PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249886
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Jaki jest Wasz ulubiony filmowy czarny charakter? :) Można wymienić max 3 :)

Moje typy to:

1. Darth Vader
2. Joker (Heath Ledger)
3. Imperator Palpatine

:)

Dzięki za odpowiedź Lixi :*

użytkownik usunięty
Imitation

Spoko :-)

Imitation

1. Czarnoksiężnik z Angmaru jako Upiór Pierścienia
2. Hannibal Lecter (zarówno w wersji filmowej jak i serialowej)/ Darth Vader
3. Joker (w wersji Ledgera)

ocenił(a) film na 10
Imitation

Koniecznie filmowy?

Kjcdudbjsdv

Niestety tak :c

ocenił(a) film na 10
Imitation

No to tak:
1. Jaime Lannister.
2. Palpatine.
3. Henry Blackwood (Sherlock Holmes).

ocenił(a) film na 7
Imitation

1.Witch-King
2.Davy Jones
3.Smaug
4.Joker
5.Ronan

Jakby co 3 pierwsze

Imitation

Jokera uwielbiam, bo świetnie połączono inteligencję z byciem psychicznym haha :) Dark Vader - moze być. tego trzeciego nie znam, wiem tylko, że występuję w SW.

kamilxxx09

Darth* :) Nie oglądałeś nigdy Star Wars? :)

Imitation

1 raz. Wiecej nie obejrze.

kamilxxx09

Dlaczego? Nie podobały Ci się? :)

kamilxxx09

dlaczego?

Imitation

Wolę fantasy niż sf to raz, a dwa - lubię sf, ale nowe, bo wiadomo - sf opiera się w dużej mierze na efektach, widowiskowości itp, a mnie SW pod tym względem nie rusza. Tylko prosze Was, nie zrozumcie mnie źle, bo tu nie chodzi o to, że ja odrzucam wszystkie filmy, które nie mają efektów na poziomie 2013 czy 2014 roku. Nie, tu nie chodzi o to.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Jak można nie oglądać Star Wars!

kamilxxx09

Imperator Palpatine to świetna postać, szczególnie wykazał się w 3 części :) Jest głównym antagonistą w całej sadze Star Wars :) To on manipulował wojną, stojąc na czele dwóch przeciwnych armii, by następnie stworzyć Imperium Galaktyczne :) To on przeciągnął Anakina Skywalkera na Ciemną Stroną i uczynił go Darthem Vaderem :)

ocenił(a) film na 8
Imitation

Kolejność losowa.

Joker, Davy Jones i Cutler Beckett, Javert, Saruman, Magneto, Vader i Sidious, Voldemort, Smaug, Sauron, Loki, Calvin Candy... Niestety nie potrafię wybrać trzech.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
Imitation

1.Jocker-Mroczny Rycerz
2.Hannibal-Milczenie Owiec
3.Jedyny Pierścień-Lotr i Hobbit
4.Obcy-Obcy ósmy pasażer Nostromo
5.Darth Vader-Star Wars
6.Smaug-Hobbit PS.

Imitation

1. Opowieści z Narnii - biała czarownica
2. Mroczny rycerz - Joker
3. Opowieści z Narnii 2 - Miraz

ocenił(a) film na 8
Imitation

1. James Moriarty( Sherlock BBC) - dla mnie jedna z najlepiej wykreowanych postaci, genialna gra aktorska i świetny pomysł na postać. Bardzo polecam serial.
2. Vader.
3. Może być z książki? - Vilgefortz( Wiedźmin).
4. Voldemort.

Imitation

Szkoda że tylko filmowe :(
1. Darth Vader
2 Imperator Palpatine / Darth Sidious
3 Sauron

ocenił(a) film na 4
wort801

Co Wam się podoba tak w Palpatine? Okropny on był :)

Belief

Jego intryga i potęga

ocenił(a) film na 4
wort801

Ech...faceci :) Ja go kojarzę tylko z pomarszczonym, obleśnym dziadem - tyle że podłym.

