Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 251062
5,6 48 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Wreszcie się doczekaliśmy:
https://www.facebook.com/KingThorinOakenshield

ocenił(a) film na 9
obleh

Możliwe, że to nie jest muzyka Shore'a. W zwiastunie Dwóch Wież, była chyba nuta z Requimem dla Snu, to może i tutaj zrobili podobnie (biorąc inną muzykę) :)

kamilxxx09

Brak Beorna i Daina. Może i dobrze, będzie niespodzianka. Fajne te machiny wojenne, z których krasnoludy z Żelaznych Wzgórz strzelają.

obleh

Na mnie zrobił chyba największe wrażenie Gundabad. Nie spodziewałem sie go w trailerze - i jest go naprawdę w nim sporo. No i armia elfów - idealnie.

kamilxxx09

Myślisz, że to muzyka Shore`a. Moim zdaniem nie.

ocenił(a) film na 7
obleh

Ja myślę że nie.

ocenił(a) film na 8
obleh

Muzyka od Twelve Titans Music - track z ich nowego albumu. Mało znana kompania, polecam zainteresować się ich kawałkami.

Track to "Dust and Light"

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
sawto1

Twelve Titans Music to coś w stylu Two Steps from Hell z tego co słyszę

ocenił(a) film na 8
arthas74

Tak, kompania tworząca muzykę do celów komercyjnych jak właśnie zwiastuny filmowe, spoty, reklamy, czy widowiska.

ocenił(a) film na 7
sawto1

nieźle im to wychodzi

ocenił(a) film na 8
arthas74

Akurat ta jest mało znana, a nie powinna bo ich kawałki są naprawdę nieźle zrobione. Jak mówiłem wcześniej, ich utwory wzbogaciłyby nie jeden zwiastun o potężny werbalny odcień audio.

ocenił(a) film na 7
sawto1

mhmhm coś w tym jest. Utwory tego typu zawsze się sprawdzają. Pamiętam, że na Euro 12' przed meczami puszczali takie utworki co wprowadzało w fajny, wojowniczy nastrój )

ocenił(a) film na 8
arthas74

ten akurat o którym mówisz to był Two Steps From Hell - Hart of courage. Jeden z najpopularniejszych.

ocenił(a) film na 7
sawto1

wiem, wtedy odkryłem że są też inne warte posłuchania utworki

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

ciekawe czy film znajdzie się na tor rentach lub na cho miku przed premiera ?

ocenił(a) film na 7
D01

HD tydzień po premierze

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

https://www.youtube.com/watch?v=ZByPXfizJ60

kamilxxx09

Ten trailer jest mega!!!!

ocenił(a) film na 6
Knorek_2

NOP tak jak przeczuwałem

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Zaje..isty! Oczekuję najlepszej części spośród całej trylogii!

Mam nadzieję, że na przed seansem IŚ go pokażą!

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Noo, to zwiastun obejrzany. Zrobiony tak jak powinien być zrobiony. Wstęp - rozwinięcie (budowanie napięcia) - Akcja z szybkim montażem. Jak będzie na hd-trailers . net to pobieram w 1080p i dodaję do swojej kolekcji.
Trochę o trailerze:

* Zrobione z przytupem, majestycznością no i kuźwa w końcu widzę mroczny układ chmur( czy mi sie wydaje czy przypomina z leksza Mordor?), jeżeli będzie taki podczas bitwy to będę spełniony.
* bardzo mi się podobają napisy pojawiające się podczas zwiastunu. Zwłaszcza ich tło, ten czerwony odcień nadaje smaczku.
* Muzyka od Twelve Titans Music ( z tego co wiem, a coś tam wiem), zdziwiłem się, że to od nich utwór, no ale, mimo iż mało znani, to ich utwory wzbogaciłyby nie jeden zwiastun o potężny werbalny odcień audio. Kiedyś sam zrobię Fan-Trailer Trylogii LOTR albo Hobbit z ich muzyką.
*Sound design zwiastunu też mocny, słyszę whooshe od audiomachine, albo Dx-Sound ( ci co troche siedzą w zwiastunach wiedzą o co mi chodzi)
* Sam montaż technicznie oceniam na 10-/10. Minus za jedna rzecz. Jak Saruman mówi "Leave Sauron to me", to od razu powinien pojawić się napis, a nie szybkie ujęcie Saurona, lekko nie pasuje tutaj technicznie (w każdym razie według mnie).

Ok sam zwiastun wywołał na mnie mocne wrażenie. I dlatego z pewnością zasługuje na mini Oskara. Pozdrawiam wszystkich, lećmy cieszyć się zwiastunem do upadłego :)

sawto1

Opijamy :)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

TRAILER ZA E BISTY!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

OMG ! TAK WIELE POKAZALI NA TYM ZWIASTUNIE ! Miałem takie ciary jak ujrzałem to dziś , trzęsłem się i szczękałem zębami z tego nieopisanego zachwytu . Zawsze marzyłem o ekranizacji Hobbita ,byłem uradowany z I i II części a teraz wiem co to znaczy dosłownie przejść czyjeś oczekiwania . W najśmielszych snach nie oczekiwałem czegoś takiego . A teraz idę się zanurzyć po raz kolejny w tym mistrzostwie i chłonąć każdą milisekundę tego zwiastuna. Pamiętajmy również o MISTRZU TOLKIENIE to dzięki niemu mamy Hobbita!

użytkownik usunięty
ziomek5548

Mnie ciekawi czego nie pokazali: brak Radagasta w Dol Guldur, czyżby siedział i grzecznie czekał na powrót Galadrieli i Gandalfa? Brak Beorna - zastanawiam się czy to nie do niego Legolas mówi o nietoperzach (chyba że Tauriel dostała przyspieszenia i dogoniła jego komputerowego wierzchowca ^^ ), no i brak Daina ale przedsmak armii krasnoludzkiej mieliśmy w poprzednim zwiastunie.

