Chciałbym poinformować, że wydawnictwo AMBER nie podejmie edycji kolejnych przewodników i albumów dotyczących trzeciej części Hobbita - Bitwy Pięciu Armii.
Podczas rozmowy telefonicznej, poinformowano mnie w dość niemiły sposób, że wydawca zrezygnował z tych pozycji bo mu się to po prostu nie opłaca... i tyle.
Na moje pytanie pytanie: dlaczego Państwo przerywacie serie książek/albumów a do tego nie informujecie o tym w żaden sposób? Nie usłyszałem żadnej odpowiedzi.
Brawo Wydawnictwo Amber za znakomite podejście do Klientów, olewanie rynku i ogólny poziom kultury!
Przecież to nie jest ich obowiązek. Skoro poprzednie się słabo sprzedawały to poco mają się w to znowu pchać?
Wcale mnie to nie dziwi, że nie będzie materiałów w ramach 3 cz. Hobbita. ;/ Łudziłam się, że może coś tam ich ruszy ale jak widać nadal mają tę sprawę w nosie, a zwłaszcza klientów.
Mówi się trudno....teraz będę musiał poszukać jakiegoś sklepu gdzie mogę bez problemu zza granicy zamówić książki.
Może bym też Kroniki kupił, ale ceny nie są zbyt przystępne... może ktoś na forum ma jakieś sprawdzone miejsce zakupów?
Ja akurat mam korniki po ang. i nie było to jakiś mój celowy wybór, na prezent dostałam .... więc przepraszam ale w kwestii gdzie kupić to ci nie pomogę ;/ ale pewnie amazon?
Mnie Amber strasznie wkurza, w ogóle wydawnictwa. Idę np. do empiku patrzę po raz kolejny "nowe" wydanie Hobbita bo ma inną okładkę i mapkę w środku. Zamiast zabrać się za ogarnianie Historii Śródziemia czy chociaż te korniki/albumy wydać to wolą za przeproszeniem takie badziewie wypuszczać na rynek.
Ale masz kolejnego Hobbita, z nową okładką ;P oni wiedzą lepiej czego ci potrzeba !
Nie tylko Ty. Kurde książki chodzą używane za podwójną cenę kiedy były nowe na allegro, ale im się nie opłaca wydać.
Wiesz dostałeś konkretne informacje, nie wydają bo im się nie opłaca. To naprawdę logiczne. Natomiast co do informacji, na pytanie dlaczego nie poinformowali, że kolejnych części nie będą wydawać? No cóż jeśli obioecali kolejne części i były one w planach wydawnictwa to faktycznie powinni poinformowac, że jednak nie będą. Jeśli niczego nie opbiecywali, to po co mają informować, że czegoś nie będzie? Wiesz ile musielby takich informacji zamieścić na temat wszystkiego czego nie wydają i nie mieli w planach. To tak jakbyś ty informował, że nie pojdziesz do kina chociaz nawet nie miałeś ochoty. Ale jak podkreslam, jesli nie miales ochoty. Tak czy siak dasz radę bez tego wydawnictwa, jest wiele innych możliwości.
Skoro wydali albumy z pierwszej i z drugiej części to powinni wydać też z trzeciej, zwłaszcza, ze to już ostatni film z serii. W przypadku WP nie zrobili takiego świństwa ale jak widać, teraz to już mogą ...
Teraz trzeba będzie sprowadzać za ciężką kasę z Amazon.uk i tylko sobie oglądać zdjęcia, bo nic się nie zrozumie ...
Czy ty byś robił coś jeśli byś na tym tracił. Proszę cię, jakie świnstwo? Po prostu zamówcie z innego źródła.
Wątek został założony w celach informacyjnych, zaś czytam głównie komentarze świadczące o tym, że mam z tym jakiś poważny problem.
Otóż nie mam. Po prostu wkurza zachowanie wydawcy i powinna być zamieszczana informacja o ewentualnych decyzjach i tyle w tym temacie.
Czekaj, chcę się upewnić, że dobrze zrozumiałem, bo to dla mnie nieprzyjemna wiadomość. Chcesz powiedzieć, że nie wydadzą tego: http://www.theonering.net/torwp/2014/10/24/93363-check-out-27-new-images-from-th e-battle-of-the-five-armies-visual-companion-and-official-movie-guide/
Owszem, zarówno tego jak i pozycji JUDE FISHER, którą widzisz tam w linku do amazona.
Niczego nie wydadza. Pozostaje zakupienie wersji angielskich. Ja w takiej wersji posiadam 3, 4 kronikę i ksiazke o Smaugu.
Skąd je kupujesz? Ja też będę sobie musiał taką załatwić... Drogo wychodzi z transportem itd.?
Jak wygląda proces zamawiania w tym sklepie? ( Chodzi mi o koszty wysyłki i czas dostawy, skąd wysyłają towar, z USA czy z UK?, itp. ) na ich stronie nic o tym nie ma, a ceny są atrakcyjne ale nie wiem, jaki koszt wysyłki trzeba doliczyć. Płacić można tylko kartą, czy można zapłacić przy odbiorze?