Belief

Ech znowu wypowiedz seksistowska czemu kobiety zawsze muszą tak komentować wypowiedzi facetów :)

ocenił(a) film na 4
wort801

Taka zemsta za komentarze w stylu: "kobieta i wszystko jasne" :p

Belief

:););)ale na mnie :);)

ocenił(a) film na 4
wort801

Każdy facet jest dobry do odwetu :D

ocenił(a) film na 6
Belief

hahaha ;D

Belief

ehh :);)

ocenił(a) film na 6
Belief

Dla mnie Palpatine był ciekawy tylko z wątku politycznego, szczerze zawsze w GW wojnach wolałam ten wątek niż to "machanie mieczami" ;)

ocenił(a) film na 4
calays

Nie znoszę polityki, może to dlatego :). Zdecydowanie wolę jak machali mieczami. Tym bardziej, że robili to z takim stylem. Ale najbardziej lubię oczywiście przemianę Anakina. :)

ocenił(a) film na 10
calays

Lepsze machanie mieczami od tej miłości Anakina i Padme. Jak ja nie znoszę tego wątku.

ocenił(a) film na 8
Belief

Nie waż się podważać zarąbjstości Imperatora Palpatine'a! Niepokoi mnie ta niewiara...

ocenił(a) film na 4
1_2_filmweb

Hahaha ok :)

Belief

Belief nie lekceważ potęgi ciemnej strony mocy :)

ocenił(a) film na 4
wort801

Nie lekceważę, po prostu jej nie lubię a raczej tych co są po jej stronie :)

Belief

:);)

ocenił(a) film na 8
Belief

Bo każdy zły ma jakąś przypadłość jak astma Vadera czy kaszel Grievousa. Aż strach się bać co będzie w epizodzie VII.

ocenił(a) film na 4
Gazor090

Astma Vadera była fajna :D

Belief

Wielki Kanclerz Republiki\Imperator Cos Palpatine aka Darth Sidious to świetna i kultowa postać :) Mimo, iż jest on bezwzględnie zły, jako kanclerz zadziwiał wszystkich swoją mądrością, uprzejmością i życzliwością. Był niebywale sprytny i intelgentny. Niemal wszystkie wydarzenia w filmie były konsekwencją jego planu. To on doprowadził do wojny, stojąc na czele dwóch wrogich sobie armii, by ostatecznie utworzyć Imperium Galaktyczne. Wg mnie świetnie zostały ukazane relacje pomiędzy Palpatinem a jego przyjacielem Anakinem. Udało mu się przeprowadzić go na Ciemną Stronę Mocy. Gdyby nie on, nie byłoby Dartha Vadera :) Ian McDiarmid zagrał go rewelacyjnie (i ta zmiana głosu :)) Szczególnie wykazał się w 3 części. Nie sposób nie wspomnieć o scenie w teatrze, gdzie opowiada Anakinowi o Ciemnej Stronie oraz charyzmatycznej przemowie w senacie ( http://youtube.com/watch?v=Lo4cFViNLes ) Poza tym towarzyszy mu świetny mroczny motyw muzyczny :)

ocenił(a) film na 4
Imitation

I to jest porządne uzasadnienie :). Chyba nie jestem w stanie lubić postaci doszczętnie złej. Zło, które posługuje się uprzejmością i życzliwością mnie przeraża, bo jest groźniejsze niż kiedy sieje tylko strach, zniszczenie i cierpienie. Tu wiesz przed czym się bronić, tam zanim się zorientujesz często jest już za późno na podjęcie skutecznej walki. Podstęp jest gorszy od jawnego ataku.

Belief

Tak naprawdę to on też kiedyś był dobry, ale, podobnie jak Anakin, został zmanipulowany przez Dartha Plagueisa :) W zasadzie zło nie cieszyło go i nie dawało mu satysfakcji. Po prostu, wyznając wpojoną mu zasadę, za wszelką cenę, bezwzględnie, przy użyciu wszelkich możliwych środków dążył do osiągnięcia własnego celu (utworzenie i utrzymanie Imperium oraz przekazanie swojej wiedzy o Ciemnej Stronie swoim uczniom) :)

ocenił(a) film na 4
Imitation

O proszę tego to nie wiedziałam :).

Belief

a co sądzisz o Sarumanie? On w sumie też był postacią jednoznacznie negatywną :) Nawet przed sojuszem z Sauronem był samolubny, szorstki i bezwzględny :)

ocenił(a) film na 4
Imitation

Nic dobrego. Zresztą aktor go grający postarał się, aby go znielubić :). Sarumam był Istarim, powinien mieć czyste serce z samej swojej natury. Okazało się, że nie tylko był bardziej podatny na posiadanie dóbr doczesnych oraz władzy niż ludzie, elfy i krasnoludy, ale również był bardziej tchórzliwym od nich. Mało tego próbował oszukać samo zło. Normalnie wstyd. Większy szacunek mam do Saurona, bo on przynajmniej wiedział, że jest zły i czego pragnie, nie oszukiwał sam siebie.

Belief

dzięki za odp :) też tak uważam :)

Imitation

Ja mam jednego ale konkretnego jest nim Freddy Krueger .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem