PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249740
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
kamilxxx09

Nie mogę się doczekać gdy trafi do sieci w lepszej jakości :D

Edin181

Noo. Ale jestem ciekawy tej sceny z Galadrielą :D

kamilxxx09

Mi się wydaje, że to tak symbolicznie zrobili ale to tylko moje domysły :P

kamilxxx09

Widac, ze Thranduil przybędzie na Łosiu. I ciekawi mnie ta leżąca Galadriela ratująca Gandalfa.

kamilxxx09

Może odniesie jakieś obrażenia lub jest to tylko symboliczne. Dowiemy się w grudniu lub w jakimś materiale albo zwiastunie.

Edin181

No podobno ma byc w trailerze.

kamilxxx09

Jedno wiemy na pewno. Będzie epicko!

Edin181

Oj, i to jak :)

ocenił(a) film na 7
Edin181

JUŻ jest epicko :)

kamilxxx09

w centralnej części prawdopodobnie Gandalf wyciągający za rękę Galadrielę.

stalowoki

A to nie czasem ona go wyciąga?

kamilxxx09

dziwnie to wygląda być może oboje ciężko ranni.

stalowoki

Z TORn - Galadriela chodzi boso po polu bitwy, klęka i całuje nieprzytomnego Gandalfa.

stalowoki

To już wiem :) Dzieki :)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Ja tam prawie nic nie widzę... kurczę, mogliby dać w wysokiej rozdzielczości ten baner w necie :)
Tam na 1 obrazku widać Galadriele ale tak niewyraźnie, że sam nie wiem co o tym myśleć... dla mnie to jedna i druga postać leży na glebie i wyciągają do siebie ręce...ale jak mówię: prawie nic nie widzę :(

khazad7_2

Jak to nie widzisz? Na pierwszym jest Smaug i płonące miasto. Na kolejnym klęczaca lub leżaca Galadriela wyciągająca reke do Gandalfa w Dol Guldur czy coś podobnego. Na nastepnym - Thorin na tronie w Ereborze. Potem tauriel i Legolas chyba w Dale. Nastepnie mamy Thranduila na łosiu i jego armię elfów. A na końcu... nie wiem. To na pewno bitwa, ale co tam jest? Jakiś ork strzelający z łuku... i chyba Thorin albo Kili... moze jakieś krasnoludy... a w oddali... chyba Bitwa i coś skrzydlatego... orły albo nietoperze, chociaz podobne do gargulców.

khazad7_2

Jest. Ostatnie zdjęcie:
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/10525783_792146484170061 _5689579162867325112_n.jpg

kamilxxx09

Mi link nie działą :(

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Mi tez :(

nosiu

A teraz (usunce spacje)
http s: // scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/10525783_792146484170061_5689579 162867325112_n.jpg

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Niech Dają ten zwiastun :) a Baner Epicki

Gorkin

To tylko fragment :)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Wiem. Dawno też na forum nie pisałem.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Na koncu bannera za Bilbem chyba stoi Gandalf :)

nosiu

Tak. I jest jeszcze Azog.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Nie widze go tam. Zla jakosc robi swoje :/

nosiu

Z tyłu.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

A. Dzieki ;)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

fajne

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Po co zakładasz nowy temat z bannerem którego nie widać? Przesadzasz z tymi tematami ;/

Belief

Nie przesadzaj. Przeciez widac.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Nic nie widać.... oczami wyobraźni widzisz :)

khazad7_2

Zjedź może na dół to zobaczysz.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Serio widzisz coś? Bo ja widzę kupę kolorów nic więcej. Nie wiem po co dla takiego g... tworzysz nowy temat. Tym bardziej, że jakieś tam fragmenty są powklejane w innym temacie.

Belief

Kupa kolorów??? Kobieto, zjedż troche na dół i otwórz zdjęcie to wszystko zobaczysz.

Belief

A tu masz coś nowego:
http://www.theonering.net/torwp/2014/07/26/91326-breaking-peter-jackson-presents -the-hobbit-the-battle-of-the-five-armies-in-hall-h/

kamilxxx09

Sory że się pytam bo ten temat był wałkowany na forum ale o której będzie zwiastun a raczej Teaser?

Knorek_2

Też chciałam zwrócić uwagę na to że jeszcze dwa tygodnie temu była awantura o teasery, trailery i teasery trailery.... i było stwierdzone że TRAILER BĘDZIE W PAŹDZIERNIKU LUB LISTOPADZIE...
Więc czekamy na teaser....

sentia

O zadnym listopadzie nikt nie wspominał. Jackson powiedział ,ze w październiku

Knorek_2

O której godzienie... eee 5 sierpnia albo później :)

kamilxxx09

Ale ja napisałem teaser :) i pisze cały czas na tym forum że to będzie teaser nie trailer właśnie .

Knorek_2

Jeden pies

kamilxxx09

Teaser trwa "zazwyczaj " znacznie krócej niż trailer ale masz racje .Jak się wyraziłeś to jeden pies :D ale niezupełnie

Knorek_2

Kwestia długości. Dla mnie to bez znaczenia. Byle zobaczyć ten zwiastun i sie nim cieszyc :)

Knorek_2

"Jeden pies" o którego 2 tygodnie temu była AWANTURA na całe forum i darcie japy w kilkunastu tematach.... Nie no "żadna" różnica....

sentia

Nwm szczerze,ja omijam ostatnio tutejszą "Forumową Wojne" ale faktycznie była dyskusja na ten temat ja też się udzielałem.

Knorek_2

Poza tym z tego co wiem. Teaser to fragmenty nie do końca dopracowanego filmu w którym mogą jeszcze być wprowadzone zmiany, poprawki. Trailer to już zwiastun ostateczny. Po końcowym efekcie. Tak gdzieś czytałam.

sentia

Też prawda ale na ogół charakteryzuje się tym że jest krótki itp. A pełni on role zapowiedzi trailera właśnie :)

Knorek_2

Dokładnie. Więc stwierdzenie że to "jeden pies" jest bzdurą...

sentia

A wiesz co to sarkazm?