tez sie nad tym zastanawialem , od pierwszej czesci marzy mi sie sukces powrotu króla 11 oscarów !
mmm marzenie scietej glowy , poczekamy zobaczymy
Powinien dostać oscara za charakteryzację i jeszcze jednego za efekty specjalne, które robią piorunujące wrażenie. Ale, że akademia nie potrafi tego docenić to już inna bajka.
zgodze sie ale nie do konca , znajac jacksona , konczy on zawsze z przytupem , mysle ze oprocz kostiumow i charakteryzacji oga tu byc tez nominacje za montaz , montaz dzwieku , moze i nawet za sciezke dzwiekową , i kto wie czy nowa piosenka napisana specjalnie dla trzeciej czesci nie ma szans ;)
ja osbiscie nie przepadam za pisenką ktora dostala oscara za trzecia czesc wladcy , a przepadam za piosenke do pierwszej czesci wladcy ktora nie dostala oscara
Wątpię by Shore nominowano do Oscara, szczególnie za tegorocznego Hobbita, bo po sample'ach nie wróżę cudów. Chociaż jednym z moich ulubionych soundtracków tego roku jest jego Maps to the Stars, ale są nikłe szanse nawet na nominację tego tworu. Piosenka natomiast jest spoko.
mysle ze z czasem sie przekonasz , nie mowie ze na pewno ale czesto tak jest ze sie przekonujemy po jakims czasie do danego utworu
rozumiem , moim zdaniem za duzo waty cukrowej we wladcy tego nie bylo ;) ale ja tam lubie takie klimaty
Powinien już dawno, ale widocznie ta cała Akademia nie jest obiektywna, skoro np. potrafi nominować za charakteryzacje jakiegoś jeźdźca znikąd zamiast Hobbita.
Mam do was pytanie. Maraton Hobbita jest 19 grudnia a potem jest przerwa i dopiero 26 premiera tak? Czy już od 19 będę grali czy jak to jest?
Ja zawsze chodziłam 25.12 tak na 20/21 i sala była prawie pełna (oprócz miejsca na samym dole oczywiście). Teraz 19 się wybieram ale myślę, że podejście nr. 2 zrobię ok 26.12 ;)
Bo w sumie co można robić ok 21? Dopychać się pierogami na kanapie :P ? Nie widzę nic złego w tym aby iść w święta do kina na który się czeka a nie jest to film z serii -> coś tam, jest to zobaczymy. Zresztą dla mnie jest to pewnego rodzaju świąteczny prezent :)
Nie wiem jak maraton przeżyję...boję się, że zasnę. Przyznam się ma maratonie WP zgubiłam gdzieś ok 40 minut :P między 1 a 2 cz. Ale mam nadzieje, że emocje związane z premierą Bitwy będą tak duże, że nie stracę ani minuty z maratonu! Ewentualnie - byle załapać się na 3cz.
Dokladnie, można sobie zrobić przerwę od jedzenia i udać się do kina na oczekiwany film ;P
Ja nigdy nie byłem na takim maratonie i też boje się że zasnę.. To bedzie coś niefajnego, zasypiasz w polowie dwojki i budzisz się pod koniec trójki ! o.o
Boże nie strasz mnie!!! :P Między filmami są przerwy ok 15 minut więc jak skończy się 2 cześć z pewnością się obudzisz jak ktoś będzie próbował przepchnąć się aby wyjść za potrzebą ;P pobudka gwarantowana ;)
ZOBACZ TO! WIDAĆ TU WIELE SCEN KTÓRYCH NIE BYŁO W INNYCH SPOTACH! https://www.youtube.com/watch?v=mvgDhjWSqM4
CHYBA ŻE JUŻ TO WIDZIELIŚCIE ALE WĄTPIE
Aha to sorrki. Głupek ze mnie sorrki :-) musze się ogarnąć bo miałem trochę przerwy ostatnio
The Hobbit: The Battle of the Five Armies Movie http://youtu.be/kQIspKwj8Tk ale tego nie :-) fragment bitwy pięciu armii
Musimy pamiętać, że za to kto dostaje Oscary w mniejszym stopniu decyduje jakość, a w większym znajomości z producentami; sympatie antypatie itd. Możliwe też, że członkowie Akademii uważają, iż dali Jacksonowi wystarczającą ilość Oscarów, że powinno mu już starczyć do końca żywota. ;)
nie przesadzajmy , nie tworzmy zadnych spiskow , po co miec takie mysli , wtedy i ogladanie ceremonii nie ma sensu
Zazwyczaj ostatnie części serii filmowych mają największe szanse na otrzymanie jakiegoś Oscara i tak też jest w tym przypadku. Głównymi i ewentualnymi powodami na otrzymanie Oscara może okazać się fakt, że konkurencja w tym roku nie była aż tak mocna jak poprzednio, czy też fakt, że jest to właśnie ostatnia część trylogii, ba! nawet zakończenie przygody ze Śródziemiem! więc tak jak w przypadku Powrotu Króla może zgarnąć coś za całokształt trylogii. Na koniec dodam, że jak dla mnie to wcale nie musi zdobywać Oscarów gdyż zgadzam się co do opinii wielu ludzi, że nagroda ta już dawno nie ma znaczenia i głosujący kierują się sympatiami lub antypatiami, a jak wiemy (Ci co się interesują) Akademia nie bardzo lubi Jacksona.
Właśnie.Ja po prostu go lubię:
▒█░░░ ▀█▀ ▒█░▄▀ ▒█▀▀▀ ░█▀▀█ ▒█▀▀█ ▒█▀▀▀█ ▒█▀▀▀ ▒█▀▀▀
▒█░░░ ▒█░ ▒█▀▄░ ▒█▀▀▀ ▒█▄▄█ ▒█▀▀▄ ▒█░░▒█ ░▀▀▀▄ ░▀▀▀▄
▒█▄▄█ ▄█▄ ▒█░▒█ ▒█▄▄▄ ▒█░▒█ ▒█▄▄█ ▒█▄▄▄█ ▒█▄▄▄█▒█▄▄▄█
Najbardziej prawdopodobne: Scenografia, Charakteryzacja/Kostiumy i Efekty
Fajnie byłoby też za Reżyserię i Muzykę i Piosenkę. Wieńczą w sumie ponad 10 letnią przygodę z Śródziemiem.
Najlepszy film - raczej mało prawdopodobne szczególnie przy tak silnym Interstellar - najlepszy film w tym roku z tych co widziałem.
Na scenariusz nie ma szans co już akademia i krytycy powiedzieli po podziale filmu na 3 części.
Nagrody aktorskie niezależnie od filmu - szanse może mieć McKellen i Freeman (pewnie tylko nominacje).
Interstellar jednak nie przyjął się u krytyków aż tak dobrze. Dobrze, ale nie rewelacyjnie. W kategorii najlepszy film podejrzewam, ze zgarnie inny film, nie Interstellar.