Bardzo prosto. Logujesz się, dorzucasz do koszyka i płacisz. Nie ma opłaty przy odbiorze. Koszt przesyłki jest darmowy jeżeli zamawiasz towar powyżej 80zł kurierem albo inpost. To czy masz wersję z USA czy UK zależy od numeru isbn. Jednym słowem kroniki np. sprzedawali w dwóch wersjach. Można do nich zadzwonić i bez problemu dowiedzieć się co to za wersja. Przesyłka trwa ok 3 tyg. Na stronie masz na bieżąco aktualizowany stan przesyłki, ale bywa że przez kilka dni przesyłka stoi w miejscu. Jak tylko dojdzie do Polski na drugi dzień jest wysyłana do odbiorcy no chyba, że zamawiasz więcej książek i trzeba je skompletować, czyli oni sami muszą poczekać aż dojdą. Kupowałam u nich dwa razy i nie było problemu. :) Tylko, że są drodzy :/
P.S. Po co kupujesz książki z których nic nie rozumiesz?
Hmmm ... tam jest to trochę pokręcone. Niby piszą, że jak kupię powyżej 80 zł to wysyłka jest darmowa ale niżej pisze, że z Amazpnu.uk doliczają 3,50 funta. Trzy tygodnie to długo, gdy zamawiam z Amazon.uk to czekam dwa, góra trzy dni. Muszę kupić po angielsku skoro po polsku nie ma.
Te 3,50 funta to chyba sam amazon nalicza nie? Nie doczytałam nigdzie, że trzeba w KK dopłacać. Amazon zrobił nam psikusa, teraz tam się nie opłaca zamawiać. Kiedyś powyżej 25 funtów przesyłka była za darmo, książki dużo tańsze niż gdzieś indziej, można było sobie coś dokupić. Teraz naliczają jakieś kurde "wagi" (nie wiadomo jak to podliczać). Dla mnie 3 tyg to nie jest tak dużo.
Nie ma po polsku, ale kupować książkę z której nic się nie rozumie w dodatku drogą?
Słyszałam jeszcze o tej księgarni http://www.bookdepository.com/ Przesyłka jest też za darmo i chyba jak zamawiasz po raz pierwszy to masz 10% zniżki, ale ile idzie i cała reszta - nie wiem.
W tym roku zamawiałem parę artbooków z amazon.ik za pośrednictwem znajomego i czekałem raptem dwa, trzy dni na przesyłkę. Podobnie było z czwartą Kroniką.
To zamów na amazonie. Mi się samej nie opłaca tam kupować bo po pierwsze za dużo zachodu, kłopotu, po drugie wychodzi mnie drożej. A sprawdziłam swoje statusy, książki szły do mnie ok 2 tyg. ale ja się jeszcze wstrzymam. Może jakieś rabaty będą. Ten depository jakiś czas temu promocję na hobbita (smauga) zrobił.
Jeżeli miałbym już kupować z zagranicy to może wziąłbym do tego Smauga i ten album o lokacjach w NZ. Zamówiłem już artbook do AC Unity a Kronikę zamówi się na początku grudnia.
To trzeba się ćwiczyć w cierpliwości :). Ja nie wiem czy nie poczekam do grudnia. A nóż zrobią promocje na święta :)
Jeśli chodzi o kroniki to ta z UK była podobno mniejsza od tej z USA a także mniejsza od tych naszych wydanych w Polsce. Co do przewodnika oraz postaci i miejsc to widzę aktualnie w Krainie Książek tylko jednego wydawcę. Aczkolwiek wiem, że jest kilka wersji np:
http://www.bookdepository.com/Hobbit-Battle-Five-Armies-Official-Movie-Guide-Bri an-Sibley/9780007544141
http://www.bookdepository.com/Hobbit-Battle-Five-Armies-Official-Movie-Guide-Bri an-Sibley/9780007544134
A tu inny wydawca:
http://www.bookdepository.com/Hobbit-Battle-Five-Armies-Official-Movie-Guide-Bri an-Sibley/9780544422865
Także sam musisz wszystko porównać. W krainie książek dostępny jest ten ostatni.
To jest już oficjalne stanowisko Ambera? Jeśli tak to będę zmuszony zakupić na Amazon. uk ( ok. 140 zł 0 i nic nie zrozumieć z Przewodnika, ech ...
To jest bardzo zła wiadomość, świństwo i chamstwo zarazem. Żałuję, że oni się wzięli za wydawanie tych książek. Szkoda, że nie podjęło się tego jakieś godne wydawnictwo. I w ogóle dzięki za wiadomość, bo widzę, że tym razem postanowili olać maile. Mam nadzieję, że zbankrutują ;/
Skoro mało osób to kupowało i im się nie opłacało, to nie ma im się co dziwić :) Trudno wymagać, żeby jeszcze do tego dopłacali :) Chociaż rzeczywiście mogliby być nieco milsi :)
Im się nic nie opłaca. Tam po prostu pracują kretyni. Trochę czytałam o nich a w zasadzie wynurzenia tych co tam pracowali lub dla nich pracowali. Są nierzetelni. Potrafią nie płacić autorom, tłumaczom, potwornie traktują wszystkich.
Obstawiam, że albumami z VII Epizodu Star Wars też się nie zajmą za rok, bo nie będzie im się to opłacać ... kiedyś byli solidniejsi i mam od nich albumy z E 1-III SW i trylogii WP ( choć The Art of nigdy nie wydali ).