PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249740
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

http://www.theonering.net/torwp/2014/08/16/92283-empire-magazines-the-battle-of- the-five-armies-
issue/

Temat co prawda juz był poruszany, ale teraz został odświezony.
Szczególnie interesująca jest kwestia stworzeń, które wezmą udział w Bitwie. Oprócz orków pojawią
się jeszcze inne stworzenia w armii, więc ciekaw jestem, co to będzie.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Smaug vs Godzilla

???

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Właśnie ???

Kjcdudbjsdv

Godzilla obroni miasto na jeziorze przed Smaugiem ale potem zacznie niszczyć miasto. Spali je a gdy się zorientuje, że zamiast jakiegoś Tokyo zaatakowała nie to miasto. Wejdzie do jeziora i popłynie w siną dal! :P (Takie dla jaj napisane xD)

kamilxxx09

Ooo, fajnie, że znów zobaczymy łosio-coś Thranduila. "...third movie as a psychological thriller..." - to brzmi intrygująco. Czekam na jak najwiecej sfiksowanego Thorina, bo Armitage w tej roli jest naprawdę rewelacyjny. No i właśnie - ten fragment mówiący o orkach i ich zwierzątkach, które porównano do czołgów - olifantów chyba nie przebiją, ale kto wie...
Bardzo ciekawy artykuł ;)

NeutralGin

A gdzie jest to porównanie do czołgów?

kamilxxx09

No chyba jasne, że w owym artykule... "The orcs have all manner of creatures. Not just trolls, but creatures they have bred for their armies. They are like the Panzer TANKS of the orcs armies".

NeutralGin

Aha. Przeoczyłem ostatnie zdanie. Dizeki :)

ocenił(a) film na 5
NeutralGin

Ciekawe co to będzie. Według mnie z wielkim prawdopodobieństwem możemy oczekiwać olbrzymów, wyjętych żywcem z gry Bitwa o Śródziemie 2, z armii goblinów. Rydwan bojowy pokazany w trailerze jest chyba wzorowany na tej grze, gdzie krasnoludy jeździły czymś podobnym. Dlaczego by nie olbrzymy? Gdyby było to dobrze zrobione, szaleńczo by mi się spodobało! ;)

Pallado

Ja sobie wyobrażałam coś w rodzaju tych bestii, które w "Powrocie króla" ciągnęły Gronda (taran). Ale spodziewać się można naprawdę wszystkiego, wielka szkoda że nie pokazali więcej fragmentów z bitwy w trailerze.

NeutralGin

Wygląda na to, ze trolle tez się pojawia. Nie dziwie się. Przecież tak jak w ksiażce "trolle zeszły z gór", a dokałdnie z Ettenmoors, o czym świadczy spotkanie z Williamem, Bertem i Tomem. Mnie isę pomysł podoba. Mam nadzieję, ze gobliny też bęa w Bitwie, bo przecież była ich cała masa, a i tak wybito jedynie garstke. Co do tych róznych stworów - myślę, ze to będą różne bestie pomagające orkom przewozić pod erebor różne maszyny oblęznicze itp. Szykuje się epicka i ogromna Bitwa. Jackson idzie na całość i to mi się podoba :D

kamilxxx09

Jeśli Trolle się pojawią to będzie znaczyć, że przypadkiem twórca jednego fan-plakatu przewidział przyszłość :D

użytkownik usunięty
NeutralGin

Też o tych samych stworach pomyślałem. Te od Gronda pasowałyby na takie "czołgi". Wyglądały na większe i masywniejsze od samych trollów.

Masz może linka do jakiegoś photo z tymi bestiami?

użytkownik usunięty
kamilxxx09

http://lotr.wikia.com/wiki/Great_beast

Chodziło mi o olbrzymy. No chyba, ze to to.

ocenił(a) film na 4

Ja tak samo. Fajne to potworki i szkoda, że w ROTK tak mało ich pokazali. Może teraz więcej zobaczymy.

użytkownik usunięty
Pallado

Świetny pomysł z tymi olbrzymami. Z tego co pamiętam (W Bitwę o Śródziemie 2 nie grałem jakieś 7 lat) olbrzymy były prawie dwa razy większe od trollów.

ocenił(a) film na 5

Dokładnie. Rzucały kamieniami, bądź walczyły wręcz. Dla mnie byłby to świetny pomysł. Bestie ciągnące Grond z PK już do mnie tak nie przemawiają. Będziemy mieć krasnoludy na całym zoo, Thranduila na łosiu więc po co nam kolejne czworonożne zwierzęta. No i zapomniałem jeszcze o wargach.

użytkownik usunięty
Pallado

Barany, kozły, dziki mutanty, wargi, łoś... A gdzie tradycyjne konie?

Trolle zjadły.

użytkownik usunięty
hr_dooku

Fakt.

a KTO niby ma na nich jeździć? Krasnoludy na koniach? A może Bilbo albo orkowie co? Może trolle?

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Ludzie, Rohan zawsze skłonny do pomocy.

weź

ocenił(a) film na 5

Nawet nie konie. Krasnoludy powinny być piechotą, tak jak je Tolkien stworzył i opisał. Hobbit bez zwierzyńca też mógłby się obronić. Na koniu to jedynie Gandalf. Ludzie z esgaroth stracili taki dobytek, nawet jeśli hodowali wierzchowce. Elfy z Mroczne Puszczy też raczej nie. To powinna być ,, piesza" bitwa, nie licząc wargów. Więc na brak koni bym nie narzekał.

użytkownik usunięty
Pallado

Jeżeli byłby to elfy z Rivendell, to jeszcze można by przyjąć taką opcję. Ale fakt, ta bitwa powinna być starciem w którym dominuje piechota, lecz czy tak będzie? Wątpię.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Ktoś wie czy można gdzieś znaleźć skany?

http://bit.l y/1AoPJ1F

[sklej link]

użytkownik usunięty
kamilxxx09

"Not just trolls, but..." - Czyli można wywnioskować że trolle będą.

Tak. Dokładnie.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Ciekawe czy opancerzone.

Powinny.

Opancerzone trole? Heheh... Przecież trolle powinny miec bardzo gruba skórę wiec opancerzenie ich było by bez sensu.

użytkownik usunięty
sentia

A kto wszedł pierwszy do Minas Tirith podczas zniszczenia bramy? Opancerzone trolle! Gruba skóra + gruby pancerz = podwójna ochrona.