PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249740
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Teaser

ocenił(a) film na 10

Tu napiszemy swoje wrażenia po teaseru.

Nie mogę się doczekać 13min !!!

ocenił(a) film na 10
GandalfTheWhite

Więcej napisów w tym teaserze niż scen z filmu, więc ... :) Ale czekamy, czekamy na trailer.

ocenił(a) film na 10
archigeon

Czekamy!

ocenił(a) film na 7
GandalfTheWhite

To ja też czekam :) Ej a tak by the way będzie Pomost :D !!!! :) Zajebioza. I mają małego Aragorna i Arwene być może w reżyserskiej dorzucą. Jak to wyczytałem w Comic con. :)

Jarobsky

Wydaje mi się, że to tyczyło Władcy Pierścieni...ale kto tam wie, może teraz tego użyją. :)

ocenił(a) film na 10
GandalfTheWhite

No jasne Bilbo zabije Bolga Teaser genialny chodź może trochę za mało akcji !

ocenił(a) film na 7
GandalfTheWhite

SPOILER! A czy przypadkiem Beorn nie miał zabić Bolga? SPOILER!

ocenił(a) film na 10
Thranduil231

Ale w Teaserze pokazali jak on na niego idzie a Bilbo przestraszony wyciąga miecz

ocenił(a) film na 7
GandalfTheWhite

Może być tak, że Bolg zacznie iść w stronę Biblo Bagosza i nagle wyskoczy Beorn i zabije Bolga :D

Thranduil231

zdecydowanie bardziej prawdopodobna wersja wydarzen :)

ocenił(a) film na 7
sabciaa

No bo ciężko mi uwierzy, że Bilbo zabije Bolga skoro Legolas ledwo go zabił. Chyba, że założy pierścień :D

ocenił(a) film na 7
Thranduil231

*uwierzyć

Thranduil231

O wlasnie... nareszcie ktos jeszcze przypomnial sobie o bardzo waznym elemencie fabuly bedacym spoiwem pomiedzy obiema seriami.
Ja sadze ze Pierscien w tej scenie odegra znaczaca role. Jesli Bilbo nie zabije Bolga to skutecznie uda mu sie pierzchnac z pola bitwy bedac niewidzialnym za sprawa Jedynego. A co sie wtedy stanie z Bolgiem i jak zakonczy on swa egzystencje wszyscy sie domyslaja.

ocenił(a) film na 6
MrBaggins

Takie rozegranie wydaje mi sie najrozsądniejsze, nie uśmiecha mi sie oglądać Bilba szatkującego Żądłem Bolga, któremu nawet Legolas nie dał rady. Jeden ork z NP na koncie Bilba wystarczy, ewentualnie powinien pociachać pare zwyczajnych orków a nie takiego kolosa.

ocenił(a) film na 10
Morinehtar

A Sam w Władcy Pierścieni pokonał ogromnego pająka. Bilbo MUSI zrobić coś wielkiego i bohaterskiego.

Kjcdudbjsdv

Tak... tylko, ze walka Sam vs Szeloba byla opisana w ksiazce i miala wymiar bardzo wymowny, wrecz symboliczny. Bilbo w ksiazce Hobbit natomiast poza oblaskawieniem Golluma i zabiciu kilku pajakow nie wykazal sie wieksza odwaga.
To ze Bilbo "musi zrobic cos wielkiego i bohaterskiego" jest wedlug mnie zbyteczne. Nasz poczciwy Hobbit wykazal sie w filmie juz wiele razy... sadze ze mu wystarczy. Byloby lepiej dla fabuly filmu aby teraz tworcy skupili sie bardziej na psychice tej postaci oraz jej stosunkach na plaszczyznie Thorin - Bilbo - reszta swiata niz na tym aby na sile zrobic z niego superhero.

ocenił(a) film na 7
GandalfTheWhite

Mało ciekawy :(

ocenił(a) film na 8
GandalfTheWhite

Nie ma świń!

ocenił(a) film na 7
Kolpor

Nie ma świń! Są kozły! :D

Thranduil231

Nieźle, trzoda chlewna miała być, a jest stado bar... wróóóć :) kozłów...

