PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249861
5,6 60 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

http://www.amazon.co.uk/Hobbit-Battle-Armies-Extended-Blu-ray/dp/B00ZX1Y6TW/ref= sr_1_1?s=dvd&ie=UTF8&qid=1434876756&sr=1-1&keywords=the+hobbit+the+battle+of+the +five+armies

Czekamy na datę ukazania się filmu w wersji rozszerzonej w Polsce :)

1
kamilxxx09

oj to późno chociaż u nas może być 18 listopada czyli 3 dni później niż w USA zawsze tak było z EE

kamilxxx09

No proszę, proszę... co za informacje :) Dzięki!
Czyli wersja cyfrowa pewnie z tydzień przed premierą na BR i DVD będzie. Listopad będzie bardzo przyjemnym miesiącem! :)

khazad7_2

ja kupuje BPA na dvd

Zainwestuj lepiej w BR, różnica obrazu jest kolosalna!

khazad7_2

chciałem kupić br ale najtańsze 200 zł kosztuje a z wydania dvd też jestem zadowolony

To nie wiem gdzie Ty kupujesz te BR, ale nawet empik ma ceny wydań rozszerzonych Hobbita po 140zł a jak wiadomo, do tanich sklepów on nie należy.

khazad7_2

ale ja mówię o odtwarzaczu... Chociaż faktycznie filmy na br też w moim życiu korzystne nie są...

Cóż... za jakość się płaci. Polecam mimo wszystko. Obraz jest jak żyleta ale przede wszystkim kolory bardziej naturalne... dvd takiej gamy kolorów nie odda co BR.
Póki nie zobaczysz jednego filmu i drugiego na dużym TV albo projektorze, jednego na DVD a drugiego na BR - nie przekonasz się o czym do końca mówię.

Ale jak chcesz namiastkę porównania jakosci obrazu na DVD a na BR, to tutaj masz fajnie zobrazowane porównanie. Jak najedziesz myszką na obrazek to Ci się zmieni jakość na BR. Bez najeżdżania na obraz, masz jakość DVD. Tylko nie mów, że różnic nie widzisz :D Miłego oglądania.

www.cornbread.org/FOTRCompare/

khazad7_2

wiesz niestety nie dostrzegam różnicy wierzę ale niestety... Być może mój wzrok się pogarsza w zasadzie powinienem nosić okulary ale nie chce...

Sprawdzałeś ten link? Najeżdżałeś kursorem na obrazki by zobaczyć jaka jest jakość HD a jaka DVD? Serio nie widzisz różnicy?
Cóż... okulista jest zatem mocno wskazany. Lepszy okulista i okulary/soczewki niż biała laska albo pies przewodnik.

khazad7_2

tak najechałem kursorem na obrazki i niestety nie widzę różnicy...

Koniec tematu.

khazad7_2

w wersji rozszerzonej

khazad7_2

I Kronika hi hi :D

khazad7_2

http://www.blu-ray.com/movies/The-Hobbit-The-Battle-of-the-Five-Armies-3D-Blu-ra y/123354/

ojć tu pisze że 3 listopad

http://www.theonering.net/torwp/2015/06/22/98426-hobbit-extended-edition-release -date-nov-16-for-uk/

na one ringu piszą że data 16 listopad też nie jest potwierdzona :P

khazad7_2

w tamtym roku wydanie rozszerzone wyszło we wtorek 4 listopada w USA czyli by wyszło we wtorek 3 listopada? już sam nie wiem..

kamilxxx09

To najbardziej oczekiwany przeze mnie film roku.

obleh

Haha u mnie tak samo :D

kamilxxx09

i u mnie :D

obleh

u mnie też nie mówiąc już o filmach które po drodze mnie zaspokoją czyli Ant Man więzień labiryntu 2 w październiku horror reżysera Del Tero Marsjanin Ridleya Scotta Igrzyska śmierci liczę na maraton EE Hobbita w kinie i Star Wars

podsumowując ten rok jest jeszcze młody pod względem filmowym! ^^

obleh

Dla mnie również jest to najbardziej wyczekiwana pozycja filmowa w tym roku! :)
Zapewne będzie w kinach przy tej okazji maraton wersji reżyserskich...poszedłbym na taki, gdyby jednak był on organizowany od rana do wieczora, bo zarywanie nocy chyba nie jest mi na rękę :)

khazad7_2

jedną noc mógłbyś spróbować bo warto. A lotra pamiętam się bałem że zasnę ale to zupełnie jak w sylwestra bawisz się do białego rana tyle że zamiast w domu jesteś w kinie... Kawa kola film i czujesz się jak w dzień, no chyba że pracujesz czy coś to wtedy co innego...

