Myślicie, że w BPA wezmą udział pająki? Kilkakrotnie było wspominane w filmach, że pochodzą z Dol Guldur, więc są powiązane z Czarnoksiężnikiem. Logiczne by było, gdyby wyruszyły z jego armią na wojnę. Wiem, że nikt z ekipy nigdy o tym nie wspominał, ale myślę, że skoro będą nietoperze, to może i pająki? Co o tym myślicie?
Sądze że raczej ich nie będzie przynajmniej nie było ich w książdze ale nie wiem jak w filmie PJ trzyma się książki lecz często dodaje coś do fabuły pożyjemy zobaczymy...
Myślę, że nie, ale jak wiadomo Jacksonowi różne pomysły chodzą po głowie. Może zobaczymy je podczas ataku Białej Rady na Dol Guldur ale w BPA nie powinno ich być.
Myslę, ze nawet w dol Guldur ich nie będzie. Wydaję mi się, że walka Białej Rady będzie opierac się tylko na walce z Nazgulami, a nekromanta im ucieknie.
Ale zdaje się jest jeszcze Azog no i Bolg z paroma orkami do Dol Guldur przybędzie według mnie orkowie w Dol Guldur też mogą być Elrond walczący z Azogiem to by było coś
Nie. Bez przesady. Azog miał przeciez poprowadzic swoje legiony, a Azog pojechał na wargu pod Górę. Nie ma mowy o tym, zeby znów byli w dol Guldur.
No dobrze może nie Azog ale Bolg przybędzie do Dol Guldur więc kto wie co nas czeka może być też tak że jak Bolg zobaczy Galadriele i Elronda zawróci szybko bo się przestraszy jak wiemy Galadriela ma wielką moc a jak wiemy orkowie nienawidzą Elfów może nawet się ich boją . Kto wie co Jackson jeszcze wymyśli
Kto wie kto wie podoba mi się twoja teoria chciałbym to zobaczyć :))) w sumie Elrond w władcy nie za wielką miał role no może w książce tak ale nie w filmie za to już w pierwszej części Hobbit NP mogliśmy już zobaczyć go w akcji choć za wiele nie zobaczyliśmy choć elrond w WP też pokazał swoją moc w walce o wolność Śródziemia czyli mogli by pokazać go w większej akcji :)))
Zrozumiałam tylko pierwsze zdanie. Musisz znów zacząć starać się pisać ładnie a nie to co Ci akurat do głowy wpadnie.
W sumie masz rację - prędzej pojawią się w Dol Guldur niż w BPA. W końcu niby przychodzą do Mrocznej Puszczy właśnie z Dol guldur.
Z Dol Gudur rozsiewa się zło. Ale szczerze powiem, ze nie wiem czy one stamtąd pochodzą (tzn. tam miały pierwsze gniazdo w Mrocznej Puszczy) czy tylko zostały zwabione tamtejszym złem.
Wydaje mi się, że u Tolkiena mieszkały tam długo, ale w filmowym Śródziemiu jest inaczej. Radagast tłumaczy Gandalfowi w NP, że przyszły z Dol Guldur, A Tauriel Thranduilowi, że ciągle nowe pająki nadchodzą z fortecy. W filmach Radagast, który mieszka w puszczy słyszy o pająkach pierwszy raz, więc pewnie pojawiły się niedawno, tj. wraz z przybyciem Czarnoksiężnika. Kilkakrotnie podkreślano, że kiedyś puszcze nazywała się wielkim zielonym lasem, (a ta nazwa nie brzmi jak siedlisko pająków, nie?). Myślę, że to Sauron otoczył się ich osłoną.
Wiem jak się nazywała wcześniej Mroczna Puszcza :). Swoją drugą nazwę zyskała właśnie przez to, zło które się w niej zasiedliło. Właśnie wydaje mi się, że u Tolkiena pająki pojawiły się również wraz z czarnoksiężnikiem. Wiesz one na pewno gdzieś w Śródziemiu musiały siedzieć. W końcu pochodzą od Ungolianty, nie narodziły się wraz z Sauronem. Pewnie jak poczuły zło w Dol Guldur to przybyły jak do sprzyjającego środowiska, aby się rozmnażać. I stamtąd szły dalej. Ale wątpię, aby one były na usługach Saurona.
co do pojawienia się pająków w BPA to wątpie w Dol Guldur no raczej może jest i szansa ale skoro ma być jeszcze mroczna puszcza to może będą i będzie Thranduil z nimi walczył cóż Jackson lubi sporo zmieniać no zobaczymy po zwiastunie czego ni mniej ni więcej możemy się spodziewać
Nie wiem ale po takim olaniu jej w drugiej części powinni coś nieco pokazać . W końcu EE to nie wszystko i myslę że jakaś scena z Thranduilem w mrocznej puszczy się tam znajdzie może i właśnie te pająki skoro Jackson lubi jak wiemy sporo zmieniać czemu i tym razem ma być inaczej . :))))