ocenił(a) film na 6
Thranduil231

Ale beeeeeka :D

Morinehtar

Kozły, będą tym co będzie kłuło w oczy, mark my words ;D

GandalfTheWhite

Teaser, taki sobie szczerze mówiąc. Śpiew Pippina faktycznie bardzo gustownie dobrany. Za wiele nie ukazali, ale to dobrze, że nie odkrywają wielu kart. Mogło być lepiej, ale to tylko teaser więc...:)

ocenił(a) film na 7
GandalfTheWhite

http://youtu.be/rgNNb8bm_b8

ocenił(a) film na 6
GandalfTheWhite

Teaser całkiem całkiem, pomijając akrobacje na wózkach i z dupy wzięte kozły cała reszta na plus

ocenił(a) film na 10
Morinehtar

Fakt trochę widać efektów specjalnych za bardzo efekciarskich

ocenił(a) film na 7
GandalfTheWhite

GENIALNY

ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

Nic ciekawego...naprawdę.
Najbardziej podobały mi się zbroje elfów i piosenka Pippina.

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

Tak ja też jestem trochę rozczarowana. Nic ciekawego nie pokazali. Początek z Bilbo jest dobry...

Belief

Widze temat narzekaczy. To ja go opuszcze i ide do swojego, gdzie ludzie są powaleni na kolana :)

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Tam też poszłam ponarzekać ;P

Belief

To lepiej nie przychodx haha

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

To nie było śmieszne. Wręcz chamskie i przykre. :((

ocenił(a) film na 10
Belief

Ciesz się z tego co masz ;)

ocenił(a) film na 4
GandalfTheWhite

Ciesze się cieszę, ale z umiarem :). Chyba miałam lepszy odbiór wczorajszej zapowiedzi :)

użytkownik usunięty
GandalfTheWhite

Teaser ciekawy tylko scena z wózkiem na minus.

Aj tam, normalny pojazd. Co chiałes polskie pociągi? No przeciez nie będa na nogach łazic.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Mam nadzieję że będzie tam wiele tysięcy wojowników bo na razie pokazali kilkaset żołnierzy.

A co ty chciałes od razu pełne sekwencje bitwy?? to będzie wieksze niż pellenor chłopie:)

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Gdzie jest Radagst ze swoimi powozem z królikami ja się pytam? :P

Anthrax91

W 4 literach :D

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Trochę szacunku dla Radagasta!

ocenił(a) film na 6

Wychodzi na to że Bard na wózku robi konkurencje Legolasowi na efekciarskie tandetne sceny, chociaż szans za dużych nie ma

Morinehtar

Wydawało mi się że w efekciarskich tandetnych scenach prowadzi gimli i jego beczka :)

ocenił(a) film na 4
Hernik_Guten

Nie. Legolas jest absolutnym i niezaprzeczalnym numerem jeden w tandetnych scenach.

ocenił(a) film na 10
GandalfTheWhite

No to wygląda na to, że krasnoludy będą jeździły na kozłach :)
Kto to jest na tym wózku? Bo się wydaje, że to Dwalin i Balin
Kili, Fili & company dotrą do Ereboru przed bitwą.

ocenił(a) film na 7
SmaugTheGolden

Wydaje mi się, że na wózkach są krasnoludy z Żelaznych Wzgórz :)

ocenił(a) film na 6
SmaugTheGolden

Tylko KIli, FIli, OIn i Bofur nie byli w Ereborze w Pustkowiu, więc obstawiałbym raczej jakąś akcje przed tytułową bitwą

ocenił(a) film na 10
GandalfTheWhite

Chyba mój ulubiony z wszystkich trailerów do hobbitów. Genialny Ma klimat i strasznie mi się podoba.

SmaugTheGolden

Mi się wydaje że tam Radagast jest :)

ocenił(a) film na 4
SmaugTheGolden

IMO najlepszym trailer był z drugiej części, a dokładniej mówiąc ten fragment
https://www.youtube.com/watch?v=OPVWy1tFXuc#t=1m57s