PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249734
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

W innych zakładkach sa również screeny z videoblogów i ze spotów:
http://thorinoakenshield.net/the-hobbit-photo-gallery/

użytkownik usunięty
kamilxxx09

dzięki

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

zajebiste zdjęcia

realowiec

W świetnej jakości :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

fajne zdjęcie profilowe

realowiec

Dziękuję :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

zaraz sobie coś wybiore

realowiec

Kwestia gustu. Dla mnie postać Elfiego Króla jest ohydna i wręcz odpychająca. Nie trawię zdjęć z nim. Sprawia wrażenie osoby bezwzględnej która uważa się za wielkiego pana. Nie lubie takich postaci.

sentia

A ja lubię. Uwielbiam te postać, mimo, ze jest nieprzyjazna.

sentia

Mroczne odzwierciedlenie Kamila. Lepszego avatara sobie dobrać nie mógł.

hr_dooku

Heh... chciałby byc taki mroczny ale wychodzi mu to żałośnie.

sentia

Skoncz prowokowac.

kamilxxx09

1. Wyraziłam swoją opinię na temat twojej osoby i tego co sobą reprezentujesz.
2. Nie pisze do ciebie. I nie mam zamiaru. To jest ostatni post skierowany bezpośrednio do ciebie. Na więcej po prostu nie zasługujesz.
3. Nie podoba ci się to nie odpisuj. Nikt ci nie każe się ustosunkowywać to moich postów.

Ciao mio bastardo.

sentia

Zamknij się już trollu i skończ swoje prowokacje bo zgłosze cię po raz trzeci.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

najlepiej zgłoś sam siebie, moze admini uznaja cie za niezrownowazonego psychicznie jak inni uzytkownicy. Jedynym TROLLEM na tym forum JESTES TYY!!!

ocenił(a) film na 10
maiev888

Oj. Wcale nie. Niektórzy użytkownicy tacy jak na przykład gang dzieci neo, elderenginer czy lobeliasloik tylko wyglądem nie przypominali trolli (chociaż, kto wie).

sentia

oj, akurat w tym przypadku ty zaczepiasz. Tak najeżdżacie na tego Kamila a sami lepsi nie jesteście :)

CeeTallis

A co to to za argument? Takie jest prawo krytykującego.

Connoisseur_fw

To nie argument, ja nie próbuję nic udowodnić, stwierdzam fakty po prostu :)

CeeTallis

Stwierdzanie faktów to zostaw bezstronnym. Wy się tu kierujecie emocjami.

Connoisseur_fw

Człowieku ja od święta wchodzę na to forum, nie mówią już o udzielaniu się. Po prostu sentia jest wyjątkowo denerwującym użytkownikiem. Jakoś Kamil mnie nie denerwuje. A co do emocji, to w internecie się nimi nie kieruję, a już na pewno nie w tym przypadku.

CeeTallis

Skoro wchodzisz na to forum od święta to nic dziwnego, że masz tak nikłe pojęcie o tym co tu się dzieje.

sentia

I zawsze widzę jak się wymądrzasz i jedziesz po innych. Ty masz coś z deklem nie tak chyba :)

CeeTallis

Masz rację... "mam coś z głową" dlatego, że na forum filmowym piszę do innych ludzi a nie do siebie. Brawo. Ty myślisz czasem co piszesz?

sentia

Nie, masz coś z głową bo prowokujesz kłótnie i próbujesz uchodzić za wielką znawczynię wszystkiego. I tak, akurat ja myślę :)
Takie mam odczucia co do ciebie. Wolno mi i tyle :)

CeeTallis

A no spoko ja ci nie bronie:)

sentia

no i git

ocenił(a) film na 4
sentia

Ohydny? Odpychający? Zupełnie jakbyś pisała o goblinach a nie o dostojnym Thranduilu.

"uważa się za wielkiego pana"
Jest wielkim panem jakbyś nie zauważyła jest królem i to bardzo mądrym królem. To że jest surowy nie oznacza, że jest bezwzględny.

Belief

A tam, nie warto z nią rozmawiac. Pisze co jej slina na język przyniesie.

