Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 251 tys. ocen
7,2 10 1 251008
5,6 48 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Było już wiele spekulacji o prologu. To może zastanówmy się nad pomysłem, końca filmu.

Według mnie mogło by być zwierciadło Galadrieli ukazana w zwierciadle odbudowywująca się wieża
Barad Dur. Jak sądzicie, a jaki wy macie pomysł nad końcem filmu. Z tego co wiem PJ, mówił że film
zakończy się niespodzianką.

Gandalf_Szary_2

Mi to obojętne jak dla mnie to może być THE END

Gandalf_Szary_2

Mordor pokażą i może małego frodo

użytkownik usunięty
wort801

Popieram.

Gandalf_Szary_2

Na pewno zobaczymy scenę z licytacją i Jackson mówił, ze film się zakończy inaczej niż ksiazka.
Moja propozycja: pokazanie odbudowy Ereboru. W sensie pokazanie tego miejsca za czasów panowania Daina.

ocenił(a) film na 7
Gandalf_Szary_2

Może pokażą Mordor.

ocenił(a) film na 8
Gandalf_Szary_2

Nie mam konkretnego pomysłu, ale po licytacji domu Bilba i jakiejś pogawędce (jeśli coś takiego będzie) mogą pokazać jakieś nawiązanie do Władcy Pierścieni, jakoś zgrabnie przejść do tego, by można było odczuć że "zaraz" rozpocznie się Władca. Cokolwiek by to było.

ocenił(a) film na 10
Gandalf_Szary_2

Chyba ktoś tak kiedyś napisał i bardzo mi się spodobało takie zakończenie:
Bilbo rozmawia z Gandalfem i Balinem w swoim domu. Nagle do pokoju wpada mały Frodo. Bilbo tłumaczy że przygarnął go po śmierci rodziców i czuje że on też przeżyje wielką przygodę.

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 8
realowiec

i piosenka w tle!

ocenił(a) film na 7
Julia_20

no i to jest najlepszy pomysł na koniec filmu

ocenił(a) film na 4
Gandalf_Szary_2

Wszystko jedno, byle to był już naprawdę koniec tej kpiny z Tolkiena.

ocenił(a) film na 8
Gandalf_Szary_2

Na pewno będzie koniec opowieści Bilba, możliwe, że nawet takie jak w książce. Później wrócimy do dnia 111 urodzin Bilba i może zobaczymy odbudowę Barad Dur.

ocenił(a) film na 10
Gandalf_Szary_2

Ja myślę że po tej opowieści ujęcie na Bilba który zamyka i jednocześnie kończy książke najwiązanie do początku

ocenił(a) film na 10
Gandalf_Szary_2

Ja pokazałbym Bilba w domu, w Shire, szczęśliwego z powrotu, lecz zamyślonego nad tym co się wydarzyło. Ostatecznie Bilbo uśmiech się do siebie z miną mówiącą "mimo wszystko było warto". Odkłada Pierścień na kominek. W tle Bilbo idzie w głąb domu a w pierścieniu ukazuje się ogień i po chwili OKO. Ciemność i THE END !

ocenił(a) film na 10
Valarin

Albo tak przykłada pierścień do kamery i mówi "Mój Skarbie!" no i Oko Saurona. THE END

ocenił(a) film na 10
GandalfTheWhite

Też dobre :)

Gandalf_Szary_2

Możemy zobaczyć młodych - Gimliego i Aragorna.

Gandalf_Szary_2

Moim zdaniem pokażą nam Starego Bilbo.

ocenił(a) film na 9
Gandalf_Szary_2

(W tle muzyka) Bilbo zamyka książkę potem odwiedzają go Gadalf i Balin w trakcie rozmowy jest pokazany Erebor, Mroczna Puszcza, Dale, Rivendell i może jeszcze kilka miejsc. Gdy wychodzą Bilbo bierze pierścień (zbliżenie) potem widzimy Mordor. THE END. Napisy.