Jaki jest Wasz ulubiony filmowy czarny charakter? :) Można wymienić max 3 :)
Moje typy to:
1. Darth Vader
2. Joker (Heath Ledger)
3. Imperator Palpatine
:)
Wymienię 3, ale z przypadkową kolejnoscią: Smaug, Davy Jones, Voldemort. To tak na szybko :) Musiałbym się dłużej zastanowić.
Voldemorta nie lubię, ale Smaug i Davy Jones to świetne postaci :) A co sądzisz o tych co ja wymieniłem? :)
1.Gollum (LOTR/Hobbit) - choć nie wiem czy on do końca jest takim czarnym charakterem, no ale zaliczmy jego drugą połówkę ;)
2. James Moriarty (Sherlock BBC)
3. Babojagołak ;D
Ahhhh !!! The Nightmare Before Christmas - kiedyś dubbing to był naprawdę konkretny, ogólnie cały film ma świetny dubbing jak dla mnie + kocham ten film bo to klimat Burtona i historia ma bardzo dobry morał.
http://www.youtube.com/watch?v=zEjFo3IKak8
Ach, to torturowanie Świętego Mikołaja... Czy znalazłby się inny czarny charakter ośmielający się na coś podobnego?:)
Swoją drogą, w Nightmare Before Christmas przerażał mnie wyłącznie( ale za to zawsze) kaczor dr Finkelstein. A może po prostu był obrzydliwy?.....
Tylko "prawdziwe zło" potrafi torturować taką osobistość jak Mikołaj ;) co do kaczora ... "yhhhh i bleee" czy go widzę, czy sobie przypomnę to od razu pojawia się takie uczucie właśnie obrzydliwości, on jest straszny! Z wyglądu i w ogóle. Okrutnie go nie lubię strasznie żal było mi Sally, że musiała znosić "to coś".
Dziękuję za oddanie głosu :) Gollum wg mnie to taka postać tragiczna :) Miał dobre serce i nie chciał źle, ale działanie pierścienia bardzo go zmieniło :) Ale można zaliczyć go do czarnych charakterów :)
Ale to tak samo z Vaderem czy Lecterem. Byli dobrzy, ale życie ich doświadczyło i się zmienili.
Riddick to najwspanialszy czarny charakter. "escaped convict and murderer" - to na pewno dobry charakter nie jest, choc ma cechy pozytywnego bohatera...
Właśnie dlatego uwielbiam kreacje Golluma i i jego walkę tak naprawdę z samym sobą.
Buka :D
A tak serio jeśli chodzi ulubione czarne charaktery to tu jest ciężko. Czarnego charakteru z reguły się nie lubi.
1. Vader
2. Hannibal Lecter
3. Gargamel
Był już ten temat
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Pustkowie+Smauga-2013-469867/discussion/Naj lepszy+Czarny+Charakter+Filmowy,2412189
U mnie bez zmian
1. Hannibal Lecter - Milczenie owiec
2. Joker - Mroczny rycerz
3. Anton Chigurh - To nie jest kraj dla starych ludzi
4. Norman Bates - Psychoza
5. Vader - Star wars
6. Alex - Mechaniczna pomarańcza
7. Jack Torrence - Lśnienie
8.. Siostra Ratched - Lot nad kukułczym gniazdem
9. Norman Stansfield - Leon zawodowiec
10. Hans Landa - Bękarty wojny
11. Bill Kilgore - Czas apokalipsy
12. Agent Smith - Matrix
13. Saruman - LOTR
14. Calvin Candie - Django
15. T-800 - Terminator
Ha, twoje pytanie uświadomiło mi, że kompletnie nie mam pojęcia, jaki jest mój ulubiony czarny charakter. Prędzej potrafiłabym powiedzieć, jacy są najlepsi lub najbardziej mnie przerażają. No, ale zastanowiłam się i oto moja lista (kolejność przypadkowa):
1.Kapitan Barbossa - uwielbiam faceta, a jeszcze bardziej uwielbiam Geofreya Rusha.:) - Piraci z Karaibów
2.Hanz Landa - demoniczny, sadystyczny,psychopatyczny, piekielnie inteligentny, z poczuciem humoru i przerażający, a wszystko pod pozorną ogładą i opanowaniem. Przypadł mi do gustu jak mało, który czarny charakter. - Bękarty wojny.
3. Davy Jones - bo uwielbiam Billa Nighy i każdą postać, która przez niego zagrana jest. Proste:) - Piraci z Karaibów
4.Upiór - Upiór z opery
5. Bohun -Ogniem i Mieczem
6. Petyr Baelish - Gra o tron
Większość tych panów nie jest do końca zła, więc podejrzewam, że nie potrafię polubić prawdziwie Złego bohatera, ale może nie trafiłam jeszcze na tego jednego jedynego.:) Wszystko przede mną:)
Świetne typy :)
Joker heatha Ledgera to miód na serce.
Darth Vader chyba nie wymaga komentarza
Richard B. Riddick!