PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249769
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Oscar?

ocenił(a) film na 9

Co o tym myślicie? Czy nowy Hobbit dostanie Oscara? Jak myślicie ?

ocenił(a) film na 6
piskorX

A ja w tym roku mam nadzieję, że dostanie za piosenkę :) Bo naprawdę (jak dla mnie) ma szanse powalczyć.

calays

W 100% się zgadzam! Piosenka - cudo :D W moim odczuciu przebija nawet "I see fire" (swoją drogą całkowicie niedocenione) Ed'a Sheeran'a...

ocenił(a) film na 6
mia_grey

Do 3 razy sztuka ;)

piskorX

A co jeśli hollywood od paru lat ma focha na wirtuozów kina z Nowej Zelandii, że można taniej i lepiej?

użytkownik usunięty
piskorX

cieszył bym się gdyby zdobył choć jeden oscar za muzykę czy zdjęcia. Hobbit Niezwykła Podróż była tak blisko no ale przegrała. Myślę że potencjału na oscary trzeci Hobbit zbyt dużo nie ma ale szanse są. Jak dla mnie jeśli dostanie to fajnie jeśli nie trudno. Dla mnie to ani nie poprawi jakości ani tym bardziej jej nie zmniejszy. Oscary dawno przestały być dla mnie wyznacznikiem jakości, teraz to są w niektórych przypadkach wyznacznikiem niesprawiedliwości...

piskorX

Jeśli chodzi o Oscar'y, to od kilku lat zauważam niepokojące tendencje w przyznawaniu statuetek. Jeszcze te parę lat temu, nagroda przyznawana była za rzeczywistą pracę i jej wynik. Teraz rozchodzi się tylko i wyłącznie o politykę i tym podobne. Podczas ostatniej gali zrobiłam sobie nawet mały eksperyment... Celowo nie oglądałam większości filmów nominowanych do Oscara, a czytałam jedynie streszczenia fabuły. Następnie na podstawie zebranych informacji, wypisałam sobie jakie filmy i jacy aktorzy otrzymają statuetki... Trafiłam powiedzmy w 95% (bo mimo wszystko nie spodziewałam się, że nagrodę za najlepszą piosenkę otrzyma ta najgorsza z nominowanych O_O )... Nie wiem czy śmiać się czy płakać, widząc jak nisko upadła wartość tej nagrody. Kiedy już tylko po opisie, wiesz, że dany film dostanie Oscara. Kiedy wiesz, że nagrodę zgarnie dany aktor, bo albo zmienił się fizycznie do roli, albo otrzyma nagrodę bo będzie to wyglądało na "poprawne politycznie". Kiedyś co roku siedziałam po nocach i oglądałam galę. Poza tegorocznym eksperymentem, oglądam już tylko powtórki,... bo to co się tam wyprawia jest kompromitacją i wielkim krokiem wstecz dla kinematografii.

ocenił(a) film na 6
Serafina_87

Ja oglądałam galę ze względu na prowadzącą :) ;) I tutaj się nie zawiodłam. Co do nagród było mi wszytko jedno choć oczywiście miałam swoich faworytów. Najbardziej chyba nie mogłam zrozumieć nagrody za najlepsze zdjęcia. Akademia wie lepiej :P Ah, jeszcze trzymałam kciuki za dokument - Scena zbrodni...ale niestety znów nie po mojej myśli.

calays

Zgadzam się, że prowadząca w tym roku genialna. :)

A co do samych nagród, to niestety nie ma co trzymać kciuków, tylko trzeba sobie wszystko logicznie, na surowo pokalkulować. Tak jak pisałam... To nie te czasy gdzie ci najlepsi dostają nagrodę. Niestety.

ocenił(a) film na 1
Serafina_87

Że niby ''Let it go'' było najgorszą piosenką z nominowanych :O

ocenił(a) film na 6
piskorX

http://bi.gazeta.pl/im/0/8743/z8743220Q,Wrozbita-Maciej-podczas-programu-na-Kosm ica-TV.jpg

ocenił(a) film na 3
piskorX

Czy to pytanie to jakiś żart? A niby za co? Gadacie o uprzedzeniu Hollywood. No tak, zła akademia nie dała Oscara...

piskorX

W pełni zasługuje na Oscara za świetne efekty specjalne,charakteryzacje aktorów, ścieżkę dźwiękową czy klimat całego filmu! ;) Nie ma co ukrywać, że jako ostatnia część całej trylogii ma na to największe szanse :) Najgorsze jest to, że jest to ostatnia z ostatnich części przygód ze Śródziemiem! :( Nie wyobrażam sobie tego! Ale trudno, żeby mieli na siłę tworzyć coś z niczego ;))