Myślicie, że ten fragment książki znajdzie się w filmie i usłyszymy kolejną świetną pieśń w
wykonaniu Thorina i krasnoludów? :D :
"Bilba zdjęła wówczas ochota ucieczki z ciemnej fortecy i przyłączenia się do wesołej zabawy i uczty
przy ogniskach. Młodszym krasnoludom także drgnęły serca, ten i ów mruczał, że wolałby inny obrót
sprawy i chętnie powitałby przybywających jako przyjaciół. Ale Thorin zmarszczył się na to gniewnie.
Wobec tego krasnoludy również pościągały harfy i inne instrumenty wyszukane w skarbcu, by
muzyką rozchmurzyć wodza. Pieśń ich nie była jednak podobna do śpiewu elfów, przypominała
natomiast bardzo tę, która rozbrzmiewała niegdyś w norce Bilba:
Under the Mountain dark and tall
The King has come unto his hall!
His foe is dead, the Worm of Dread,
And ever so his foes shall fall.
The sword is sharp, the spear is long,
The arrow swift, the Gate is strong;
The heart is bold that looks on gold;
The dwarves no more shall suffer wrong.
The dwarves of yore made mightly spells,
While hammers fell like ringing bells
In places deep, where dark things sleep,
In hollow halls beneath the fells.
On silver necklaces they strung
The light of stars, on crowns they hung
The dragon-fire, from twisted wire
The melody of harps they wrung.
The mountain throne once more is freed!
O! wandering folk, the summons heed!
Come haste! Come haste! across the waste!
The king of friend and kin has need.
Now call we over mountains cold,
'Come back unto the caverns old'!
Here at the Gates the king awaits,
His hands are rich with gems and gold.
The king is come unto his hall
Under the Mountain dark and tall.
The Worm of Dread is slain and dead,
And ever so our foes shall fall!"
Oby :) Mogliby ją już na zwiastunie zaprezentować tak jak w pierwszym trailerze do Niezwykłej Podróży :)
Oj byłoby epicko. Adam Brown powiedział, ze trailer jest epicki. Mamy też potwierdzenie, że jest czysta akcja. Czekamy zatem do sneak peeku, który ma być według polskiego czasu chyba w nocy z soboty na niedzielę.
Chodzi mi o te o tym, że snak peek (cokolwiek to oznacza?) ma być z soboty na niedzielę?
Prosze bardzo:
http://www.theonering.net/torwp/2014/06/06/89841-denver-comic-con-here-we-come/
Na dole :)
Właśnie mi się wydaje, że to oznacza, że trailer został na nowo zedytowany i będzie inny niż ten co widział Adam Brown :)
Szkoda, że nie było pieśni-przepowiedni, którą śpiewali mieszkańcy Esgaroth:
http://www.youtube.com/watch?v=JbXDSTLlZzA
Ale numer... rewelacyjny aranz. Idealna piesn na scene pogrzebu Thorina. Mega klimat. Chce to na soundtracku do trzeciej czesci...
Ten numer znam :) znalazlem go pare miesiecy temu. Super aranz, taka wersja powinna byc podczas napisow. Ja Ci powiem, ze nie rozumiem do konca tworcow... w ksiazce Hobbit jest kilka swietnych i klimatycznych piesni, ktore mozna bylo wstawic w film i to dodaloby smaku kazdej czesc nowej trylogii Jacksona. Biora zamiast tego malo znanych grajkow bez specjalnego polotu i z ich piosenkami szalu nie ma. Coprawda piosenka Sheraana odniosla sukces komercyjny bo graja ja do tej pory w licznych stacjach radiowych ale jest to produkcja srednia. O wiele lepsza i przede wszystkim klimatyczna jest piosenka z linku jaka wstawiles Ty i nasza/nasz kolezanka/kolega powyzej.
W zasadzie z jak oglądałem Ekipę muzyków w blogu Jacksona w formie klasycznej byli ładnie u formułowani, nie znam ich godności :) ale dyrygent całkiem dobrze nadzorował całą ekipę i muzykę jaką stworzyli podobała mi się. WIęc chyba i tak poważnie wzięli się za ten fragment. Nie uważasz ?
Kurczę naprawdę ładna i bardzo klimatyczna :) Mogliby coś podobnego wstawić do filmu.