Wiemy że prologiem najpewniej będzie smaug, będzie to prolog podobny do prologu z dwie wieże najprawdopodobniej
będzie to scena znana już nam z Pustkowia.. Jak myślicie od jakiego momentu może się zacząć.
Ja obstawiam gdzieś tak przed taczkami ehhh.... oby jednak się nie zaczeło od sztucznego konia Legolaska
A tak na serio może od sceny gdy smaug mówi "Nadchodzi ciemność i obejmie każdy zakątek świata"
Teraz dawajcie wasze propozycje
W sumie we wszystkich częściach LOTR i dotychczasowych Hobbitach prolog był jakąś retrospekcją, ukazanie wydarzeń z przeszłości... Z soundtracka wynika że pierwszą sceną będzie atak na Laketown, czyli wprost kontynuacja tego na czym się skończyło Pustkowie... ale może to błędne rozumowanie.
Ale po co mają cofać się?. To bez sensu przecież.
Prolog zapewne zacznie się lotem Smauga nad jeziorem, tak jak skończyło się Pustkowie, a skończy plumem do wody.
Ale to wtedy nie będzie prolog. Przecież wiemy jak musi wyglądać prolog tak hmmm no cóż trzeba jeszcze czekać i się dowiemy. Ja już sam nie wiem ale film ze Śródziemia bez prologu to jak Gollum bez skarbu hah :¡ biedny i zatracony
Czyli coś jak z Balrogiem. Prolog o wydarzeniach mających miejsce w teraźniejszości. Nie zdziwię sie, jak po prologu będzie scena, ze ktoś się budzi.
ale to nie będzie wtedy prolog.... tylko ciąg dalszy zdarzeń więc jak dla mnie to prolog nie będzie więc wychodzi na to że go nie będzie
Może,może....Też sądzę podobnie jak Obleh,że cofanie się byłoby troszeczkę bez sensu,ale wszystko możliwe...;)
Tak z innej beczki,ciekawie mnie czy będziemy mieć jakąś retrospekcję z dawnych lat...Bo bodajże jak żegnali Richarda to dodali zdjęcie jego stojącego tyłem i trzymającego za rączkę małe dziecko,które trzymało też (chyba) nastoletniego krasnoluda (Mam nadzieję,że kojarzycie to) Ciekawe czy będzie coś z tym związane,bo jakoś wątpię że Jackson zrobił te figury tak po prostu...
:P przecież to był Richard z mniejszą wersją Thorina, która używali do niektórych ujęć :)
Czy to o to zdjęcie chodzi? Bo ja się od dawna zastanawiam, kto to może być i co to za scena.
http://heirsofdurin.files.wordpress.com/2013/07/1079095_10151750192456558_784317 211_o.jpg
Tak....Oto chodzi>.>
i Joecrou chyba,ze tak:_: ja osobiście myślałam,że to
Thorin-jako dorosły
Thorin-jako dziecko
Thorin-jako nastolatek...:_:XD
Uważasz zatem ze człowiek wygląda tak samo jako dziecko i jako osoba dorosła, a ciuchy rosną wraz z nim ?:) Heh, to są dublerzy do ujęć w skali - to nie jest oczywiste ?
Ja myślę, że prolog rozpocznie się od Gandalfa, lub od nieudanego ataku Smauga. Muszą zbudować napięcie przed finalnym atakiem smoka.
No na początku ale finalny w sensie,że na miasto :P i pewnie jakoś zbudują napięcie :)
Co sądzisz o czasie trwania wg RT;)?. Przegięli troszkę.
http://www.rottentomatoes.com/m/the_hobbit_the_battle_of_the_five_armies/
hah na rt lepiej nie patrzc. Przy Interstellar na poczatku pisali coś koło 90 minut, a film trwał 169. Na oneringu pisali ostatnio, ze film będzie miał czas w granicach 144 minut.
Witam
Trochę wyłączone z tematu, ale czy ktoś nie ma do sprzedania wydania Władca Pierścieni Drużyna Pierscienia 4?
3h25min? :) To jakiś żart tego serwisu :) Ale rzecz jasna byłoby pięknie gdyby żartem to nie było :)
Zapewne na dniach powinni już oficjalną informację podać ile będzie trwał film, skoro uroczysta premiera już 1 grudnia.
Dzisiaj zostały zakończone prace nad filmem, skończona cała postprodukcja. A czas to zapewne koło 144 minut ;)
144 minuty - to nie byłoby takie złe.
No ale ok, trzeba czekać na oficjalne info.
Tu jest kilka propozycji: http://storypunch.wordpress.com/2014/09/10/rampant-speculation-on-the-prologue-f or-the-battle-of-the-five-armies/
1. Pokazanie zawarcia sojuszu między Sauronem / Nazgulami, a Smaugiem. Argumenty za: wypowiedzi Gandalfa sugerujące że podejrzewa związek smoka i Nieprzyjaciela, jeśli Bilbo jest pierwszą osobą, z którą rozmawia Smaug po zajęciu Ereboru, to skąd wie tyle o wydarzeniach które się dzieją na zewnątrz?
2. Zbieranie się armii orków
3. Wskrzeszenie Azoga (założenie, że jest ożywieńcem)
Prologiem będzie poprostu atak Smauga na Laketown ;) Jackson mówił że tak się film zacznie, a pozatym wystarczy zerknąć na nazwy utworów oraz wziąść pod uwagę fakt że film będzie najkrótszy z 3 ;)
Może i tak będzie, bo początkowo miały być 2 filmy, no i dwójka kończy się cliffhangerem, co się jeszcze ani w LOTR ani w Hobbicie nie zdarzyło... ale z drugiej strony to by było zerwanie z tradycją i trochę rozczarowujące.