http://www.filmweb.pl/news/Tw%C3%B3rca+%22Hobbita%22+nie+lubi+hollywoodzkich+blo ckbuster%C3%B3w-108919
"Cały przemysł i najnowsza technologia się pogubiły." - Hahaha, chyba mówi o sobie, przecież on najbardziej nadużywa efektów specjalnych, wystarczy przypomnieć sobie nieszczęsnego konia Legolasa!
"Przecież ta wypowiedź z tego artykułu sugeruje, że albo jest idiotą, albo próbuje fanom dać coś do zrozumienia." - Ja też doszukuje się w tej wypowiedzi drugiego dna, Jackson idiotą nie jest, więc raczej daje do zrozumienia, że nie jest do końca odpowiedzialny za taki wygląd "Hobbita".
P.S. Filmu jeszcze nie widziałem, ale jak obejrzę to napiszę recenzje :)
Albo my się doszukujemy drugiego dna nie mogąc uwierzyć, że ktoś odpowiedzialny za WP, był w stanie popełnić coś takiego jak Hobbit :D. Prawdy się i tak nie dowiemy. Oficjalna krytyka mogłaby go spalić nie tylko u MGM ale w ogóle u producentów, bo kto będzie chciał później pracować z kimś kto tak się o nich wypowiada.
A co Ty masz do tych superbohaterów?
Wychowałem się na komiksach, zarówno polskich, europejskich jak i amerykańskich i cieszy mnie to, że filmy komiksowe mają obecnie zupełnie inną pozycję na rynku, niż te 10-15 lat temu, min. dzięki sukcesowi filmów Marvela i jako fan takiego kina, oczekuję takich filmów. Jeżeli ktoś nie lubi komiksów i tego typu kina to niech nie ogląda takich filmów ale niech nie odmawia tego innym. Jeżeli Jackson mówił takie bzdury to jest podobnym hipokrytą, jak James Horner, który bluzgał na " Niesamowitego Spider Mana ", czyli na najlepszy film o Człowieku Pająku.
Czasami to się zastanawiam czy Ty masz wszystko w porządku z głową, albo czy w ogóle czytać potrafisz. Ja komentuję wypowiedź Jacksona i sugeruję że może Hobbity w takiej odsłonie nie do końca są zgodne z jego wolą a Ty mi tu swoje dzieciństwo spędzone na komiksach opowiadasz. Co mnie to obchodzi! Do tego zawsze musisz wypalić z jakimś gniotem. Jak nie "Niesamowity Spider Man" to "Strażnicy Galaktyki". Marvel nakręcił tyle fajnych filmów a Ty tylko w kółko te dwa gnioty dla 14latków wymieniasz.
Tobie natomiast podoba się " Thor Mroczny Świat ", jeden z najsłabszych filmów Marverla od czasu pierwszego " Hulka " więc łaskawie nie obrażaj innych.
Straszne, 36letni koleś, z kiczowatym gustem skrytykował film który nie podoba się 14latkom. Nie wiem jak ja to przeżyje :] A nie chwila mam to w głębokim pouważaniu :].
A mnie krytykuje baba, która nie lubi scen akcji i walk, bo ... jest babą .... Na prawdę, zaraz się rozpłaczę.
Jeżeli już robimy tu off i krytykujemy filmy komiksowe Marvela, to najgorsze z nich ( bez podziału na Marvela, Foxa i Sony ), to:
" Dardevil "
" Electra "
" Hulk "
" Fantastyczna Czwórka " 1 i 2
" X-Men Geneza Volverine "
" Spider Man "
" Spider Man 3 "
" Thor Mroczny Świat "
" X-Men Ostatni Bastion "
To jak to jest, że większość woli spider-mana raimiego?
A te wypisane x-many nie były złe. W wolverine zniszczyli właściwie tylko postać deadpoola.
Tylko na tyle cie stać. Wyzwanie mnie od bab?
