PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249769
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Witajcie. Ja przybywam z roku 2015 i chętnie podzielić się z Wami informacje na temat film "Hobbit:
Bitwa Pięć Armii". Wy zadać mi pytanie, ja chętnie odpowiadać.

ocenił(a) film na 10

Kiedy i co odebrało ci rozum?

użytkownik usunięty
Kjcdudbjsdv

[TRANSLATING TO POLISH LANGUAGE]
Nic nie odebrać mi rozum. Ja przenieść się w spacetime za pomocą wybitny naukowiec z Caltech - Kip Thorne.

ocenił(a) film na 4

Słabizna. Ja podróżuję z Doctorem i już dawno ten film widziałam. Ale to i tak żadna nowość na tym forum. Tu już dawno chodzą linki do wersji rozszerzonej. Leć może na forum avengersów i tam ich wspieraj swoją wiedzą. Oni mają wiele pytań.

ocenił(a) film na 9
Belief

Wytłumacz mi proszę kto to jest i po co. Niestety nie ogarniam.....kto to i po co. On podróżuje w czasie czy co? Bo już nie rozumiem? O co chodzi ?

ocenił(a) film na 4
piskorX

Doctor? Doctor to Władca Czasu (taka rasa żyjąca na planecie Gallifrey) podróżujący w czasie i przestrzeni w swoim statku kosmicznym TARDIS, który wygląda jak niebieska budka policyjna, ponieważ kiedyś będąc w latach 50 zaciął mu się kameleon (dostosowywał wygląd zewnętrzy statku do miejsca i czasu). I tak sobie podróżuje. W większości ratuje planety i ich mieszkańców. Pilnuje też aby nikt nie mieszał za bardzo w czasie, bo ma to swoje poważne konsekwencje. Oczywiście ma też pełno z tego tytułu wrogów. Zapraszam na forum Doctora, tam dowiesz się więcej.

ocenił(a) film na 9
Belief

Pytam się o użytkownika vespemango....kto to jest i o co chodzi z tym [TRANSLATING TO POLISH LANGUAGE]....kim on jest i po co...Nie rozumiem tego.

ocenił(a) film na 4
piskorX

Serio? O to pytasz? :] I po co ja sie naprodukowałam o Doctorze :]

A ten wygląda na forumowego trolla, który ma zabawę i tyle w temacie. Ale przynajmniej robi to z żartem.

ocenił(a) film na 9
Belief

Pisze że pracuje dla CIA ot miło mi. Bo ja jestem z FBI. Pewnie się z nim dogadam ;)

ocenił(a) film na 4
piskorX

CIA i FBI chyba się nie lubią, ale ja te instytucje znam tylko z seriali także mogę się mylić :P

ocenił(a) film na 9
Belief

FBI to bardziej prawe służby. A CIA są bardziej ostre, stosują czasami tortury itp, łamią ludzi i są bardziej do terrorystów niż drobnych przestępców. CIA zdobyło 76% informacji które pomogły zabić osame bin ladena.

użytkownik usunięty
piskorX

Musieliśmy go zabić, bo tylko on znał prawdę na temat WTC.

ocenił(a) film na 10
piskorX

[TRANSLATING TO POLISH LANGUAGE] - Tłumaczenie na jęzk polski

Kolega robi sobie z nas jaja i udaje człowieka który został zmechanizowany i niby przemieszcza się w czasie co oczywiście jest głupstwem. Nie wygląda mi jednak trolla ze względu na jego odpowiedzi uważam ten temat za najzwyklejszy żart ;)

ocenił(a) film na 9
GandalfTheWhite

Heheh rozumiem :)

ocenił(a) film na 10
GandalfTheWhite

o jej, co ty powiesz? A ja głupia myślałam, że on z przyszłości do nas przemawia . ŁaaaaaaaaaaŁ!

ocenił(a) film na 10
Mallena28

No on nie rozumiał

ocenił(a) film na 9
Belief

Sorrki za to....dzięki że miałaś dobre intencje :) przynajmniej się czegoś o doktorze dowiedziałem :D

ocenił(a) film na 4
piskorX

O Doctorze. Z dużej bo Doctor to imię a nie tytuł naukowy :)

ocenił(a) film na 7
Belief

Mogłabyś napisać Doctor Who bo ten tytuł jest bardziej rozpoznawalny ;)

ocenił(a) film na 4
thorin3

Ale on mnie nie zapytał o serial tylko o osobę :)
"Wytłumacz mi proszę kto to jest (...) On podróżuje w czasie czy co?" A "who" to nie jest nazwisko :p

ocenił(a) film na 7
Belief

Przepraszam,mój błąd :)

ocenił(a) film na 10

A ja to nawet poznałem Eru i brałem udział w bitwie za to mam wejście wip na te filmy. Ostatnio byłem w 2023 i nie uwierzycie Putin umarł!

ocenił(a) film na 4

Czy Gandalf zginie?

użytkownik usunięty
Banner

Nie.

