PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249903
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

A huge improvement [In reply to] Can't Post
Two of my favourite scenes of the movie are now the extended ones:

Beorn introduction

and

Gandalf and Thrain

The whole Dol Guldur subplot runs far longer than it does in the theatrical. There's also an Azanulbizar flashback here with Azog cutting off the Dwarf Ring off Thrain.

Train basically sticks with Gandalf throughout until he's taken by Sauron to his death. And right before being snatched, he tells Gandalf to tell Thorin he loves him. WHY WERE THESE SCENES CUT???

Best Extended Edition so far out of the 5. Doesn't add a single useless scene IMO.

ocenił(a) film na 9
JBridges

Podasz link albo przetłumaczył by mi to ktoś?

użytkownik usunięty
JBridges

bez komentarza

użytkownik usunięty
JBridges

Będzie zacnie jeśli nie bardzo dobrze.

JBridges

Wow, zapowiada się wyśmienicie. I jeszcze wspomnienie z Azanulbizar i znacznie więcej Dol Guldur! Nie moge się doczekac :)

użytkownik usunięty
JBridges

Może przez to druga część zyska co nie co w oczach innych.

ocenił(a) film na 4
JBridges

Kurcze, wydaje się, że powycinali najlepsze sceny :) Super bo to oznacza, że wersja rozszerzona może być naprawdę dobra :). Ciekawe jak to Beorn introduction wygląda. Na ile jest zbliżone do książki jeśli to w ogóle możliwe bo oni wszyscy nagle znajdują się u niego w domu naraz.

ocenił(a) film na 10
Belief

Też mnie to ciekawi i najbardziej czekam na Berona właśnie.

ocenił(a) film na 4
mie46ole

Ja jeszcze na Thraina bo kompletnie nie wiem jak Jackson ten wątek wyprostuje.

ocenił(a) film na 10
Belief

U mnie Thrain na drugim miejscu.

Belief

Też czekam na Thraina i na kokretne rozkręcenie tej sceny. Ale ja to zamierzam zobaczyć Pustkowie EE dopiero dzień przed pójściem na Bitwę Pięciu Armii. Jeśli będą pokazy przedpremierowe to obejrzę 24 grudnia jeśli nie to 25 grudnia :) jeśli uda mi się cierpliwie wytrwać uda mi się wytrwać do listopada następnego roku. W tam tym roku, nie wytrzymałem obejrzałem w listopadzie i do dziś jestem mega niecierpliwy.

ocenił(a) film na 4
Gandalf_Szary_2

Ja tam na nic czekać nie będę. Już teraz śledzę youtube a nóż coś w rzucą. Nie mam zamiaru się katować z czekaniem. A film swoją drogą.

Belief

Na priv ci podrzucę link do strony. Tylko sprawdzę czy już na niej jest! :)

ocenił(a) film na 10
Gandalf_Szary_2

A mi prześlesz?

ocenił(a) film na 4
Gandalf_Szary_2

Bardzo chętnie taki przygarnę. Szukałam w necie, ale jeszcze nic nie było.

mie46ole

O ile wiem, Gandalf będzie przedstawiał krasnoludy przy śniadaniu. Bilbo przyjdzie dopiero na końcu, co widac juz w wersji kinowej.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

To ciekawe.

ocenił(a) film na 8
Belief

Moim zdaniem cięcie nastąpiło w scenie kiedy widzimy galopujące kuce Beorna. Wtedy zapewne zobaczymy zmiennokształtnego rąbiącego drewno, a z chaty wyjdzie Gandalf i sprytnie zacznie przedstawiać Beornowi krasnoludów, z tą różnicą, że nie będą oni wychodzili z lasu jak w książce, a już z jego chaty. Potem zobaczymy dalsze ujęcie w domu z wersji podstawowej.

ocenił(a) film na 4
zioleklukas

Aaa w ten sposób, tak to byłoby dobre. Kurcze szkoda gdyby obdarli Gandalfa z jego sprytu, ale gdyby tą scenę w ten sposób obrócili to też byłoby w porządku :). Świetny pomysł :)

ocenił(a) film na 7
JBridges

WHY WERE THESE SCENES CUT??? Jak najbardziej się podpisuję :P

JBridges

Zapowiada się extra. Czyżby środkowe części obu trylogii miały najlepsze wersje rozszerzone?. Z Lotra przecież najczęściej chwalą Dwie wieże za dodane sceny.

obleh

A ja, kurcze, zawsze zapominam o tych scenach. Moze dltaego, że częściej oglądam kinówki jak leca w TV :)

kamilxxx09

Mnie oczy i dusza bolą jak widzę przypadkiem ten obcięty, niewyraźny obraz przerywany reklamami.

obleh

Oj tam :)

obleh

A ja jak leci to niepogardzę :) zawsze Lotra oglądne w TVN. A co wersji rozszerzonych za najlepszą wersję rozszerzoną uważam Drużynę Pierścienia. Potem mam Dwie Wieże. Co do Pustkowia lub Niezwykłej Podróży nie wiem która lepsza część ale wolę Niezwykłą Podróż

ocenił(a) film na 9
obleh

Jak poczytałem o samym wątku Dol Guldur to szykuje się nie lada rozszerzenie tych scen :) I trochę zmian :)
No proszę... te 25 minut naprawdę zmienią film :)

JBridges

no i oczywiscie scena z mrocznej puszczy

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCUQtwIwAA&ur l=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DSnOhWA39kL0&ei=WPtFVNSeKYvXygP9-IDg BQ&usg=AFQjCNF6UH6ijvAl7aGVw4nhZ4K6YIoQUA&bvm=bv.77880786,d.bGQ&cad=rjt