http://www.filmweb.pl/news/Tw%C3%B3rca+%22Hobbita%22+nie+lubi+hollywoodzkich+blo ckbuster%C3%B3w-108919
"Cały przemysł i najnowsza technologia się pogubiły." - Hahaha, chyba mówi o sobie, przecież on najbardziej nadużywa efektów specjalnych, wystarczy przypomnieć sobie nieszczęsnego konia Legolasa!
I rozwalona tarcza Kapitana Ameryki. Nawet Thor tego młotem nie dokonał. A czemu się boisz o bliźniaki?
Ja natomiast mogę się założyć że kapitan Ameryka podniesie młot thora i będzie nim walczył. Ta tarcza złamana wygląda fajnie, ale to trochę tani chwyt.
A jeśli chodzi o bliźniaki to potencjalnie najsłabsza częśc filmu i nie wiem jak to zrobią.
Bo to coś w stylu: zbliża się największe zagrożenie. Tak wielkie i tak potężne, że rozwala tarczę kapitana Ameryki. No i to ujęcie to pokazujące... Ale wygląda fajnie.
Ale przecież w każdym z tych filmów o to chodzi :). Biedni bohaterowie, prawie pokonani a zbliża się zagłada "o nie co my teraz zrobimy" i nagle bohaterowie ostatkiem sił pokonują wroga, ratują świat...A teraz doszło jeszcze to...ale zniszczenia są duże "a może bohaterowie nimi nie są, zniszczyli nam miasto, osadźmy ich" i od teraz będą musieli działać na granicy prawa ukrywając swoje tożsamości. :] Fakt tani chwyt ale po to się te filmy ogląda :D
O to chodzi. Całe filmy o superbohaterach to tanie chwyty :) ale to jest w nich super :D
Mówię o tych nowych np green lantern czy men of Steel. A Batmana od nolana nie zalicza się do Dc.
Taa :) znaczy man of Steel jescze nie jest taki zły( i tak wyszedł zaskakująco dobrze, gdyż bądźmy szczerzy nie da się zrobić dobrego filmu o super-manie) ale green lantern to już porażka.
Jeśli naprawdę uważasz, że oznaką dojrzałości jest nie lubienie luźniejszy rzeczy to tylko Ci współczuję. Prawdziwa dojrzałość jest wtedy, gdy nie wstydzisz się oglądać czy czytać bardziej dziecinnych rzeczy . Bo gdy człowiek jest dorosły to nie musi wszystkim naokoło udowadniać, że nie jest już dzieckiem.
O kolejny "filozof" się trafił z oklepaną maksymą co to czytać ze zrozumieniem nie potrafi.
Teraz dopiero widać Twoją dojrzałość. ;P
Zresztą moje myśli są jeszcze zbyt płytkie, by nazwać mnie filozofem.
I kolejny wytarty tekścik :D
Ta myśl nie jest płytka tylko nie twoja i źle użyta.
Nic już nie dodawaj. Ja za to dodam że ty jesteś trollem.
A jak zamierzasz w kółko się powtarzać niewychowany człowieku to odpuść sobie. Hobbit ma 7 milionów fanów i nie zmienisz tego............
zależy pod jakim kątem innych filmów się patrzy, ja patrzę jedynie Lotr i Hobbit, nie będę porównywać do filmów marvela bo też są popularne owszem mają więcej fanów.
Ale Lotr miał chyba 13 milionów także te 7 to jest na serio dużo.
Pleciesz takie bzdury że aż się czytać nie chce...Ja mniemam policzyłeś ludzi z całego świata i wyszło ci marne 7 milionów.... To już Harry Potter miał lepszy wynik
nie zaprzeczę że Harry Potter miał lepszy wynik a nie policzyłem tylko znalazłem na oficjalnej stronie na twitterze podajże. Ale cieszy mnie to że Potter ma lepszy wynik.
ps. nie wiesz co się dzieje z filmwebem. bo oceniam film na 8 a po jakimś czasie wyskakuje mi 10 ehhhhhh
dla twojej wiadomości z samej Europy Hobbit i WP mieli by po ok 15 milionów fanów jak nie więcej ciołku
I nie nie wiem co ci się dzieje może to znak że nie powinno cię tu być... a ty wszystko to spisek masonerii i iluminatów
Dobrze czyli wychodzi na to że Lotr ma jeszcze więcej fanów. Może 20 milionów. Nie wiem i w zasadzie mało mnie to obchodzi. Chciałem utrzeć nosa spycialcowi bo także jest irytujący....
nie martw się sentia ja kończę z filmwebem...... pod koniec grudnia wynoszę się z tego forum bo zarówno atak hejterów, jak i fanatyków jest dla mnie po prostu chamskie. Ja też zaliczam się do trollów, tych irytujących masz rację. Jestem taki. Chociaż nie w realu, możesz wierzyć lub nie ale jestem uprzejmy, miły, uczynny. Wiesz świat jest mały możliwe że się znamy, a możliwe że dopiero się poznamy :). Zresztą ja cię nie obchodzę za bardzo, wyręczę cię i napiszę.
"dziecko ale napisałeś bełkot"
na to ja odpowiem
"wiem, nie gniewam się. I wesołych świąt Sentia"
tak na poważnie. Wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku :)
Skoro tak uważa to aż nasuwa się pytanie - Dlaczego filmy z serii "Hobbit" są w niektórych momentach do bólu naszpikowane efektami specjalnymi? Nie można było w takim razie więcej scen nakręcić, że się tak wyrażę "w rzeczywistości"? Tymi słowami strzelił sobie w kolano :/
https://www.youtube.com/watch?v=Fu_BhzHe3YE NAPISY KOŃCOWE PLUS PRZETŁUMACZONA PIOSENKA :)
To się uśmiałem. Póki co mam wrażenie, że to Jackson się pogubił zarówno w Hobbicie, jak i w tej zabawnej wypowiedzi. Przecież jego nowa trylogia to istna orgia CGI!
Jak dla mnie orkowie w Hobbice byli przereklamowani, we Władcy Pierścieni wyglądało to o niebo lepiej.
Racja, żaden komputerowy ork nie dorówna genialnej charakteryzacji, ale i tak część osób na tym forum Ci napisze, że przy tylu klatkach charakteryzacja wyglądałaby sztucznie (co jest oczywiście totalną bzdurą). To tak samo jak z koniem Legolasa, ten komputerowy wyglądał realistyczniej i lepiej komponował się z tłem. Jakby wykorzystali żywego i prawdziwego rumaka to już nie wyglądałoby tak epicko i prawdziwie (tutaj oczywiście zastosowałem sarkazm).
Pozdrawiam!
Po pustkowiu smauga trochę się uśmiałem jak przeczytałem tą wypowiedz. Ale ja tam lubię Hobbita mimo iż to niższa półka niż Lotr. To jednak nie bardzo jakoś mnie to rusza :) osobistym zdaniem. Jeśli zaś chodzi czy Hobbit jest dobrą trylogią? no jest tragedii nie ma aczkolwiek liczyło się na to co Lotr może jak by zaczęto od Hobbita, tak by było. No cóż zresztą nie wiem czy wiecie ale, PJ przed premierą AUJ powiedział że Władca Pierścieni zawsze będzie lepszy. Gdzieś czytałem ale nie pamiętam gdzie.