PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249740
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Jestem ciekaw jak Jackson się z tego wykaraska. Gandalf ukazuje Elrondowi sztylet Morgulu, nie wiemy czy go
zabiera z powrotem, czy zostawia Elrondowi. Czy Elrond pójdzie razem z tym orężem do Dol Guldur? Przecież
tym samym sztyletem później Czarnoksiężnik z Angmaru ugodzi Froda. Chociaż czytałem gdzieś kiedyś, nie
pamiętam już w jakim dziele, że było kilka sztyletów Morgulu. Przedstawcie swoje wersje przyszłości sztyletu z
Morgulu.

matbyd93

W Kronice nr 4 jest napisane, ze Elrond wrzuci w 3 części Ostrze Morgulu z powrotem do jednego z grobowców Nazguli.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

O to ciekawe.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

I Król Nazguli pójdzie go tam szukać???

"Co za jeb**y elf! Nie po to wstałem z grobów, żeby znowu tu wracać i szukać po ciemku cholernych sztyletów!"

nosiu

hah. Nie wiem, jak to będzie wyglądac. Wiem tylko tyle, co napisałem powyżej.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

niech się cieszy, że nie w głębiny Morii. Albo do Góry Przeznaczenia. Albo na stary sprawdzony sposób Maglora - do morza, niech Ulmo się nim zajmie. A jak nazgule boją się ognia i wody... no, cóż.

natadragon

Powinien umieścic ten sztylet na Carrock. Skała ta jest oblewana ze wszystkich stron przez wodę. Poczatkowo nawet obstawiano, ze w niej będa grobowce.

matbyd93

Sztylet, którego ostrze wyparowuje po zadaniu ciosu to raczej broń jednorazowego użytku, więc na chłopski rozum powinno być wiele egzemplarzy.

ocenił(a) film na 10
Xoxoxox

Pewnie jest wiele takich "nożyków". W Hobbicie to raczej symbol i nie ma pewności czy to akuratnio ten konkretny scyzoryk co w WP.