PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249769
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Ocena Spoilerów

użytkownik usunięty

Ogólnie miałem ich nie czytać ale............ no właśnie ciemność mną zawładnęła i wołała zaglądnij zaglądnij............... no ale po zaglądnięciu no właśnie tragedia co ja widzę spoilery kijowe nie mające żadnego sensu.
więc dla oceny przetłumaczone spoilery
Spojlery Hobbita Bitwy Pięciu Armii:
1. Tauriel nie umiera
2. Kili poświęca się broniąc Tauriel przed Bolgiem
3. Bolg zostanie przebity przez Legolasa. Legolas rzuca mieczem w Bolga, przypina go na ścianie w Ravenhilla.
4. Fili zostaje ścięty przez Azoga a następnie jego ciało zostaje rzucone w rozwcieczonego Thorina
5. Azog zostaje zabity przez Thorina, ale on pada od ciężkich ran.Krasnoluda ratuje Beorn . (Więc tak, nie ma walki Beorn vs. Bolg.)
6. Galadriela walczy z Sauronem wykorzystując moc jej pierścienia Nenya: Walka jest tak potężna, że część lub całe Dol Goldur się rozpada.
7. Olbrzymie ,,robaki" kopią tunele na polu bitwy,przez które wychodzą orkowie (tunele pozwalają im się dostać pod Erebor).
8. Aukcja towarów Bilbo będzie funkcjonalny.
9. Burmistrz Esgorath ucieka z Miasta na Jeziorze w swojej łodzi.
10. Pogłoski o śmierci w Dol Guldur Radagasta nie są prawdziwe. Będzie żył.
11. Gandalf będzie wyglądał przez Palantir i będzie widział, co się stanie, jeśli Smaug nie zostanie zabity. Wtedy Sauron połączy siły ze smokiem
12. Bard zabija Smauga, ale nie będzie używał kusznicy.Czarną strzałe wystrzeli prawdopodobnie z łuku

Ad 1 to dno 1/10
Ad 2 jeszcze większe dno i już rozpoczyna się muł a jest go sporo bo aż 2 metry ojoj.... zaczynam się topić 1/10
Ad 3 dno liczby "pi" i trzy metry mułu 1/10 o joj było nie wchodzić w bagno :(
ad 4 nawet brzmi to rozsądnie 6/10
ad 5 nie wiem co o tym myśleć 5/10 :/
ad 6 no cóż 7/10 ale mnie to ucieszyło po tak beznadziejnych spoilerach podskoczyłem wysoko ze hej :(
ad 7 nie wierzę w to co czytam 1/10
ad 8 chyba logiczne 7/10
ad 9 a to ci egoista nie pałałem sympatią do tej postaci od chwili jej zobaczenia na sali kinowej 1/10
ad 10 to ma sens ale mam nadzieję ze jakoś powiążą jego postać z Władcą Pierścieni mniej pajacowania :( więcej mądrego Radagasta 5/10
ad 11 no brzmi to sensownie ale................ 6/10
ad 12 no ok 7/10

Kolejne :( smutne spoilery
Is Dain's coronation shown? And is there a funeral scene? And does Bilbo meet with Thorin before he dies?
(I swear I have no self-control.)

Nie 1/10
Nie 1/10
No ok 7/10

Kolejne :(

SPOILERY!!!!!!!
Nie ma koronacji Daina, ktory jest w 100% CGI !! 1/10
Nie ma pogrzebu !!! 1/10
Legolas zabija Bolga a Beorna praktycznie nie ma... to katastrofa najwyższego rzędu :(////////
To brzmi jak niesmieszny zart, ale to niestety prawda...

wynik łączny wynosi 59 dzielę to na 16 póki co tyle spoilerów wyszedł wynik

3,6875/10 co oznacza że film może być w granicach ocen 4; 5 ; 6/10 czyli słabszy..

póki co u mnie chęć pójścia na maraton to zerowa lub minusowa szansa. Legolas wątek pierwszoplanowy tragedia :( oj Panie Jacksonie oj Panie Jacksonie tobie zamiast życzeń świątecznych szykują się chyba, skargi i zażalenia od fanów bo nie wiem kto łyknie ten film jeśli po tych spoilerach wychodzi na słabiznę.

