wiele nauki jeszcze przede mną :)

Belief

Wielki mistrz zakonu prędzej tak wiem teraz nie jestem skromny :)

ocenił(a) film na 4
wort801

Hahaha :) Teraz to dowaliłeś :D

Belief

:);)

ocenił(a) film na 6
wort801

A co tam! To od dziś będzie "mów mi mistrzu" ;)?

Belief

Jeśli chodzi o Legolasa to plakat z nim bardzo przypomina mi jeden z plakatów do "Robin Hooda" z 2010 roku :P Więc kreatywność w tym aspekcie trochę kuleje. Można to było w trochę inny sposób zrobić.

ocenił(a) film na 4
Edin181

Przypomina też plakat z Igrzysk śmierci.

Belief

O jak dużo :) zmian no popatrz masz racje jestem mało spostrzegawczy :)

ocenił(a) film na 4
wort801

No widzisz a tu trzeba się skupić przy promocji w tym roku Hobbita. Pracuj nad sobą :D.

Belief

:);)

ocenił(a) film na 6
Belief

A w sprawie spostrzegawczości!!! Widziałaś to ;p?

http://www.youtube.com/watch?v=nJFfpIKfMU0

ocenił(a) film na 4
calays

Tak :) Właśnie dlatego jeszcze nie przejmuję się tym teaserem. Wiem, że pewnie sporo zmienią :). Ale nieźle ta technika poszła do przodu co :)

ocenił(a) film na 6
Belief

No technika poszła do przodu nie da się zaprzeczyć, chociaż najbardziej rozbawiło mnie "poprawianie" aktorów ;D Biedy Thorin co oni mu z uszami zrobili ?!

ocenił(a) film na 6
wort801

Hm, ale w sumie trzeba zwrócić uwagę na to, że te plakaty są w kolorystyce bardziej zimnej, stonowanej .... a przypomnę, że coraz częściej pojawiały się głosy, że w Hobbicie za dużo barw "zachodu słońca' takich ciepłych od złotego po brąz itd. (wiesz o co chodzi) ;) jeżeli cały film będzie w bardziej przygaszonej kolorystyce tak jak plakaty - SUPER!!! A jeżeli to jest "klimat" zarezerwowany tylko dla plakatów - to niech spadają na drzewo ;p tylko nadzieję człowiekowi robią, a przyznam szczerze wolałabym aby "Bitwa..." była mniej "ubarwiana".

calays

Będzie mniej barwna. Do tego jeszcze dojdzie nocny atak smauga na Esgaroth i całe Dol Guldur. Będzie mrocznie :D

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

No zobaczymy sugerując się "zwiastunem-zwiastuna" to jednak PJ nie poskąpił malowniczych zachodów, perfidnie to widać podczas rozmowy Barda z Thorinem ;/ a wiesz wolałabym aby cały film był mniej nasycony barwami a nie tylko 20 minut bitwy.

calays

Pamietaj, że to tylko teaser trailer. Bardzo podobnie było przy Pustkowiu. Teaser z czerwca był naprawde kolorowy, prawie jak Podóż, a kolejny zwiastun i potem ten trzeci w listopadzie były już znacznie bardziej stonowane i mroczne. Film tym bardziej. Te zmiany można gdzies obejrzec na yt. Także nie ma powodów do obaw - postprodukcja na pewno idzie pełną parą :D

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Pamiętam o tym, ale pamiętam też o pewnej słabości reżysera, która pojawiała się w Hobbicie ;p trzymajmy się myśli i wypowiedzi PJ, że to ma iść w kierunku "Powrotu Króla" .... a biada mu jak jednak wróci do tych malowniczych zachodów!