Wiem że pytanie może być bez sensu ale zadam je póki na tym forum jest jeszcze pełno ludzi między innymi fanów Lotr Hobbita czy też kolekcjonujących filmy dvd czy tam blu ray
więc moje pytanie brzmi Kto ma całą kolekcje Lotr czy Hobbita na dvd blu ray ( blu ray 3D tylko Hobbit)
Ja przyznam się szczerzę od wczoraj zacząłem kolekcjonować i mam Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia Edycje Rozszerzoną na dvd i zamierzam zebrać Władcy Pierścieni jeszcze dwie wieże EE i Powrót króla EE na dvd tak samo Hobbita. Z lotr zamierzam jeszcze kinowe edycje kupić z Hobbita chyba nie, ale to zależy od ostatniej części
Jeśli chodzi o Lotr jakie wersje wolicie rozszerzone czy kinowe tak samo Hobbita rozszerzone czy kinowe???
Ja rozszerzone zwłaszcza Drużynę Pierścienia chociaż, Powrotu króla EE nie znoszę
Dlaczego zadaje pytanie? wiem że mnie nazwiecie spamerem zresztą na tym forum wszystko mi już jedno czy mnie nazwiecie "spamerem trollem idiotą dzieckiem" więc żeby was wyręczyć, sam napiszę że temat dziecinny i nie ma nic wspólnego z filmem ale skoro może być tu temat o waszych ulubionych piosenkach, to zakładam taki. Ale do rzeczy zadaje pytanie gdyż sam od wczoraj zaczynam kolekcjonować filmy, główny powód praca więc kasa będzie :) mam nadzieję że może i jakaś dziewczyna z tego forum, pójdzie ze mną na Hobbita??? która chętna???. Ale dobra teraz do rzeczy, interesuje się tym ponieważ chcę zobaczyć ilu tu jest kolekcjonerów filmów ogółem. I jakie przeważnie kupujecie/kupowaliście filmy dvd czy blu ray? przyznam się że ja dvd, wiem że blu ray lepsze ale, ja się cieszę że w ogóle mam.
Chodzi mi o to jakimi kolekcjonerami jesteście według siebie. I podajcie też nazwę filmu waszego pierwszego filmu z którego zakup was najbardziej cieszył. I cieszycie się tym filmem do dziś.
No mój to Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia.... możecie się śmiać a dlaczego się cieszę za zakup??? bo to film wszechczasów a na okładce, pisze
"Heroiczna wyprawa Frodo rozpoczyna się" zdobywca czterech nagród akademii.
Bardzo bym się cieszył gdyby zainteresowaliście się tematem :)
Ja mam:
Władca Pierścieni Dwie Wieże - 2xDVD
Władca Pierścieni Powrót Króla - 2xDVD
Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia Wersja Rozszerzona - 4xDVD
Władca Pierścieni Dwie Wieże Wersja Rozszerzona - 4xDVD
Władca Pierścieni Powrót Króla Wersja Rozszerzona - 4xDVD
Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia Wersja Rozszerzona - 2xBlu-Ray 3xDVD
Władca Pierścieni Dwie Wieże Wersja Rozszerzona - 2xBlu-Ray 3xDVD
Władca Pierścieni Powrót Króla Wersja Rozszerzona - 2xBlu-Ray 3xDVD
Hobbit Niezwykła Podróż - 2xBlu-Ray
Hobbit Niezwykła Podróż Wersja Rozszerzona - 3xBlu-Ray
Hobbit Pustkowie Smauga - 2xBlu-Ray
Hobbit Pustkowie Smauga Wersja Rozszerzona - 3xBlu-Ray - 7.11.2014
Od razu się przyznam, że dobrym kolekcjonerem to ja nie jestem.
Ja mam takie wydania:
Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia - 2xDVD
Władca Pierścieni Dwie Wieże - 2xDVD
Władca Pierścieni Powrót Króla - 2xDVD
Hobbit Niezwykła Podróż - 2xDVD
Hobbit Pustkowie Smauga - 5xBlu-Ray3D - 07.11.2014
A jeśli chodzi o zakup filmu który mnie najbardziej cieszył to "Labirynt Fauna" - 1xBlu-Ray.
Też nie zachwycam:
Władca rozszerzony 2xDVD (niestety spóźniłam się na wydanie 4xDVD)
Niezwykła Podróż - 2xDVD i 5XDVD
Pustkowie Smauga - 2xDVD i w planach obowiązkowo 5xDVD
Kolekcja mieczy i kosturów a także wydania BR wersji reżyserskich filmów w zupełności mi wystarczą.
Byle do 7 listopada... już przedpremierowo złożyłem zamówienie na wersje EE Pustkowia. No a potem rok czekania na kolejną wersję EE.
Skoro już powstał taki temat i ja mam pytanie:
Jak myślicie, wydadzą w końcu Władcę Pierścieni na blu ray w wersji 3D czy nie ma już na to szans?
Mam na Blu - Rayu wersję kinową wszystkich części Władcy Pierścieni. Potem uznałam, że muszę mieć wersję reżyserską. Kupiłam więc 15 - płytowe wydanie rozszerzonego WP - pięknie się prezentuję, polecam. Jeśli chodzi o Hobbita to mam obie części kinowej wersji na Blu - Rayu i obie części rozszerzone na DVD.