Jak można Beorna zastąpić Legolasem nie nie nie !!!!!

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Według mnie to ma byc niespodzianka i na koniec Tauriel jednak zginie (Oby)

ocenił(a) film na 7

WoW Kiliemu zetną głowę? Ciekawe czy będzie pokazana z bliska....??

ocenił(a) film na 4
Thranduil231

Filemu i nie będzie tego w wersji kinowej. (podobno)

ocenił(a) film na 10
Belief

Raczej ogólnie wszystkie informacje trzeba brać za (podobno)

ocenił(a) film na 4
Gorkin

Racja, ale niektóre są potwierdzone. :)

ocenił(a) film na 7
Belief

Uważam się za fankę trylogii WP i ogólnie lubię twórczość PJ oraz nieocenionego Tolkiena, lubię sobie umilić czas przy Nieoczekiwanej Podróży, puściłam oko na Legolasa w Pustkowiu, relacja Tauriel-Kili o dziwo mi nawet nie przeszkadzała, do samej postaci elfki nic nie mam, chyba nawet bardziej ją wolę niż Legolasa Terminatora...Ale pewnych rzeczy się ie robi, zwłaszcza jeśli chodzi o Śródziemie...;/ Dain Żelaznastopa w formie CGI...Mam nadzieje że to kiepski żart... Braku postaci Beorna też nie pojmuje podobnie jak wciskanie wszędzie gdzie się da nie wnoszących nic do fabuły popisów Legola...i jeszcze że niby zabija Bolga...Dobre sobie... PJ taki znawca Śródziemia i odpuścił sobie tak ważną scenę jak scena pochówku Thorina i jego siostrzeńców...? Nie widzę tego...Wielka szkoda też że postawił na całą tą skomputeryzowaną i sztuczną technikę, która momentami tak daje po garach że aż boli..Oh God, PJ, why?

ocenił(a) film na 4
kagura22

Zabawne jak piszesz najpierw "puściłam oko na Legolasa w Pustkowiu" a za chwilę "nie pojmuje podobnie jak wciskanie wszędzie gdzie się da nie wnoszących nic do fabuły popisów Legola..." :) Cierpliwość kiedyś się kończy? :D

Trochę Ci uaktualnię te spoilery, niestety cały Dain w CGi to prawda. Ale...
Beorn będzie tylko, że będzie go mało w wersji kinowej. Podobno ma być go więcej w wersji rozszerzonej
Pogrzeb też będzie ale tylko w wersji rozszerzonej. Info podobno potwierdzone.

A słyszałaś o tym że Legolas będzie latał na nietoperzu? :D

Oj tak Peterowi zdarza się pobłądzić.

ocenił(a) film na 7
Belief

Owszem,cierpliwość się kończy:) Może powinnam zaznaczyć, że było to naprawdę duże puszczenie oka, bo jakoś za specjalną fanką jego osoby w Hobbicie nie byłam... Kurde, wszystko w wersji rozszerzonej,ładny skok na kasę...;/ A co do nietoperza...No to teraz mnie powaliło, nie wiedziałam:) Czy to też potwierdzone info..? Jeśli tak to nawet już nie wiem jak to skomentować:)

ocenił(a) film na 4
kagura22

Podobno potwierdzone. Ale dziś ukazały się dwa super klipy. Polecam na poprawę humoru.:) Jeden jest z Dol Guldur, drugi z Gandalfem, Thranduilem i Bilbo. Jest jeszcze trzeci ale jego nie polecam

ocenił(a) film na 7
Belief

Dzięki:) z Dol Guldur póki co jest moim faworytem, Gandalf, Bilbo i Thranduil zaraz po nim, pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 5
Belief

Legolas na nietoperzu? O.o Były już tarcze i mumakile, to czas na nietoperza...

ocenił(a) film na 4
zuzka26

Tak głoszą plotki :)

ocenił(a) film na 5
Belief

W każdej plotce jest ziarno prawdy, ale błagam tylko nie w tej.

ocenił(a) film na 4
zuzka26

A co za różnica. Tu już gorzej nie będzie.

ocenił(a) film na 5
Belief

No tak, Legolas pierwszy baletmistrz Śródziemia:D

ocenił(a) film na 7
Belief

Sory :) Mój błąd :)