Pan już w tamtym roku chyba nas odwiedził. Nie, dziekuję.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Może odwiedził Was inny członek misji LAZARUS 2015.

Taa pewnie tak.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Dla nas "tamten rok" to 2014. Więc może ty też przeniosłeś się w czasie do 2015? Lepiej sprawdź.

:P

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Kto tu kurde w ogóle jest jakiś vespermango....mówi że jest z CIA HAHAHAH

użytkownik usunięty
piskorX

Vespermango to pseudonim zaprzyjaźnionego Polaka.
Moje dane osobowe są ściśle tajne. I tak, jestem z CIA.

ocenił(a) film na 4

Czy Bilbo zginie?
Kto z obsady dostanie Złotą Malinę?
Co przedstawia scena po napisach?
Kto zaśpiewa piosenkę końcową?

użytkownik usunięty
S_T_P

Nie.
Nikt.
Nie było sceny po napisach.
Billy Boyd zaśpiewa piosenkę zatytułowaną "The Last Goodbye". Zapiera dech w piersiach.

ocenił(a) film na 10

A ja znam. NIE !

ocenił(a) film na 8

Czy będę miał emeryturę?

użytkownik usunięty
1_2_filmweb

Nie znam odpowiedzi na to pytanie. Ale radzę na to nie liczyć.

ocenił(a) film na 8

Dawno już przestałem się łudzić...

ocenił(a) film na 7

Co oznaczają słowa wyryte w murze (były w zwiastunie 2 razy)

użytkownik usunięty
thorin3

Stanowi to bardzo duży wątek w filmie, więc nie będę wam spoilerować. Będziecie zaskoczeni.

ocenił(a) film na 7

Wystarczająco naspojlerowałeś.................

ocenił(a) film na 9

Twoja myśli że ktoś się na to nabiera? Ty jesteś umysłowo upośledzony? Nikt się na to nie nabierze....nie udawaj tylko pisz normalnie....proszę Cię

użytkownik usunięty
piskorX

Myślę, że niektórzy ludzie mają zdolność samodzielnego myślenia i analizowania faktów, więc mi wierzą.
Kip Thorne do swojego eksperymentu kwalifikował jedynie ludzi w pełni zdrowych, nie ma mowy o żadnych upośledzeniach.

ocenił(a) film na 9

Powiedz mi proszę. Kim jesteś i o jaki eksperyment chodzi? O co w ogóle to chodzi ? Nie rozumiem kim jesteś...

użytkownik usunięty
piskorX

Moje dane osobowe są objęte klauzulą poufności i nie mogę ich upubliczniać.
Chodzi o eksperyment LAZARUS 2015 przeprowadzony przez wybitnego naukowca z Caltech Kipa Thorna we współpracy z CIA na grupie starannie wyselekcjonowanych ochotników.
Okazało się, że podróż w czasie jest możliwa, ale można przenosić się tylko w najbliższą przyszłość i z powrotem. Nie da się ingerować w wydarzenia, które już miały miejsce i przenosić się w czasie o dłużej niż dwa miesiące naprzód.
To, co mieliśmy robić w 2015 roku również jest objęte klauzulą poufności.

ocenił(a) film na 9

Powiedz mi w takim razie. Ile zarobi 3 część hobbita?

A ty na prawdę przybywasz z przyszłości? Czy już tam byłeś? Czy właśnie jesteś w przyszłości?

użytkownik usunięty
piskorX

Przez pierwszy miesiąc wyświetlania - do tego momentu jestem w przyszłości - zarobił podobną sumę jak druga część.
Jakby to określić, siedzę w hipersześcianie podobnym do tego z filmu Interstellar - to na naszych relacjach polegał Kip Thorne opracowując jego wygląd w tym filmie - możesz znaleźć tą informację w internecie, oczywiście nie będzie tam wzmianki o misji LAZARUS 2015, która jest ściśle tajna. Ale ja będąc w tesserakcie nie podlegam Ich jurysdykcji więc mogę dzielić się z Wami tymi informacjami.

ocenił(a) film na 9

Aha czyli naukowiec wysłał cie tam byś spoilerował hobbita zamiast ratować świat? HAHAHAHAHAH

użytkownik usunięty
piskorX

Nie udawaj głupka. Przecież napisałem, że prawdziwy cel misji LAZARUS 2015 jest ściśle tajny. Pewnie jesteś z Mossadu i chcesz wyłudzić ode mnie te informacje.

ocenił(a) film na 9

Po co piszesz [TRANSLATING TO POLISH LANGUAGE] ??? Jesteś przecież polakiem więc nie wkręcaj. Sprawdziłem inne twoje wypowiedzi i nie widzę tam tak kolosalnych błędów jak tutaj.

ocenił(a) film na 4
piskorX

LOL

ocenił(a) film na 4
Joecrou

No jak widzę takie posty to po prostu nie wierzę w ludzkość...