PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249734
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Myślicie, że będzie zgodność z książką i pokażą w filmie jak wykopuje z jaskini trolli "lokatę długoterminową"? ( p.s. w książce oczywiście nie zakopali kuferków w jaskini tylko nad rzeką )

ocenił(a) film na 10
obleh

Tak, Bilbo wykopie te skrzynię. W prologu do NP Bilbo mówi że przywiózł z wyprawy tylko małą szkatułkę cuchnącą trollami.

ocenił(a) film na 4
obleh

Ja mam nadzieję, że oni pokażą całą podroż powrotną :) Bardzo chciałabym zobaczyć jak zatrzymuje się ponownie u Elronda :)

ocenił(a) film na 9
Belief

Ja liczne na jakis plynny sposob polaczenia Hobbita z Wladca i widze to tylko i wylacznie w Shire.. mogliby tak to sprawnie polaczyc jak zrobili w 1 czesci ze starym Bilbem.

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

No. Ja bym chciał żeby na końcu filmu pokazano małego Froda.

ocenił(a) film na 4
Kjcdudbjsdv

Podobno było w zamiarze twórców nakręcić sceny jak topią się jego rodzice i zostaje zaadoptowany. Kto wie może to pokażą na końcu?

ocenił(a) film na 10
Belief

Oby :)

ocenił(a) film na 4
khazad7_2

Też liczę na takie połączenie :). A czemu uważasz, że tylko w Shire jest to możliwe?

Wiesz wydaje mi się że zarówno starego Bilba jak i Froda możemy jeszcze zobaczyć.

khazad7_2

A może połączą to w ten sposób, że po skończonej opowieści będziemy mieli. Scene w której Bilbo zaczyna pisac"Hobbta" tak jak było na poczatki LOTR

ocenił(a) film na 4
sentia

Przecież tak się zaczyna pierwsza część Hobbita. Bez sensu. Kończyc też nie może bo Bilbo ukończył swoją opowieść w Rivendell we Władcy. Ewentualnie może przerwać pisanie.

Belief

No własnie dziwny to trochę pomost jak dla mnie. Ja bym zakończyła Hobbita tak jak PJ ją zaczął było by to nawiązanie to LOTRa

Belief

Film ma sie podobno skonczyc inaszej niz książka.

khazad7_2

Tak czytam co piszecie i dociera do mnie, ze pokladam wielkie nadzieje w tej czesci, to ostatnia szansa dla PJ zeby sie obronic, oby dal rade i wszyscy byli zadowoleni

Belief

Może pokaża małego Aragorna :)

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Bardzo bym chciała :)

ocenił(a) film na 6
Belief

ja chcę zobaczyć licytację ;D

ocenił(a) film na 4
calays

Tak, to mogłoby być ciekawe :)

ocenił(a) film na 6
Belief

to jest dla mnie super motyw! Pokazuje... a może jest zwieńczeniem pewnego rodzaju "pechowych sytuacji" dla Bilba jak nie wcześniej kamień w głowę podczas bitwy to po bitwie dom mu chcą sprzedać :)

calays

Licytacja będzie. Jest to potwierdzone w moim temacie ze spoilerami.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

To świetnie! W takim razie nie mogę się doczekać ;) Przepraszam ale nie zauważyłam, po wakacjach jestem...teraz nadrabiam "zaległości".

calays

Ok.

obleh

Mam nadzieję, że ta scena będzie, jednakże idealnie nadaje się do wersji Extended.

ocenił(a) film na 9
DarkSith

Na którą pewnie przyjdzie nam czekac do listopada 2015 roku... oj mogliby w przypadku ostatniej części zrobić wyjątek i wersję reżyserską dać w połowie roku...

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

jestem za

khazad7_2

Popieram, piszmy petycję do grubego. :)

khazad7_2

Myślę, że jest szansa, że EE BPA może pojawić się w wakacje 2015. Przecież tylko to im pozostaje do montażu w przyszłym roku. Chociaż nie wiem, czy Jackson czasem nie zaczyna Tintina w 2015.

ocenił(a) film na 9
obleh

Cóż... sam nie wiem. Byłoby cudownie, ale już lepiej nastawić się na wersję reżyserską na listopad 2015.
No i trzeba tak czy siak czekać, by później kupić cały pakiet BR w wersji reżyserskiej :-)

khazad7_2

No i jeszcze troche poczekac na jakas okazyjna cene ;) hah

tez licze ze przyspieszy ta EE i rzeczywiscie wyjdzie w polowie roku

teraz WP dvd plus blu ray za 239 na all, a jak bylam zainteresowana to chodzil za 399 masakra...

ocenił(a) film na 9
sabciaa

Mnie coraz bardziej zastanawia zakup wersji steelbook BR.
No ale póki co nie zaprzątam sobie tym głowy.

Cóż...mamy sądny tydzień bo najprawdopodobniej tego tygodnia już teaser powinien się pojawić i może wreszcie jakieś przecieki z Comic Conu będą. Plakat też by się przydał :-)
CC w weekend, no ale kto wie? Może w tygodniu jeszcze czymś twórcy filmu zaskoczą? :-)

khazad7_2

Trzeba sledzić to:
http://www.albertafilmratings.ca/recentclasstrailers.aspx
Tutaj na kilka dni przed premiera trailera lub teasera wskakuje tytuł filmu. Może to być jednak tylko 1 dzień. Tak było chyba w przypadku Kosogłosa cz. 1

obleh

Na bank. Jest potwierdzenie w NP.

kamilxxx09

Ja chce zobaczyć 2 sceny w zakończeniu:Balina odwiedzającego Bilba w Shire (po odwiedzinach kiedy wszyscy się rozejdą Bilbo z zachwytem ogląda pierścień i wtedy mamy sekwencje przenoszącą nas do mordoru i pokazującą odbudowywaną barad -dur a w powietrzu krążące skrzydlate bestie(oczywiście chodzi o latających wierzchowców Nazguli).

Nekromanta_14

No niby film ma sie skonczyc inaczej niz książka wiec wszystko możliwe.