ocenił(a) film na 7

Trailer wydaje się spoko, to czego zabrakło w pierwszym, okrojonym bardzo teaserze w końcu się pojawiło. Świetny wydaje się efekt z nietoperzami, poczekamy do wieczora jak to będzie wyglądało w lepszej jakości, ale sceny bitewne wyglądają kapitalne. Biała Rada w Dol Guldur - dobrze, że przynajmniej pokazali ich już na miejscu, nawet przez te 5 sekund, dla mnie każde ujęcie z Dol Guldur jest wyjątkowe, to miejsce jakoś szczególnie mi się podoba ze wszystkich twierdzy w Śródziemiu. Elrond wyciągający miecz, czyżby konfrontacja z Czarnoksiężnikiem z Angmaru? Nie mogę się doczekać. Jedynie co mi się na razie nie podoba to te trolle mutanty, jeżeli nawet są to trolle górskie, które wydają się być większe od jaskiniowych to PJ przesadził z ich rozmiarem.

użytkownik usunięty
matbyd93

Mnie trochę razi zmiana designu postaci na przestrzeni filmów (np. Thrain czy upiory, w jedynce upiór wyglądał jak żywcem wyjęty ze "świata pustki" po założeniu pierścienia). Te duże trolle wyglądają spoko, podobne do tego z Morii (a w making offach PJ mówił że ten z Morii to dziecko :) więc teraz dostaniemy mamusię), te mniejsze, blade lub mniej fajne, jakby z innej bajki. Widziałem kupę czasu temu wstępny design orków z Gundabadu: wielcy jak Azog, bladzi, z jasnymi oczami i brodami... po zwiastunie widzę, że zrezygnowali z tego projektu choćby częściowo.

Ja myslę, że on nie będzie w Dol Guldur i za to Saruman wykluczy go z Rady. Już na obradach w Rivendell się nie pojawił - stąd ten negatywny stosunek Sarumana. I to byłby pretekst do oddania kostura Gandalfowi.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Ale za co? :D Rada to rada, Saruman nie ma chyba decydującego głosu.

No ja nie wiem

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Gandzio kazał mu lecieć na sankach po panią Galadriel (szkoda że telepatia działa w jedną stronę), ten pojechał, złożył raport i... chyba został w Lorien lub Rhosgobel albo pilnuje tyłów xD

no

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Genialny zwiastun. Warto było tyle czekać. Poszli z jakość a nie w ilość i bardzo dobrze. Ale się będzie działo :D

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

ZOSTAWCIE SAURONA DLA MNIE

ale zwróćcie uwagę na drugi plan - Elrond z ledwo żyjąca Galadriel u jego stóp - czyżby oberwała od Saurona

ctx666

Bardzo możliwe że możesz mieć racje .

ctx666

Podobno ma miec z nim jakąs scenę., Tak powiedziała Cate Blanchett na Comic Conie.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Zaduzo CGI !.Ehhh PJ czemu nie zumiarem i z wyczuciem.
Mimo wszystko juz sie doczekac nie moge.Ale i tak nie dokonca sie tego spodziewalem.To nie ten sam poziom co fenomenalny trailer do Dwoch Wiez 3 min ;].Ehhh te stare czasy.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Może to dziwaczne ale ja zawsze lubię oglądać jak armia elfów robi tak wszystko płynnie i równo ;)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Najciekawsza będzie akcja Sauron - Saruman , więc co może sauron ukradnie duszę sarumanowi i przeprogramuje móźdżek i dlatego później w Lotru będzie naszymi wojownikami gardził xd albo jakoś saruman da się omamić przez saurona i poprostu się do niego przyłączy ale będzie udawał przed gandalfem i resztą że wszystko w porzo i powie im że prawie go miał ale uciekł do mordoru expić armię że tak powiem xd.
Nom o ile ten wątek będzie ciekawy jak zresztą sama bitwa też będzie w jakiś sposób epicka to nie mogę jednej rzeczy zdzierżyć a mianowicie chodzi mi o te twarze orków to chyba jakaś pomyłka ostra z tym , wiem wiem że wszyscy piszą że trolle nie są ok ale to właśnie orkowie mają jakieś śmieszne te twarze i koompletnie nie pasują tym stylem do takiego mocnego wydarzenia jakim jest bitwa pięciu armii , spodziewałem się czegoś bardziej pomysłowego.. Aha i fajnie byłoby jak zakończyłoby się jeszcze jakimś fajnym wstępem do Lotra lub zapowiedzią albo akcją w morii z balinem i balrogiem na czele. Pozdro ludzie i byle do grudnia !

mochi04

Równiez pozdrawiam :) I też tak myslę co do Sarumana.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Całkiem ok.

kamilxxx09

Nic specjalnego. Jest ok, ale CGI sztuczne.

kamilxxx09

O co chodzi z tym małym trollem, którego fotka pojawiła się niedawno i którego widzimy w zwiastunie ?

ocenił(a) film na 4
stalowoki

Wiemy tyle co i Ty ;p

stalowoki

Własnie nie wiem. Mi to na jakiegoś gnoma wygląda.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Skrzyżowanie Trolla z Gnomem.

thorin3

Możliwe.

thorin3

być może to następca wielkiego goblina z jaskiń.

ocenił(a) film na 7
stalowoki

Może....

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

trailer w 4k gdyby ktoś szukał ;) http://www.youtube.com/watch?v=auSO0TTBBAU

bratrunks

Ooo dzięki :)