Belief

Piszę to co czuję wobec tej postaci. Odczuwam do niej ogromną niechęć. Dawno nie czułam czegoś takiego do jakiejś postaci... I moim zdaniem jest odpychający i ohydny... Wydaje się całkowicie pozbawiony uczuć.... nie znoszę takich postaci...Można byc mądrym królem i jednocześnie przyjemna osobą a ta postać jest tak nieprzyjemna, że odechciewa mi się na nią patrzeć.

sentia

A książke czytała?

Belief

I w razie jakbyś miała wątpliwości co do mojej wiedzy na temat Króla Elfów... To wiem, że jest wielkim władcą itd. tylko czy to usprawiedliwia postać to zachowywania się jak nieprzyjemny buc...;/ nie sądzę. Pomijając te książkowe opisy i dialogi z nim. A oceniając zwyczajnie charakter postaci. Wybacz no nie chciałabym mieć do czynienia z tak nieprzyjemną osobą. Mimo iż jest ona potężna i "wszechwiedząca". Kompletnie nie mój styl.

ocenił(a) film na 4
sentia

Srogość to nie jest bucowatość. Może powinien sobie dawać włazić na głowę każdemu kto tylko zechce? W ten sposób długo by tym królem nie pozostał. Skoro pomijasz to co ważne (książkę) to jak w ogóle możesz ocenić jego charakter? Po tych trzech scenach z nim? Dziwne, że osoba, która czytała książkę tak szybko wystawia ocenę postaci, która pokaże swoją inną twarz dopiero w trzeciej części kiedy bedzie miała ku temu sposobność. (chyba że nie czytałaś)

Thranduil też NIE był wszechwiedzący z cudzysłowem czy bez. . Thranduil był mądry a to różnica. Tak wiem, że się boisz mądrości. Możesz nie lubić postaci, nie każdy nam przypada do gustu, ale nie wymyślaj pierdół aby potwierdzić swoje zdanie.

Belief

Widzę, że znowu cię coś ugryzło. Z tobą nie da się spokojnie rozmawiac bo od razu zaczynasz się wywyższać, ironizować.

Po prostu pisze ci jak JA odbieram tą postać. Mam do tego pełne prawo. Nie będę się wypowiadać na temat postaci Thranduila z książki bo jej po prostu nie pamiętam, a książkę czytam dawno i nie mam ochoty do niej wracać.

Oceniam postać filmowa po tym co do tej pory zobaczyłam....to co będzie w 3 części mnie na razie nie obchodzi bo tej części nie ma. Jak mam oceniać charakter wykreowany w 3 filmie, którego nie widziałam...

To tak jak z Snapem z HP... postać okropna której miałam dość po 6 tomach i filmach.... w siódmym okazała się w porządku. Ale nadal jej nie trawiłam. Osoba która nie była by zorientowana w temacie mogła by z pełnym przekonaniem nie znosić Severusa dalej, aż do momentu przełomowego w ostatnim filmie. I zmienić swoje nastawienie.

Kto mówi o włażeniu na głowę...weź przestań bo teraz ty wymyślasz. Zaraz mi powiesz że gdyby nie był by taki srogi to by go zaszlachtowali jak Cezara. Jakoś wątpię żeby elfa można było tak łatwo pozbawić władzy. Porównaj sobie Erlonda z Thranduilem i sposoby ich przedstawienia. Obaj mają władzę. To nie znaczy że obaj zachowują się jak pozbawione uczuć istoty. Erlond jest przyjaźniejszy i cieplejszy tą postać się lubi tak samo jak Galardielę. Thranduil przedstawiony jest w inny sposób, jako inna postać inny charakter. Ponieważ jest Leśnym Elfem a one mają jakieś inne obyczaje.

A co do" mojego bania się mądrości" jesli masz zamiar kierowac w moją stronę tylko złosliwości to daruj sobie. I po prostu do mnie nie pisz wcale.

ocenił(a) film na 4
sentia

Czyli nie mogę na forum filmowym "Wyrażać swojej opinii na temat twojej osoby i tego co sobą reprezentujesz."?
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Tutaj+znajdziecie+wszystkie+oficjalne+zdj%C4%99cia+i+plakaty,2479206#post_12 333012

Dlaczego mam sobie darować? Ty sobie nie darujesz i przy każdej sposobności dowalasz Kamilowi szukając zadymy albo sposobu na wyżycie się na nim. Czyżby punkt widzenia zależał od miejsca siedzenia? Ty komuś możesz, ale tobie już nie można?

