O czym, według was, będzie prolog w ,,Tam i z powrotem". Według mnie będzie to przekazanie
klucza i mapy Gandalfowi przez Thraina. Mogło by być też spotkanie krasnoludów w Ered Luin.
Klucz i mapa może być już w wersji rozszeżonej do DOS. Ja w prologu do " Tam i z powrotem" obstawiam udział jakiś czarnych mocy, chociaż spotkanie krasnoludów w Ered Luin też dobre.
Thrain będzie w wersji EE Pustkowia. Ja strzelam że prolog do TizP to będzie coś o tym jak Smaug spalił skóre Thranduilowi albo coś o Gundabadzie lub Żelaznych Wzgórzach.
Ciekaw jestem gdzie niby umiejscowią retrospekcje z Thrainem i przekazaniem klucza oraz mapy w Pustkowiu Smauga....
Kwiecień powoli mija a tu nic... żadnych wieści o Hobbicie.
Przy walce z Thrainem, Gandalf ma już miecz ale ma jeszcze laskę, wiec sa to pewnie sceny po jego wejściu do fortecy w Pustkowiu ale jeszcze przed walką z Nekromantą :)
Ale przecież Gandalf dostał mapę i klucz od Thraina jeszcze przed wydarzeniami z Niezwykłej Podróży.
Skąd wiesz, że to Smaug przypalił Thranduila? Swoją drogą smoczy ogień ma dziwne właściwości. Skórę i ubranie to przypali, ale włosy zostawia w nienaruszonym stanie.
Nie wiem. Powiedział, że walczył ze SMOKAMI z północy. I jakby to akurat Smaug ma twarz oszpecił, to by o tym powiedział.
Skończ z tymi swoimi wypowiedziami. Smaug był w swoich czasach najpotęzniejszą bestią. Zapoznaj sie z ksiazkami Tolkiena, zamiast gadac głupoty. Przeciez wiadomo, ze nie pokaza w filmie Glaurunga tylko jak coś to smoki z czasów młodości Smauga.
Wiec jak Smaug był młody to nie był najpotężniejszy.
Zasiegnij literatury. A tak, jestes antyfanem Tolkiena, wiec bedziesz film wychwalal na przekor rozsadkowi pod kazdym wzgledem.
Zegnam prowokatora.
Ten pomysł jest naprawde genialny. Czemu nie napisałeś do Petera jak krecili zdjęcia? Chociaz w zasadzie takie coś można zrobić komputerowo. Chłopie pisz do niego :D
Pomysl dobry... ale to juz bylo w Eragonie. Ja osobiscie wolalbym aby pokazali skad u smokow taka ciagota do zlota, skarbow, magicznych przedmiotow jak np krasnoludzkie pierscienie oraz aby ukazali skad sie pojawila taka nienawisc w krasnoludach do smokow. Smok Scatha bylby idealnym przykladem do tego. Ewentualnie Ankalagon Czarny jako pierwszy smok ognisty.
Dokładnie tak.... nie da się przewidzieć, więc będzie co ma być.
A co do zachcianek dotyczących prologu 3 części Hobbita, to chciałbym jednak pierwszą wędrówkę Gandalfa do Dol Guldur, spotkanie z Thrainem, przekazanie klucza i mapy bo tego najbardziej mi teraz brak.
Co chwile pojawiały się treści, że niby spotkanie to ma być pokazane w wersji EE 2 części Hobbita. Ale czy na pewno chodzi o ten motyw czy raczej walkę Gandalfa z oszalałym Thrainem, gdy Gandalf przybył do Dol Guldur wypędzić stamtąd zło?
Już nie pamiętam... ale wydaje mi się, że Gandalf ma wtedy swój miecz a więc sceny te zapewne nie są retrospekcją, bo miecz rzecz jasna Gandalf uzyskuje dopiero w trakcie wyprawy do Ereboru.
No ale jak ktoś mnie oświeci, będę wdzięczny. Zwłaszcza, jak doczekam się oficjalnych informacji o zawartości EE :D
Fajnie by było to zobaczyć. A potem Gandalf siedzacy w klatce, rzut kamery na Białą Rade, może na Sarumana :)
Powiem tak. Scena spotkania Gandalfa z Thrainem jest zbyt ważna, aby wstawić ją tylko do EE Pustkowia. To nie jest jakiś dodatek w stylu fontanny krasnoludowej, ale istotny wątek fabularny. Powinna pojawić się w Tam i z powrotem w wersji kinowej, ale według mnie nie koniecznie od razu w prologu.
Scena z Thrainem raczej pojawi się w EE dwójki, bo widać wyraźnie moment w którym została wycięta, kiedy Gandalf jest Dol Guldur... Chyba ze zdecydowali się to wyciąć i wstawić jako prolog do trójki, gdzie Gandalf spotyka go właśnie przed wyprawą ..
Trochę byłoby to nielogiczne gdyby faktycznie została wycięta scena z Thrainem i wręczenie klucza oraz mapy w momencie, kiedy Gandalf jest już w Dol Guldur w Pustkowiu Smauga....
Zatem skąd ma klucz i mapę już w Nieoczekiwanej Podróży?
Jednym słowem, nie zgodzę się z Twoim zdaniem bo jest wyraźnie chybione. No chyba, ze masz tu ma myśli wyciętą scenę pojedynku Thraina z Gandalfem, tutaj mogę się zgodzić, że faktycznie taka scena mogła zostać wycięta z wątku Dol Guldur, gdyż nawet byłoby to logiczne... Gandalf otrzymał wcześniej klucz i mapę, myślał, że Thrain już nie żyje a tu nagle zostaje jednak zaatakowany przez oszalałego krasnoluda w Dol Guldur. Zatem.... kto wie? Może ten element zaskoczenia i walkę Thraina z Gandalfem w Dol Guldur w wersji EE Pustkowia Smauga zobaczymy.
Ale na pewno nie będzie to motyw wręczenia klucza i mapy w tym momencie o którym mówisz, bo chronologii wydarzeń by tu ne zachowano.
Zatem liczę na spotkanie Gandalfa z Thrainem w Dol Guldur jako wątek w 3 części Filmu.
Wychodzi na to, ze będa 2 spotkania. Jedno z mapą i kluczem, a drugie ze sceną walki. Tylko że ta walka będzie w EE do Pustkowia.
Tak, będzie to scena jego walki z Gandalfem :) A co z sceną wręczenia mapy i klucza to nie wiem.. Pewnie w ogóle tego nie zobaczymy, a może jakiś krotki dialog nawiązujący do tego w trakcie tej wyciętej sceny..
Co by nie było.... kwiecień powoli mija a informacji o Hobbicie EE lub o Tam i z Powrotem - BRAK :/
No ciekawe czy do Czerwca coś wreszcie ujrzy światło dzienne. Na wersje EE Pustkowia czekam tak samo w napięciu co i na Tam i z powrotem.
Oby jednak scena z kluczem i mapa znalazła się w filmie. Już mi wszystko jedno w której części ;)
P.S. A powinna taka scena być, gdyż pamiętam jeden z videoblogów, gdzie widać było właśnie sceny z Dol Guldur, kiedy to Thrain prowadził Gandalfa w labiryncie jakimś w tej fortecy, zapewne pokazywał mu wyjście. Zatem coś jest na rzeczy :-)))
Pewnie w maju dostaniemy jakiś videoblog a w czerwcu trailer :)
Też pamiętam to z videoblogów, jednak wydaje mi się że będzie to właśnie w tych wyciętych scenach z Pustkowie, ale kto wie.. :)
A mnie zastanawia coś innego. Żadnych gadających kruków w filmie (mam nadzieję) nie zobaczymy, więc jak Thorin przekaże wiadomość Dainowi, że ma przybywać z pomocą? W książce rolę posłańca odegrały właśnie one.
A dostrzegasz jakąkolwiek różnice pomiędzy krukiem który potrafi mówić a takim który nie?
Świetnie! Otóż wnioskuję i mam nadzieję, tu podkreślam MAM NADZIEJĘ, że skoro nie było cześniej wrzeszczącej sakiewki trolla i zwierząt nakrywających do stołu w domu Beorna to mówiących kruków RÓWNIEŻ MOŻE nie być.
Też mnie to ciekawi. Ale Dain musi się jakoś dowiedzieć. Może jeden z krasnoludów pobiegnie po pomoc? Albo Dain akurat będzie przechodził obok Samotnej Góry ze swoją armią. Tak przypadkiem :D.
Być może właśnie Dain będzie w prologu. Byc może orkowie zadrą też z nim i faktycznie Dain ruszy z armią na początku nie po to, aby pomóc Thorinowi, ale po to by stoczyć pojedynek z Orkami. A potem dowie się o całym tym zamieszaniu i...pójdzie pod Samotna Górę.
Krasnolud raczej po nie pobiegnie. Musiałby nieźle zap****dalać. Raczej ta druga wersja.