A huge improvement [In reply to] Can't Post
Two of my favourite scenes of the movie are now the extended ones:
Beorn introduction
and
Gandalf and Thrain
The whole Dol Guldur subplot runs far longer than it does in the theatrical. There's also an Azanulbizar flashback here with Azog cutting off the Dwarf Ring off Thrain.
Train basically sticks with Gandalf throughout until he's taken by Sauron to his death. And right before being snatched, he tells Gandalf to tell Thorin he loves him. WHY WERE THESE SCENES CUT???
Best Extended Edition so far out of the 5. Doesn't add a single useless scene IMO.
Wow, zapowiada się wyśmienicie. I jeszcze wspomnienie z Azanulbizar i znacznie więcej Dol Guldur! Nie moge się doczekac :)
Kurcze, wydaje się, że powycinali najlepsze sceny :) Super bo to oznacza, że wersja rozszerzona może być naprawdę dobra :). Ciekawe jak to Beorn introduction wygląda. Na ile jest zbliżone do książki jeśli to w ogóle możliwe bo oni wszyscy nagle znajdują się u niego w domu naraz.
Też czekam na Thraina i na kokretne rozkręcenie tej sceny. Ale ja to zamierzam zobaczyć Pustkowie EE dopiero dzień przed pójściem na Bitwę Pięciu Armii. Jeśli będą pokazy przedpremierowe to obejrzę 24 grudnia jeśli nie to 25 grudnia :) jeśli uda mi się cierpliwie wytrwać uda mi się wytrwać do listopada następnego roku. W tam tym roku, nie wytrzymałem obejrzałem w listopadzie i do dziś jestem mega niecierpliwy.
Ja tam na nic czekać nie będę. Już teraz śledzę youtube a nóż coś w rzucą. Nie mam zamiaru się katować z czekaniem. A film swoją drogą.
O ile wiem, Gandalf będzie przedstawiał krasnoludy przy śniadaniu. Bilbo przyjdzie dopiero na końcu, co widac juz w wersji kinowej.
Moim zdaniem cięcie nastąpiło w scenie kiedy widzimy galopujące kuce Beorna. Wtedy zapewne zobaczymy zmiennokształtnego rąbiącego drewno, a z chaty wyjdzie Gandalf i sprytnie zacznie przedstawiać Beornowi krasnoludów, z tą różnicą, że nie będą oni wychodzili z lasu jak w książce, a już z jego chaty. Potem zobaczymy dalsze ujęcie w domu z wersji podstawowej.
Aaa w ten sposób, tak to byłoby dobre. Kurcze szkoda gdyby obdarli Gandalfa z jego sprytu, ale gdyby tą scenę w ten sposób obrócili to też byłoby w porządku :). Świetny pomysł :)
Zapowiada się extra. Czyżby środkowe części obu trylogii miały najlepsze wersje rozszerzone?. Z Lotra przecież najczęściej chwalą Dwie wieże za dodane sceny.
A ja, kurcze, zawsze zapominam o tych scenach. Moze dltaego, że częściej oglądam kinówki jak leca w TV :)
A ja jak leci to niepogardzę :) zawsze Lotra oglądne w TVN. A co wersji rozszerzonych za najlepszą wersję rozszerzoną uważam Drużynę Pierścienia. Potem mam Dwie Wieże. Co do Pustkowia lub Niezwykłej Podróży nie wiem która lepsza część ale wolę Niezwykłą Podróż
Jak poczytałem o samym wątku Dol Guldur to szykuje się nie lada rozszerzenie tych scen :) I trochę zmian :)
No proszę... te 25 minut naprawdę zmienią film :)