A wracając do tematu jakbyś nie zauważyła moja wypowiedź dotyczyła Thranduila, więc "w moją stronę TYLKO złosliwości" jest kolejną twoją wyolbrzymioną pierdołą. To twój problem, że się czujesz ode mnie "niższa". Elrond wcale się tak bardzo nie różni od Thranduila. Był również surowy i ostry w swoich decyzjach. Jedyna różnica polega na tym, że Elrond nie był uprzedzony do krasnoludów i przyjmował pod swój dach wędrowców. Thranduil się odcinał od reszty świata, Elrondowi leżał na sercu los świata. Jednak jeśli chodziło o jego własną osobę i rodzinę - nie chciałabyś mu wejść w drogę. Czy mam ci przypomnieć jak potraktował Aragorna, swojego krewnego i przybranego syna, którego wychowywał całe jego życie? Albo jak manipulował Arweną? Zarówno Elrond jak i Thranduil potrafili pięknie przemawiać. Z tym, że Thranduil gdy odmawiał mówił wprost "nie" zaś Elrond wolał metodę swojego dziadka Thingola pt. wyznaczę zadanie nie do wykonania. Co też było wielkim chamstwem. I mówię ci to ja - ogromna fanka Elronda.

Belief

A czy ja gdzieś napisałam że nie możesz wyrażać ? Po prostu ci napisałam, żebyś do mnie zwyczajnie nie pisała. Jakoś specjalnie mnie nie interesuje co tam sobie piszesz o mnie do innych. Ale chociaż nie zaśmiecaj mi powiadomień. Bo jak zwykle się czepiasz i bardzo ładnie przekręcasz moją wypowiedź. gratuluję.
Na temat Thranduila skończyłam już z Toba dyskusje.
Kilka postów wyżej masz tez mój ostatni post do uzytkownika wymienionego w swoim poście. Ja już skończyłam z nim rozmowy i z tobą również kończę.
MIłego dnia.

ocenił(a) film na 4
sentia

To jest forum. Jak nie chcesz aby do ciebie ktoś pisał to się na nim nie wypowiadaj. Także będę "zaśmiecać ci powiadomienia" kiedy zechcę. Obiecanki z nie pisaniem do Kamila już miałam od ciebie 3 tyg. temu. Sama widzisz, że u ciebie to tylko puste słowa. Szkoda, że NIE ośmieliłaś się skomentować poprawnie twojego cytatu, którego użyłam względem ciebie specjalnie. Sama to zrobię. To jest forum FILMOWE. Piszemy tu o filmie a nie użytkownikach! Masz skończyć swoje zachowanie wglądem Kamila. Nikt nie ma ochoty oprócz zadymiarzy jak ty, ciągle wyczytywać jaki to on nie jest.

Pozdrawiam i również życzę miłego dnia.

Belief

"Masz skończyć swoje zachowanie wglądem Kamila."
tak to sobie możesz pisac i mówić do swoich bachorów a nie do mnie. Ogarnij się bo znowu robisz raban o byle co. Nie wiem przechodzisz menopauzę czy co...Jak jesteć taka nerwowa to nie mój problem. Interpretuj sobie dalej moje post, Widać masz problem z czytaniem. Ja ci nie bronię pisać do mnie. Tylko pisz jak człowiek a nie ciągłe pretensjonalne teksty.

Skoro jest to forum filmowe to czemu pierwsza zaczynasz poruszać temat tamtego użytkownika?
Przestań już udawać Matkę Teresę i bronić tego typa. Ja mam go w nosie. Od czasu jak mi ze swoją bandą zaśmiecili tematy.