Byłem w zeszłym roku zarówno na maratonie Władcy jak i na maratonie Hobbita.
Po prostu znając już te filmy, wolalbym nie zarywać kolejnej nocy a w ciagu calego dnia wszystko zobaczyć :)

khazad7_2

ale myśle że jako fan Śródziemia odwiedzisz kino w tym roku na maratonie Hobbita EE jeśli będzie a będzie to pozwolisz sobie na one last time ^^

Owszem... pozwolę sobie, ale raczej w domu.
A co do Fana, to owszem... ale z pewnością nie maniakowy :P

khazad7_2

czemu? Ja planuje iść na taki maraton

Co nie oznacza, że ja iść też muszę.

khazad7_2

no tak :)

kamilxxx09

mój palantir teraz pokazuje że u nas premiera wersji rozszerzonej BPA bęedzie w piątek 20 listopada

patrząc na poprzednie lata premie wersji EE Hobbit Niezwykła Podróż w USA było 4 listopada u nas 8 listopada
u nich pustkowie było 3 listopada u nas 7

czyli wszystko jasne! U nich w poniedziałek 16 u nas w piątek 20 listopada!

Cudnie czyli przy pierwszej wypłacie 100 zł odkładam i 20 z rana biegne do sklepu po cieplutką bułeczkę i do kina na maraton Igrzysk!!!

kamilxxx09

To w listopadzie czeka mnie wydatek na 2 filmy DVD. :D

bartoszcyc8

jakie?

kamilxxx09

Srakie

kamilxxx09

No to i Jurassic World. Też podobno w listopadzie. :D

bartoszcyc8

o tak też musze kupić Jurassic wordl chciałem nowych Avengers ale dinozaury dużo lepsze!

Kupię zwłaszcza, że mam wcześniejszą trylogię Parku w pięknym wydaniu kolekcjonerskim. :)
Tak wygląda: http://www.ravelo.pl/pub/mm/img/220/205945.jpg

bartoszcyc8

chyba sobie zakupie takowe wydanie zwłaszcza że dtogo nie kosztuje!

bartoszcyc8

http://www.empik.com/park-jurajski-pelne-wydanie-kolekcjonerskie-spielberg-steve n-johnston-joe,prod2360081,film-p

ale tylko takie znalazłem

Ja też kupowałem w empiku, tylko że na zamówienie. Chyba z tydzień musiałem czekać. Nie wiem czy dalej można to wydanie zamówić. Ale to też wygląda fajnie. :)

bartoszcyc8

patrzałem i tej już nie ma być może to była jakaś edycja limitowana

za ile kupiłeś?

To było kilka lat temu, więc nie pamiętam dokładnie, ale coś około 100 zł.

bartoszcyc8

Ciekawe kiedy będzie druga część. Choć obawiam się, że efekt może być podobny jak w kolejnych Jurassic Parkach starego wydania.... czyli 1 część zrobiła furorę, zaś kolejne już nie...bo ile razy można mieć do czynienia z tą samą fabułą:

ludzie tworzą dinozaury > ludzie oglądają dinozaury > dinozaury uciekają z klatek > dinozaury zjadają ludzi > pozostaje garstka ocalałych :)

No ale nieważne...to nie forum Jurassic Park.

khazad7_2

no właśnie :P ze starej trylogii najlepsza była tylko pierwsza część, druga jeszcze ok ale trzecia część już słabsza :) ale może tu być lepiej, przynajmniej wizualnie :) Transformersy na bank się z tego nie zrobią więc powinno być w porządku

Przyznam, że Jurassic World mnie zaskoczył, bo według mnie jest lepszy niż dwójka i trójka. Jedynki oczywiście nic nie przebije. Z niecierpliwością czekam na kontynuacje. :)

bartoszcyc8

no jedynki nic nie przebije :) faktycznie dla mnie też lepszy, fabuła dalej jest słabsza ale wizualnie jest piękne efekty muzyka, aktorstwo też całkiem całkiem. I też oczekuję kontynuacji ^^

I te świetne nawiązania do jedynki (np. stary budynek, pan DNA). :)

bartoszcyc8

dokładnie :)

khazad7_2

Myślę, że w kolejnej części mogą kontynuować wątek dinozaurów, które mają być wykorzystane jako broń. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Przeczytałem też gdzieś, że akcja może się rozgrywać po raz pierwszy na stałym lądzie (nie licząc końcówki dwójki).

bartoszcyc8

No właśnie tego typu wątku fabularnego bardzo się obawiam, że mniej w tym magii kina będzie a zwykłej sieczki.
Zobaczymy co z tego wyjdzie...

kamilxxx09

2 tygodnie wcześniej na giełdzie