A dla twojej informacji to akurat sceny akcji lubię. Nie lubię tylko bezsensownej nic nie wnoszącej napierdalanki przez pół filmu, której jak widać obecność wystarczy tobie aby uznać film za arcydzieło.
To czemu on do mnie wciąż pisze? :] Nie wiem kogo załatwiłeś, ale mam nadzieję, że nikogo nie wkurzyłeś przy okazji :D
Już nie leżą. Nie zasługujesz na nie. Nakładam ci bana na magnumy. Cokolwiek robisz, nie możesz ich użyć.
Sorry, ale mam już dość tego, ze na każdym kroku ubliżasz mojej inteligencji, twierdząc, że nie mam gustu, lub że jest on spaczony, że mam coś z głową, itp. Długo się hamowałem ale Twoje chamstwo mnie już, niestety, wkurzyło. Ciągle wypominasz mi, ile mam lat, jaki to mam zły i wypaczony gust i że podoba mi się nowy Spider Man. Tak! przy nim to, co nakręcił Raimi w 2002 roku teraz wygląda jak PARODIA ale, niestety, to był pierwszy kinowy film o Pająku i dlatego tak dobrze się sprzedał.
Stwierdziłem, ze nie lubisz scen akcji, gdyż na każdym kroku podkreślasz, jak to nie interesuje cię bitwa, itp. czyli to, na co ja czekam od dwóch lat.
Nie wiedziałam, że inteligencja = gust. Nie posądzaj mnie o chamstwo bo od ponad miesiąca szukasz tylko pretekstu by wciąż wypisywać w KÓŁKO TE SAME farmazony. I tak długo jak będziesz za mną latał po forum pisząc o dupie Maryny która ma się nijak do moich wypowiedzi (jak miało to miejsce tutaj) tak długo będę pisać o twoim kiczowatym guście i rozwoju emocjonalnym na poziomie 14latka. Załapałeś? Bo moja cierpliwość dla ciebie już się dawno skończyła.
O nie moja droga! Strażnicy galaktyki to akurat najlepszy komiksowy film od Marvela. To jest po prostu blockbuster idealny gdzie wszystko jest tak, jak być powinno i na prawdę musiałbym się bardzo długo zastanowić, żeby powiedzieć o tym filmie cokolwiek złego.
Że film nie jest przeznaczony dla starszego widza. Jest dobry, ale dla młodszej widowni i jej ma prawo się podobać. Przychodzi taki czas kiedy człowiek z pewnych rzeczy wyrasta - to się nazywa dojrzałość a wtedy pewne rzeczy już nie bawią zwłaszcza te dziecinne. I na takim poziomie są Strażnicy Galaktyki.
Znam wielu dorosłych obeznanych których ten film też zachwycił. Zresztą wejdź sobie chociażby na Rotten Tomatoes i poczytaj oceny krytyków.
Ja też np. lelen_lis. Natomiast widziałam opinie też tych, których nie zachwycił. A oceny krytyków mnie nie interesują. Film ma się mi podobać a nie krytykom, którzy też są tylko ludźmi jak ty czy ja.
Jak dla mnie strażnicy nie są źli. To jeden z najbardziej luźnych filmów, przy którym nie trzeba myśleć. Przy okazji lubię np blade'a i spider-mana rabiega. Wszystko zależy więc od tego na co masz fazę.
Właśnie nie trzeba przy tym myśleć a humor dziecinny. Na to fazy to ja raczej nie będę miała bo oglądałam ich właśnie na marvelowskiej fazie. Blade'a to ja kiedyś lubiłam a o spidermanie to o którym piszesz?
Raimiego :)
Ja chyba nie widziałem żadnego filmu Marcela, który by mi się nie podobał. No może elektra i ghost rider 2
A chwila starego spidermana to i ja lubię. Nie mogę znieść tego co wyszło teraz. Elektra faktycznie słaba a Ghost ridera 2 nie widziałam. Ale na jedynce byłam w kinie i długo mi się podobała. A teraz czekam strasznie na nowych Avengersów. Trailer wywarł na mnie ogromne wrażenie.