Narka

ocenił(a) film na 4
sentia

Zabawne, że króciutkie zdanie o mądrości tak rozsierdziło adresata, podczas gdy ciągle dzień w dzień wali takimi tekstami do innego użytkownika. Jakoś nie widać abyś miała go w nosie, ale od teraz za każdym razem nie omieszkam ci zwracać na to uwagę. Bo ty może masz krótką pamięć i o tym zapominasz, więc ci pomogę. Gdyż za każdym razem są one początkiem kłótni a co za tym idzie syfu tak jak w tym temacie wyżej.
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Tutaj+znajdziecie+wszystkie+oficjalne+zdj%C4%99cia+i+plakaty,2479206#post_12 332797

P.S. Naucz się obrażać ludzi. Teraz twoje tekściki są śmieszne i źle świadczą o autorze czyli tobie. Szkoda że jakoś szybko skończyłaś rozmawiać o Thranduilu natomiast nie szkoda ci czasu na wymyślanie pierdół o drugiej osobie.

ocenił(a) film na 5
sentia

Postać Thranduila określiłbym bardziej jako budzącą respekt. Według mnie doskonała kreacja bohatera i jedna z najlepszych postaci w filmach. Król elfów się reżyserowi udał, odwzorowuje naturę leśnych elfów, zimnych, wojowniczych i przebiegłych. Od pierwszego momentu z Thranduilem na ekranie widać, że z gościem nie można pogrywać, trochę bucowaty jest, to fakt. Ale taki właśnie ma być, bo taki był na kartach powieści, wyniosły, żądny złota i świecidełek i nieustępliwy wobec krasnoludów.

ocenił(a) film na 4
Pallado

Ze wszystkim się zgadzam oprócz tego że jest bucowaty. Nie jest bucowaty. Buc to ktoś niekulturalny, bezmyślny, jednym słowem głupi lub ociężały umysłowo. W skrócie taki głupi cham. Thranduilowi nie można zarzucić, że był głupi lub niekulturalny :). Przecież kulturalnie dobierał słowa :D.

ocenił(a) film na 5
Belief

Małe sprostowanie. Mój błąd ;) W moich stronach bucami nazywało się osoby zdystansowane, ogromnie pewne siebie, patrzące na ludzi z pewną wyższością. Taki dla mnie jest Thranduil i jak dla mnie jest to postać świetna.Nic bym w nim nie zmienił, aktor dobrany idealnie, rola zagrana na poziomie. Według mnie król elfów może konkurować nawet ze Smaugiem ;)

ocenił(a) film na 4
Pallado

Ach do takiej regułki to on pasuje :). To prawda Thranduil jest świetnie zagrany a Lee Pace spisał się bardzo dobrze. Potwornie jestem ciekawa jego postaci w 3 części. Chce zobaczyć jak idzie na pomoc mieszkańcom Laketown, jak rezygnuje z arcyklejnotu czy jak walczy pod Ereborem. Jestem go bardziej ciekawa niż Daina, który jest owiany taką tajemnicą :)

ocenił(a) film na 6
sentia

>"Sprawia wrażenie osoby bezwzględnej która uważa się za wielkiego pana." - aj tam, lubisz Grę o Tron więc ja nie wiem co ty chcesz od postaci Thranduila.

Poza tym jeżeli tak go odbierasz to znaczy, że PJ dobrze wykonał swoją prace oraz aktor go grający. W książce postać ta z początku budzi mieszane uczucia pod koniec poznajemy inne oblicze tej postaci. Jakie będzie zaskoczenie dla ludzi w kinie, gdy okaże się, że postać ta jest z lekka "inna".

calays

Pamiętam jak oglądałam filmiki nagrane przez osoby znające treść fabuły GOT i była scena śmierci Joffreya. Myślę że wielu ludzi żywiło do niego takie same uczucia jakie żywię ja do Thranduila.

Aczkolwiek Joffrey był jedną z moich ulubionych postaci :( Taki mały psychopata :D

ocenił(a) film na 10
sentia

O nie. Akurat jestem w trakcie czytania Gry o Tron. Na przyszłość napisz że będzie spoiler :)

Kjcdudbjsdv

O MÓJ BOŻE....PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NAPRAWDĘ PRZEPRASZAM... NIE CHCIAŁAM....

Wiem jakie to okropne jak ktoś ci bachnie spoiler.... naprawdę przepraszam.

ocenił(a) film na 10
sentia

Dobra. Przyjmuje przeprosiny. I tak niezbyt lubię Joffreya :)

Kjcdudbjsdv

Nie będę spoilerować ale w 4 sezonie... trup ścieli sie gęsto... :P

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Dzięki,już mam nowe :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Mam pytanie ten ork to jest Bolg? Bo z pewnością nie urosła mu broda czy coś. W każdym razie ten jest lepszy od Bolga z CGI :)